Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Italia

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.
 

1. Valea Templelor (Valle dei Templi), Sicilia | Bun venit în Sicilia, una dintre cele mai ”venerate” atracții. Valea Templelor din Agrigento este un extins sit arheologic care conține ruine încă bine conservate a numerose temple Dorice care datează din Secolul al V-lea î.Hr. Conform unui criteriu standard atât pentru templele grecești,cât și pentru cele romane, toate construcțiile erau așezate cu fața spre est astfel încât statuia zeului din interior să fie luminată de razele soarelui. Situl este așezat pe o creastă cu vedere la oraș, care face ca numele de ”vale” să fie un termen impropriu, dar surprinde destul de bine intensitatea și măreția locului. Valea Templelor (Valle dei Templi) Sicilia Italia
2. Cinque Terre | Un Parc Național, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, se presupune că este cea mai curată zonă a Italiei, o bijuterie fermecătoare in coroana Ligurică – Cinque Terre (Cinci Terenuri) – cele cinci sate pescărești cuibărite în zona de creastă accidentată a Rivierei Italiene – Monterosso, Vernazza, Manarola, Corniglia, și Riomaggiore – se întind de-a lungul porțiunii pitorești dintre Levanto și La Spezia, oferind o priveliște de vis: plantații de măslini, viță-de-vie, trasee montane, golfuri liniștite, un loc plin de romantism și relaxare!
3. Colosseum | Cea mai mare ruină a antichității, anfiteatrul, o minune a ingineriei, întruchiparea de excelență arhitecturală, o dovadă permanent, atât a grandorii cât și a cruzimii lumii romane – Colosseum-ul a fost poreclit în nenumărate moduri de-a lungul timpului, dar toate aceste denumiri parcă nu mai au niciun sens atunci când priviți albastrul cerului prin arcadele lui perfect curbate. Proiectat pentru o capacitate de 50.000 de locuri rezervate spectatorilor dornici să urmărească spectacolul sângeros, astăzi, ”impozanta ruină” atrage anual în jur de cinci milioane de vizitatori din întreaga lume.
4. Sassi di Matera | Sculptate în roca de tuf alb și ”coapte” la soarele mediteranean, Sassi formează un oraș complex alcătuit din locuințe preistorice, multe din ele fiind de fapt simple peșteri situate pe acoperișurile altor case. Având o rețea bine dezvoltată de labirinturi subterane și caverne cu relicve ascunse atâta vreme, pare a fi greu de crezut că orașul a fost construit de oameni. Apreciat ca un exemplu remarcabil a unei așezări troglodite intacte din zona mediteraneană, atât Sassi cât și Parcul Bisericilor Rupestre din Matera, au fost clasificate de UNESCO ca o moștenire lăsată de primii oameni care au trăit pe teritoriul actual al Italiei. Antica Pompeii Vulcanul Vezuviu Italia
5. Antica Pompeii | Înapoi în anul 79 d.Hr. Vezuviul a fost doar un deal mare pentru cei care au trăit în jurul golfului de astăzi din zona Napoli. Puțini și-au dat seama atunci că norul imens care a întunecat cerul din partea estică într-o după-amiază însorită de august anunța sfârșitul prosperului oraș roman. Săpăturile din situl arheologic oferă o imagine a vieții romane din Secolul I, a orasului în general, care a fost ”înghețat” de scurgerile piroclastice și straturile de cenușă care l-au îngropat de viu. Au fost bine conservate clădiri ca: forumul, băile, multe case, iar vilele suburbane depun mărturia la ce avea să fie printre cele mai dramatice eveminente care a curmat viața a peste 2000 de oameni, și a fost catalogată cea mai devastatoare erupție vulcanică din întreaga istorie.
6. Coasta Amalfitană | Această coastă este un paradis, un loc ideal unde să-ți petreci o vacanță de neuitat și de unde să nu mai pleci niciodată. Munții Lattari cu expunere directă la mare, formează o zonă de coastă dantelată cu sate multicolore și o vegetație mediteraneană luxuriantă. Bogată în istorie, cultură și folclor, aceast areal al Italiei necesită multe săptămâni pentru a explora fiecare loc, însă există și o variantă de ”o zi” dacă rezervați o croazieră privată în jurul coastei putând ajunge chiar si până la Capri.
7. Vatican | Cu toate că Vaticanul este un stat separate, accesul la colecțiile sale magnifice se face numai prin Roma. Centrat pe splendida Bazilică Sfântul Petru și pe Piazza San Pietro, este punctul cel mai important pentru întreaga lume catolică și totodată cea mai vizitată zonă din Roma. De-a lungul vremii, papii au angajat cei mai iscușiți artiști care au făcut din Vatican o adevărată opera de aetă, atât la exterior, cât și la interior.
8. Plajele din Sardinia | Pentru unii încă necunoscute, plajele de aici atrag extrem de mulți turiști italieni de pe continent, dar și străini. Parcă cele mai frumoase plaje par a fi pe Costa Smeralda, și care pot concura cu succes cu cele mai cunoscute plaje la nivel mondial.
9. Galeria Uffizi (Galleria degli Uffizi) | Această galerie are reputația de a fi unul dintre cele mai frumoase muzee, aclamat universal datorită autorilor care ”semnează” majoritatea operelor de artă expuse aici; maeștrii Giotto, Botticelli, Mantegna, Correggio, Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo, Caravaggio, Dürer, Rembrandt și Rubens. Operele lor sunt expuse la ultimul etaj al maiestuosului Palazzo degli Uffizi din Florența, ale cărei aripi adapostesc o curte îngustă cu vedere spre râul Arno. Turnul înclinat din Pisa (La Torre di Pisa) Pisa Italia
10. Veneția | Ajunși în Veneția nu trebuie să ratați o plimbare cu vaporetto de-a lungu Canalului Grande; celebra cale navigabilă care străbate pe o distanță de aproxinativ 3,5 km toate cele 6 cartiere ale centrului istoric, dezvăluind ”nestemate” de arhitectură înșirate de-a lungul ambelor maluri între Ferrovia și Piazza San Marco. Impresionantele fațade ale palatelor renascentiste stau alături de arcade gotice bogat brodate, fresce ample, toate acestea scoțând în evidență principalele obiective turistice: Basilica di Santa Maria della Salute și Podul Rialto.
11. Turnul înclinat din Pisa (La Torre di Pisa) | Nu este o iluzie optică și nici măcar arhitecții nu au proictat un turn atât de înclinat. Se vroia a fi clopotnița Domului din apropiere, dar imediat ce turnul a ajuns la al treilea etaj, construcția a început să se scufunde din cauza unei fundații slabe făcute pe un teren argilor și nisipos. Timp de aproape 100 de ani construcția a fost oprită, iar mai apoi au fost ridicate și ultimile etaje, construite oblic pentru a compensa partea înclinată. Chiar și în prezent turnul se înclină cu 1 mm / an și nimeni nu pare să știe ce va aduce viitorul pentru această ”curiozitate italiană”, capodoperă indiscutabilă a arhitecturii.

[wpgmza id=”565″]

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]