Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Circuite”

”Aventură și adrenalină într-o lume sălbatică…”

Circuit Africa de Sud

Africa de Sud Africa de Sud (Cape Town, Peninsula Capului Bunei Speranțe, Drumul Vinului, Stellenbosch,
Franschhoek, Micul Karoo, Oudtshoorn, Knysna, Johannesburg, Pretoria,
Sun City, Sandton, Mpumalanga, Parcul National Kruger, Ruta Panorama)
Zbor din: București – 19 noiembrie 2017

[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Istanbul
Întâlnire cu însoţitorul de grup la ora 19:55 la Aeroportul Henri Coandă Otopeni, pentru îmbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1046 cu destinaţia Cape Town, via Istanbul. Decolare la ora 21:55, sosire la Istanbul la ora 00:30.
Ziua 2 |  Istanbul – Cape Town
Îmbarcare pe zborul TK44 la ora 02:45 și sosire în Cape Town la ora 13:00. Sawubona! sau Bine ați venit! Cape Town – un oraș atârnat parcă, de extremitatea sud-vestică a Africii, Africa de Sud Cape Townce vibrează energiile a două culturi (cea africană, dar și cea europeană) așteaptă să vă încânte cu frumuseți naturale de neegalat. Începem descoperirea orașului printr-o ascensiune cu telecabina rotativă care permite admirarea orașului Cape Town la 360 grade. Ne întoarcem pentru turul de oraș trecând prin cartierul Malay și putând admira: Castelul Bunei Speranțe, Casa Parlamentului și Grădinile orașului. Continuăm către plajele oceanice Sea Point și Camp’s Bay, iar apoi ne vom îndrăgosti de portul Victoria & Alfred Waterfront – o zonă plină de istorie, dar și un loc predilect pentru activitățile sociale. Transfer, cazare și cină la Hotel Southern Sun Cape Sun 4* sau similar.
Ziua 3 | Cape Town – Peninsula Capului Bunei Speranțe
Mic dejun. Cape Town este un loc binecuvântat, am putea spune. De când exploratorul portughez, Vasco da Gama și-a aruncat primul ancora în golful Table, a denumit această aparent calmă semilună de nisipuri – ”Cabo de Boa Esperanza” sau Capul Bunei Speranțe. Iar orașul Cape Town adăpostit în propriul golf, la baza impunătorului Munte Table care adăpostește orașul între granit și ocean, vă va uimi privirea cu o frumusețe naturală. Africa de Sud Point Cape Noul FarZiua de azi o vom dedica în totalitate vizitării Peninsulei Capului. Șerpuind de-a lungului coastei și bucurându-ne de peisajul pitoresc, vom ajunge în rezervația naturală a Capului Bunei Speranțe trecând prin Haute Bay. Vom savura un delicios prânz pe bază de pește și fructe de mare la un restaurant local, iar apoi vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders – devenită atracția favorită a turiștilor și continuăm către Cape Point, unde se spune că se întâlnesc apele oceanelor Atlantic și Indian ce ne va fermeca cu un peisaj magnific. Urcăm cu funicularul până în vârf și ne bucurăm de spectaculoase priveliști panoramice. Aici putem admira noul Far – cel mai puternic din lume și dacă timpul permite, vom vizita frumoasele grădini botanice Kirstenbosch – considerate cele mai frumoase grădini botanice din lume. Întoarcere în Cape Town și cina la restaurantul Gold – o adevarată experienta culinara! Cazare Hotel Southern Sun Cape Sun 4* sau similar.
Ziua 4 | Drumul Vinului – Stellenbosch – Franschhoek
Mic dejun. Ziua de azi ne va duce pe Drumul Vinului. Mulți turiști consideră că Stellenbosch este cel mai pitoresc orășel sud-african din provincia Western Cape. Este situat la circa 30 km de Cape Town și este faimos în lumea întreagă pentru clădirile sale multicolore, armonios aranjate, arhitectura originală olandeză cu influențe locale, și nu în ultimul rând pentru vinul său, despre care se spune pe bună dreptate că este cel mai bun din toată Africa de Sud. Drumul vinului Stellenbosch cuprinde 106 pivnițe, iar noi vom savura o delicioasă degustare de vinuri la podgoria Boschendal urmată de un gustos prânz cu specific local. Ne continuăm drumul viticol către orașul Franschhoek, considerat capitala culinară a Africii de Sud. Acum 300 de ani, în Valea Franschhoek se stabileau imigranții francezi ce au adus după ei pasiunea pentru cultivarea vinului și prepararea mâncărurilor speciale pentru a pune în valoare buchetul fiecărui sortiment de vin. În prezent opt dintre restaurantele din Franschhoek se află în Top 100 Africa de Sud. Un astfel de oraș nu are cum să nu vă facă poftă… de viață și nu numai! Degustare de brânzeturi și vinuri la podgoria Anura. Întoarcere și cazare Hotel Southern Sun Cape Sun 4* sau similar.
Ziua 5 |  Cape Town – Knysna
Africa de Sud Knysna Mic dejun. Părăsim Cape Town și ne începem traseul spre Knysna, unde vom explora un “oraș al oamenilor, al frumuseții și al misterului”. Orașul se află la marginea unei minunate lagune care se deschide între două faleze de calcar printre care pătrund apele oceanului. Acesta este animat de baruri și restaurante, magazine de suveniruri și boutique-uri șic de-a lungul arterei principale. Ne îmbarcăm pe vaporașul John Benn și admirăm panorama în timpul croazierei din lagună până la cele două faleze de calcar. Cina la un restaurant local și transfer pentru cazare la Hotel Knysna River Club 4* sau similar.
Ziua 6 | Knysna – Micul Karoo – Oudtshoorn
Mic dejun. Începem ziua către Micul Karoo, extremitatea estică a provinciei Western Cape, o regiune cu văi fertile care se transformă în semideșert către nord. Africa de Sud Oudtshoorn Ferme de struțiOudtshoorn se află în interior, la 65 km de coasta oceanică și este faimos mai ales pentru fermele cu struți (de asemenea este considerat capitala mondială a struților) și pentru peșterile Cango. Începem experiențele din această zonă cu vizitarea unei ferme de struți urmată de un prânz cu delicatese specifice. Continuăm cu vizitarea peșterilor Cango – declarate monumente naționale, alcătuite dintr-o serie de formațiuni calcaroase colorate. Ultima, dar poate și cea mai frumoasă experiență a zilei va fi vizitarea fermei Cango Wildlife unde poți sta față în față cu gheparzii, cele mai rapide animale de uscat. Acest centru de înmulțire pentru specia aflată în pericol este unul dintre cele mai vechi din emisfera sudică și se bucură de un real succes. Tot aici vă veți întâlni cu numeroase animale ce fac parte din fauna sud-africană. Transfer și cazare Hotel Protea Riempie 4* sau similar.
Ziua 7 | Oudtshoorn – Johannesburg – Pretoria – Sandton
Mic dejun. Dimineața, transfer către aeroportul din George și îmbarcare pe zborul cu destinația Johannesburg. Sosire în Johannesburg la ora 12:00. Plecare spre Pretoria – Capitala Africii de Sud. Africa de Sud Pretoria Copaci JacarandaAcest frumos oraș este cunoscut și ca “Orașul Jacaranda” datorită copacilor cu acest nume. Servirea prânzului la restaurantul Carnivore cu specific local, după care vom începe vizita orașului cu monumentul Voortrekker – impresionant edificiu de granit dedicat marii migrații a populației de origine olandeză spre estul și nord-estul țării. Continuăm cu Piața Catedralei, dominată de statuia lui Paul Kruger, președinte al Africii de Sud în perioada 1883–1900. Piața este mărginită de clădiri istorice, printre care se află clădirea Parlamentului și cea a Tribunalului. Impresionantele Union Buildings sunt următoarea oprire, ele fiind considerate capodopera arhitecturală a Africii de Sud. În acest loc Nelson Mandela a fost investit cu mandatul de președinte al Africii de Sud în 1994, iar astăzi putem admira înalta sa statuie din bronz ce face parte din Patrimoniul Național. Destinația finală a zilei va fi Sandton – Orașul Bursei, dar și perla rafinamentului în domeniul hotelurilor, restaurantelor, magazinelor sau a cluburilor de noapte. Transfer și cazare Hotel Hilton 5* sau similar.
Ziua 8 | Sandton – Mpumalanga – Parcul Național Kruger
Mic dejun. Părăsim lumea glamuroasă a Sandton-ului și pornim către Provincia Mpumalanga, una dintre cele mai “darnice” provincii ale Africii de Sud în materie de atracții turistice. Aici găsim Parcul Național Kruger, unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru observarea animalelor sălbatice. În acest parc avem garanția că vom vedea animalele din ”Big Five”: leul, leopardul, bivolul african, elefantul și rinocerul. Cu dimensiuni de individiat, parcul se întinde pe o lungime 352 km de-a lungul frontierei cu Mozambicul și pe o lățime de 64 km. Începem explorarea parcului până la apus, atunci când toate porțile parcului se închid. Cazare și cina la Hotel Sabi River Sun 4* sau similar.
Ziua 9 | Parcul Național Kruger
Mic dejun la pachet. Dimineața devreme începem o zi plină de explorare a Parcului National Kruger, îmbarcându-ne în jeepuri de safari decapotabile. Africa de Sud KrugerKruger este considerat de mulți drept cel mai renumit dintre parcurile naționale sud-africane. Aici sunt mai multe specii de mamifere decât în oricare alta rezervație africană de vânătoare, iar studiile arată că este parcul cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aici vei simți magia enigmaticei încremeniri a Africii. Vei vedea cu ochii tăi frumusețea crudă și nealterată care i-a vrăjit atât de puternic pe primii vânători și exploratori. Cu puțin noroc veți putea vedea toate animalele din grupul ”Big Five”, dar poate și cele din grupul ”Little Five”: țestoasa-leopard, soarecele-elefant, țesătorul bivolului, cărăbușul-rinocer si bineînțeles, leul-furnicilor. Prânzul îl vom gusta în format picnic, iar safari-ul se termină o dată cu apusul. Întoarcere la hotel, cina și cazare  la Hotel Sabi River Sun 4* sau similar.
Ziua 10 | Kruger – Ruta Panorama – Johannesburg
Mic dejun. Una dintre cele mai spectaculoase rute panoramice este Ruta Panorama, pe care o vom străbate azi. Un mic drum cu serpentine ne va duce până la Fereastra lui Dumnezeu, unde veți descoperi una dintre cele mai frumoase priveliști din lume. Continuăm cu Puțurile Norocul lui Bourke – putțuri naturale formate de-a lungul mileniilor prin forța apelor și a stâncilor. O următoare atracție va fi Canionul râului Blyde  – una dintre marile minuni ale continentului african. Este de o rară frumusețe naturală, cu panorame care iți taie respirația. Având o lungime de aproximativ 50 km, canionul este al treilea din lume. Iar cele trei rondavele reprezintă un loc foarte pitoresc și îndrăgit din apropierea râului Blyde. Asemenea unor gardieni ai spectaculoaselor priveliști, aici se ridică în tăcere stânci masive și rotunjite care seamănă surprinzător de bine cu colibele (rondavelele) populațiilor indigene. Savurăm prânzul la Aventura Blydepoort și ne continuăm traseul către Johannesburg. Servirea cinei la restaurantul Nile. Cazare la Hotel Peermont Mondior 4* sau similar.
Ziua 11 | Johannesburg – Sun City
Africa de Sud Sun City Mic dejun. Transfer către Sun City – un complex luxos destinat odihnei și distracțiilor. Este înconjurat pe o parte de o regiune muntoasă și pe alta de o regiune de savană cu tufișuri spinoase. În imediata apropiere se află Parcul Național Pilanesberg, care este o regiune cu o floră și faună bogată. Sun City se află la aproximativ 150 km nord-vest de Johannesburg și Pretoria. Cu frumoase grădini botanice, parcuri cu animale, 2 terenuri de golf renumite, cazinouri, hoteluri selecte, peste 41 de baruri și restaurante care oferă băuturi și mâncăruri alese, Sun City așteaptă să vă încânte. Cazare la Hotel The Soho 4* sau similar.
Ziua 12 | Sun City
Mic dejun. Zi liberă pentru odihnă sau activități individuale în Sun City. Vă puteți bucura de o zi la piscină sau la waterpark, vă puteți relaxa în luxuriantele grădini sau vă puteți delecta cu cele mai proaspete preparate culinare. Cazare la Hotel The Soho 4* sau similar.
Ziua 13 | Sun City – Johannesburg
Mic dejun. Părăsim “Orașul Soarelui” și ne îndreptăm către Johannesburg – oraș ce se numără printre cele mai mari 40 de zone metropolitane din lume! Africa de Sud JohannesburgOrașul a fost clădit pe visuri de averi fabuloase și chiar și azi lăcomia născută din descoperirea aurului în Secolul al XIX-lea, conduce în continuare. Așezat la o altitudine de peste 1.700 de metri, Johannesburg este orașul sud-african care s-a transformat cel mai mult și se mândrește cu amestecul de culturi și limbi ale celor peste 6 milioane de locuitori! Tur panoramic: Carlton Center – cel mai înalt turn de pe continent (223 m), Palatul de Justiție și Centrul Anglo-American. Servirea prânzului la un restaurant local. Timp liber la dispozițe. Transfer către Aeroportul din Johannesburg pentru îmbarcarea pe zborul Companiei Turkish Airlines TK39 cu destinaţia Istanbul. Decolare la ora 19:30.
Ziua 14 | Istanbul – București
Sosire în Istanbul la ora 06:05 şi după o scurtă escală, îmbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1043 cu destinaţia Bucureşti. Sosire la Bucureşti pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 09:30. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

Prezentare destinație |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit 2017 19 noiembrie
Adult în cameră dublă 2.199 €
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulți în cameră 1.199 €
Adult în cameră single 2.829 €

Notă: Tarifele în EURO au fost calculate la un curs de 1 EUR=14 ZAR, valabile la dată publicării programului. În cazul în care moneda Euro se va deprecia mai mult de 1 EUR=14 ZAR, tarifele se vor recalcula.
 
Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Zboruri la dus Bucureşti => Cape Town, Compania Turkish Airlines via Istanbul
• Zbor direct intern George => Johannesburg, pentru confortul Dumneavoastră (1 piesă bagaj de cală inclus până la 20 kg, restul kg se taxează la faţa locului pe aeroport)
• Zboruri la retur Johannesburg => Bucureşti, Compania Turkish Airlines via Istanbul
• Ghizi locali pe durata întregului program (mai puţin în cele 2 zile din Sun City)
• Transport cu autocare locale conform programului
• Cazare 11 nopţi la Hoteluri de 4* şi 5* astfel:
– 3 nopţi în Cape Town la Hotel Southern Sun Cape Sun 4* sau similar
– 1 noapte în Knysna la Hotel Knysna River Club 4* sau similar
– 1 noapte în Oudtshoorn la Hotel Protea Riempie 4* sau similar
– 1 noapte în Sandton la Hotel Hilton 5* sau similar
– 2 nopţi în zona Parcului Naţional Kruger la Hotel Sabi RIver Sun 4* sau similar
– 1 noapte în Johannesburg la Hotel Peermont Mondior 4* sau similar
– 2 nopţi în Sun City la Hotel The Soho 4* sau similar
• Mese incluse: mic dejun, prânz, cină, conform programului excursiei
• Tururi de oraş: Cape Town, Knysna, Johannesburg, Pretoria
• Excursii la: Capul Bunei Speranţe, Drumul Vinului cu degustări de vin şi brânză, Ruta Panorama
• Vizite la: ferma de struţi, peşterile Cango, ferma Cango Wildlife, Parcul Naţional Kruger
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil zboruri intercontinentale, 499 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport şi combustitbil zbor local, 95 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Taxa de viză Africa de Sud, 43 €/turist
• Taxe de oraş, se achită la recepţia hotelurilor
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno, excursiile opţionale
• Bacşişurile pentru ghizi şi şoferi, 5 €/zi se achită la însoţitorul de grup
• Intrări la obiectivele turistice care nu sunt menţionate în program
[/wptab]

[wptab name=’Viză‘]

Acte necesare pentru obtinerea vizei pentru Africa de Sud:
 

• 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă (alb, bleu deschis, roz deschis).
• paşaportul în original valabil pentru cel puţin încă 30 de zile de la dată returului din excursie, cu cel puţin 2 pagini complet goale la intrarea în Africa de Sud, ATENŢIE: nu se acceptă paşaport temporar!
• copie a chitanţei primită la plata taxei de viză de la banca Unicredit Ţiriac.
• adeverinţă de salariat de la societatea la care sunteţi angajat cu precizarea funcţiei şi perioada concediului aprobat pe durata călătoriei în circuit / cupon de pensie/ extras de cont recent (minim 2000 USD sau echivalentul în RON sau EUR), traduse în limba engleză şi legalizate la notar.
• în cazul copiilor adeverinţă de elev şi copie după certificatul de naştere / în cazul studenţilor adeverinţă de student, traduse în limba engleză şi legalizate la notar.
• copie după cartea de identitate.
• asigurare medicală valabilă pe perioada călătoriei.
• telefon de contact (indicat telefonul mobil).

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]