Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Bulgaria

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.

1. Mănăstirea Rila | Cunoscută şi sub numele de Ierusalim al Bulgariei, această mănăstire ortodoxă pitorescă din munţii împăduriţi care se află la sud de Sofia, merită cu siguranţă o vizită. bulgaria-manastirea-rilaNumită după Sfântul Ivan Rilski, un pustnic din secolul al X-lea, care a trăit într-o peştera din apropiere, mănăstirea a fost construită, arsă, şi reconstruită de-a lungul secolelor, cu ultima construcţie datând din 1800. În curte vei fi uimit de armonia perfectă a bisericii, cu arcade graţioase în dungi îndrăzneţe cu nuanţe de alb-negru sub un rând de garguiele sculptate, acoperişul din ţiglă şi cinci cupole ridicându-se spre cer. În depărtare, vârfurile Munţilor Rila, complimentează o oază de linişte perfectă atât pentru pustnicii religioşi cât şi pentru vizitatorii moderni deopotrivă.
2. Sozopol | Unul dintre cele mai vechi oraşe de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre – Sozopol este un sat de pescari şi staţiune de litoral. Situat la 35 km sud de Burgas, Sozopol, cunoscut în secolul al VI-lea î.Hr. sub denumirea de Apolonia, nume dat de la templul dedicat lui Apollo. Oraşul este suficient de mic pentru o plimbare relaxantă. Puteţi merge pe jos de-a lungul cheiului sau prin vechiul oraş cu casele sale de lemn. Dacă găsiţi marea prea adâncă sau prea ”abulgaria-plovdiv-orasul-vechispră” pentru înot, puteţi face întotdeauna plajă pe stâncile ”înșirate” de-a lungul ţărmului.
3. Plovdiv – oraşul vechi | Plovdiv, al doilea oraş că mărime din Bulgaria, are ceva în plus faţă de Sofia – un oraş vechi situat pe un deal. Oraş care a fost fondat acum 6.000 de ani şi s-a dezvoltat pe şapte coline, dar una dintre ele a fost distrusă la începutul secolului al XX-lea. În centrul oraşului nu trebuie să rataţi vechile turnuri cu structuri din diferite epoci şi amfiteatru roman, toate extraordinar de bine conservate. Oraşul vechi mai este cunoscut pentru stilul său arhitectural renascentist bulgar, casele fiind colorate pe fiecare colţ cu simboluri unice ale renaşterii naţionale. O scurtă plimbare prin aceste locuri este o încântare, pe dealuri sau vizitând numeroasele galerii de artă şi muzee.
4. Fortăreaţa Belograbulgaria-fortareata-belogradchikdchik | este o construcţie făcută de mâna omului într-o zonă stâncoasă înaltă. Combinaţia este atât de unică şi pitorească, încât pare să fii fost ridicată dintr-un basm Disney. Ce este chiar mai unic decât cetatea este peisajul din jur. Belogradchik Rocks, numit în 2009, că şi candidat al Bulgariei să fie selectat pentru cele şapte noi minuni ale naturii, este un aranjament uimitoar de gresie şi formaţiuni de rocă cu diverse forme ciudate.
5. Nessebar | De multe ori se face referire la Perla Mării Negre, oraşul istoric Nessebar datând din antichitate, când a fost fondat ca o aşezare tracă cunoscută sub numele de Menebria. Ulterior, grecii, romanii, bizantinii, bulgarii, cruciaţii şi otomanii au fortificat oraşul antic, şi peninsula îngustă pe care acesta este situat. Astăzi, o plimbare pe străzile sale pietruite vă va duce la cele aproximativ 40 de biserici de cărămidă, datând chiar din secolul al V-lea. Oraşul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.bulgaria-cele-sapte-lacuri-din-rila
6. Veliko Târnovo | Aceasta a fost capitala istorică la al doilea Imperiu Bulgar între secolele XII şi XIV; situată în centrul Bulgariei este o atracţie turistică populară. Reconstruită, fortăreaţa Tsarevets nu are nici o asemănare cu palatele medievale ale ţarilor bulgari care au condus Bulgaria până la înfrângerea lor de către otomani în 1393. Cu toate acestea, se simte fosta măreţia fostului imperiu când vă plimbaţi pe la porţile acestui bastion pitoresc.
7. Cele Şapte Lacuri din Rila | Unul dintre principalele obiective turistice din Bulgaria este un grup de lacuri glaciare situate în munţii Rila. Momentul oportun pentru a vizita lacurile este în lunile de vară, când şi în luna iunie lacurile pot fi îngheţate. Lacurile sunt situate unul deasupra celuilalt, într-o vale de munte, interconectate prin cursuri de apă şi cascade. Accesul la lacuri nu este uşor, cu toate că un telescaun scurtează distanţă până la coasta muntelui abrupt. Legendele spun că lacurile s-au format din lacrimile unei femei gigantice, care plângea după iubitul ei.

[wpgmza id=”282″]

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]