Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Costa Brava

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.

1. Teatrul și Muzeul Dali | totul este ”suprarealist și teatral”, așa cum ne-a obișnuit maestrul bizar, de la fațada roz și aurie a clădirilor până la interioarele dramatice ”ornate” cu obiecte ciudate. În sala Mae West – canapea în formă de buze – sala, care văzută per ansamblu parcă ”aduce” cu celebra actriță cu același nume de la Hollywood; sau statuia David (creația lui Michelangelo), versiunea lui Dali făcută din anvelope auto. Cu toate acestea, muzeul rămâne principala atracție turistică din Costa Brava. spania-costa-brava-interior-casa-muzeu-salvador-dali
2. Casa Muzeu Salvador Dali | la ieșire din Cadaqués, există un complex de vile vopsite în alb, pescaresti, cu vederi frumoase la mare… aici a fost casa lui Dali pentru aproape 50 de ani. La intrare, turiștii sunt întâmpinați de un urs care ține într-o ”mână” o lampă de iluminat. Defapt atât casa cât și grădina au tot felul de lucruri trăznite: cu un model al lui Michelangelo, David, sportiv, cu o mască pe față și multe alte obiecte care cu greu pot și exprimate în cuvinte.
3. Begur | unul dintre cele mai frumoase orașe medieval din Costa Brava, Begur, un orășel fortificat, situat pe un deal, la câțiva kilometri de golfurile Aiguablava, Aiguafreda și Tamariu; ideal pentru iubitorii de plimbări. Cu străduțe pietruite, cu case elegante în stil maur și coloniale, cu buticuri excentrice, baruri și restaurante, dar și cu popasuri minunate. Vă puteți încerca forța mergând până la castelul din vârful dealului, de unde veți avea parte de o priveliște spectaculoasă atât a peisajului rural înconjurător, cât și a întregii zone de coastă.
4. Ruinele orașului Greco-Roman Empuries | chiar dacă nu sunteți un fan al ruinelor antice, așezarea acestui mini-Pompei, pe țărmul Mării Mediterane, oferă o priveliște spania-costa-brava-ruinele-orasului-greco-roman-empuries care merită din plin să fie descoperită. Rămășițele vaste și uimitor de detaliate a ceea ce a fost odată înfloritorul oraș grecesc (și mai târziu roman), formează unul dintre cele mai importante siteuri arheologice de pe teritoriul Spaniei. Încă există unele mozaicuri intacte, rămășițe din amfiteatru, forum și diverse vile romane care dau un sentiment cât se poate de real la tot ce s-a întamplat aici în trecut…
5. Grădinile Botanice Cap Roig | în zona Palafrugell, dealul unde se află castelul, este înconjurat de gradini terasate care ”curg în cascadă” spre plajă. O plimbare prin aceste grădini botanice este o binecuvântare datorită peisajului format din chiparoșii înalți care se ”îmbină” cu miresmele de leandru și salvie galbenă… grădina cu cactuși este de asemenea un obiectiv, oferind priveliști minunate către coastele mediterane.
6. Girona | veți putea petrece cu ușurință un weekend în orășelul Girona, situat pe malul estic al râului Onyar, într-o atmosferă medievală cu clădirile colorate, construite ”haotic”, cu străzi pietruite și cu unul dintre cele mai conservate cartiere evreiești din toată Europa de Vest. Punctele de atracție din Girona: impresionanta Catedrală Gotică, Muzeul de Istorie Evreiesc – Centre Bonastruc ça Porta, Băile Romane, la care se adaugă o diversitate de restaurante, baruri și cafenele.spania-costa-brava-girona-pe-raul-onyar
7. Peratallada | situat între La Bisbal la vest și Begur la est, pentru mulți, Peratallada este cel mai memorabil dintre satele medieval din regiune. O plimbare ”înapoi în timp” merită tot efortul, pe străduțele pietruite care vă poartă printre arcadele de piatră spre restaurant, cafenele, galerii de artă și magazine.
8. Parcul Național Cap de Creus | la doar 25 km sud de granuța cu Franța se află aceast areal stâncos, sălbatic, peninsular care își are punctul culminant în vârful dealului – în zona farului, unde puteți avea senzația că sunteți pe ”acoperișul lumii”. Merită să vă relaxați privind apusul spectaculos…
9. Parcul Acvatic AquaBrava | dacă doriți să petreceți o zi în familie, cu acțiune și multă adrenalină, însă departe de plajele mării, atunci acest parc acvatic extrem de complex, situat la sud de Cadaqués, este cea mai bună alegere. spania-costa-brava-parcul-acvatic-aquabrava
Puteți alege între o varietate de piscine pentru copiii mari și adulți, o plimbare cu Anaconda – rafting pe o porțiune cu tunele de 250 m sau o baie în cea mai mare piscină cu valuri din Europa, iar pentru copiii mici exită o corabie de pirați pe ”Laguna Kids”. Aqua Brava Water Park reprezintă o mare alternativă la plaja tradițională, dar și un mod activ de petrecere a timpului liber alături de familie.
10. Castelul Sant Ferran | în apropiere de Muzeul Dali, se găsește această fortăreață din Secolul al XVIII-lea, una dintre cele mai mari din lume, care oferă priveliști impresionante asupra peisajului rural din Empordá (regiune naturală și istorică în Catalonia). Castelul are o imensă rețea de canale și bazine subterane care erau folosite la stocarea rezervelor de apă potabilă în perioada asediilor invadatorilor francezi.

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM!