Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activități posibile din Mykonos

 

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.

1. Turul Insulei Mykonos | Ne vom începe ziua admirând peisajele rurale unice ale insulei Mykonos. Prima noastră oprire va fi pe plaja idilică Agios Ioannis cu cea mai bună panoramă a insulei Delos. În zona portului, vom putea vedea pescarii locali şi bărcile lor, capela din zonă şi casele construite în stilul tipic cicladic. În satul Ano Mera, cel mai tradiţional loc din zonă, vom putea vizita mănăstirea de călugări Panagia Tourliani, construită în secolul al XVI – lea. Străzi Mykonos După aceea, vom avea suficient timp liber la dispoziţie încât să ne plimbăm prin piața centrală, unde putem savura o băutură răcoritoare sau să ciocnim un pahar din tradiţionalul ouzo cu localnicii. Următoarea oprire este plaja Kalafatis unde ne vom putea relax, înainte de a ne întoarce în oraş. Vom continuă să explorăm oraşul-port Mykonos plimbându-ne pe străzile înguste pavate cu piatră şi trecând pe lângă tradiţionalul labirint din centrul vechi. De asemenea, avem ocazia să vedem faimoasele mori de vânt, Mică Veneţie şi îl vom întâlni chiar şi pe Petros Pelicanul, mascota oraşului Mykonos.
2. Croazieră de o zi – Turul celor mai frumoase plaje din Mykonos | Indiferent dacă vrei să îţi petreci ziua stând la soare sau să petreci alături de cei dragi, croazieră de o zi este perfectă pentru oricine. Vom începe croaziera de pe plaja Agios Ioannis şi vom trece pe lângă câteva plaje mici până când vom ajunge la plaja Platys Yialos. Începând cu ora 11:00, puteţi să veniţi alături de noi să ne continuăm explorarea maritimă până la insula “Tragonisi” (dacă vremea ne permite) unde vom putea vizita peşterile de o frumuseţe rară. După aceea ne vom opri la plaja de nisip Fragia. Aici veţi avea ocazia să vă bucuraţi de o sesiune de înot, că apoi să vă întoarceţi la bordul navei. Veţi degusta mâncarea tradiţională grecească (pâine, măsline, roşii, castraveţi, tzatziki, brânză feta şi curcan afumat) acompaniată de un pahar de ouzo sau vin. Următoarea oprire va fi la Super Paradis, cea mai cunoscută plajă din Mykonos, unde puteţi încerca un cocktail, să dansaţi sau doar să va bucuraţi de peisaj, ascultând muzică tradiţional grecească. La întoarcere, vom face o oprire în Platys Yialos înainte că excursia noastră să se termine pe plaja Agios Ioannis.
3. Turul Insulei Delos | Delos este o insula mică situată în centrul Insulelor Ciclade, la câţiva kilometri sud-vest de Mykonos. Centru istoric important, situl arheologic de la Hellas Delos este locul de naştere al lui Apollo, zeul luminii, şi Artemis, zeiţa vânătorii (ambii, copiii lui Lito şi Zeus). Tinos Panagia Evangelistria Săpăturile arheologice de la Delos au început în 1873 şi sunt continuate şi astăzi de Şcoala Franceză de Arheologie. Templul lui Dyonisos, Casa Leilor şi Teatrul sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care nu puteţi să le rataţi pe Insula Delos. În anul 1990, Delos a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.
4. Turul Insulei Tinos | Situat la doar 45 de minute depărtare de Mykonos, frumoasa insula Tinos este de trei ori mai mare ca dimensiune şi are multe de oferit: oraşul Tinos şi cea mai importantă biserica din Grecia, Evangellistria, cu icoana sa făcătoare de minuni; Mănăstirea de măicuţe Kechrovouni; sătucul tradiţional Volax, unde localnici sunt cunoscuţi pentru coşurile lor împletite; valea caselor cu porumbei datând din vremea perioadei veneţiene; Pirgos, centrul artei în marmură; portul pescăresc Panormos, cu minunatele sale taverne de pescari; panorama unică asupra marii Egee şi a insulelor din jur. (Observaţii: pentru vizitele la biserici şi mănăstiri, codul vestimentar este strict; nu sunt permise pantalonii scurţi şi tricourile.)
5. Jeep Safari | Exploraţi colţurile ascunse ale insulei Mykonos, accesibile doar cu un vehicul 4×4. Vă veţi bucura de peisajele unice ale zonei rurale şi de plajele excepţionale. Turul nostru ne va purta de-a lungul coastei până la plaja Houlakia de unde vom urca până la far. În continuare vom vedea zonele Marathi, Fragma şi plaja Panormos. După aceea, ne vom îndrepta spre zona Ano Mera unde vom face o scurtă oprire la Paleokastro, ruinele unui vechi castel veneţian. Vom descoperi zona agricolă din jurul Ano Mera şi o veche mină abandonată din apropiere. Turul continuă cu frumoasă plajă Kalo Livadi, adăpostită de vânturi, unde vom avea timp liber pentru prânz şi înot. De aici ne întoarcem spre oraşul Mykonos şi ne vom opri să fotografiem vechiul castel ce domină oraşul. Nu uitaţi să va luaţi costumul de baie, protecţia solară, apă şi pantofii comozi. Mykono Moară de vânt la apusPentru șoferi: vă rugăm să aveți la dumneavoastră permisul de conducere (pentru a putea conduce trebuie să aveți peste 22 de ani).
6. Vin, cultură și folclor | Vom vizita singura podgorie din Mykonos şi vom avea ocazia să cunoaştem tainele producerii vinului. În acordurile muzicii clasice, vom degusta diferite sortimente de vin şi îl vom vota pe cel care ne-a plăcut mai mult. Degustarea va avea loc într-o casă autentică din sec al XIX-lea. În final puteţi achiziţiona o sticlă de vin semnată de producător.
7. Croazieră la apus | Veniţi alături de noi la bordul unei ambarcaţiuni tradiţionale “kaiki”, să ne bucurăm de superbul apus mykonian. Vom naviga de-a lungul “Micii Veneţii” şi vom imortaliza privelişti impresionante ale insulei având că fundal celebrele mori de vânt.

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

 


[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]