Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”De la ”God Save the Queen” la
”Highland-urile” scoțiene ale lui William Wallace”

Circuit Anglia Scoția

Anglia Anglia (Londra, Castelul Windsor, Salisbury, Oxford, Liverpool, Lake District, York, Cambridge)
Scoția Scoția (Glasgow, Edinburgh, Aberdeen, Inverness )
Zboruri din: București – 30 iulie și 30 august 2017
[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Liverpool – Edinburgh
Întâlnire cu însoţitorul de grup la ora 04:55 la Aeroportul Henri Coandă Otopeni, pentru îmbarcare pe zborul Companiei Blue Air 0B133 cu destinaţia Liverpool. Decolare la ora 06:55, sosire la Liverpool la ora 08:40. Transfer în oraş şi Tur panoramic Liverpool–Anglia Liverpool Muzeul Maritim Capitală Culturală Europeană. Principalele atracţii: Centrul Cultural cu muzeele şi galeriile de artă, centrul oraşului, galeriile comerciale, cele două catedrale, faleză şi Muzeul Maritim, galeriile de arte moderne şi Expoziţia Beatles. La prânz, plecare spre Scoţia. Vom traversa una dintre cele mai frumoase regiuni din Anglia, dar şi cel mai mare parc naţional–Lake District, o sursă de inspiraţie pentru poeţi şi scriitori. Seara, sosire în Edinburgh. Cazare Hotel Holiday Inn Edinburgh City West 3* sau similar.
Ziua 2 | Edinburgh, ”Atena Nordului” – Castelul Stirling
Mic dejun. Începem explorarea oraşului împreună cu însoţitorul de grup şi ghidul local. Cunoscut şi sub numele de ”Atena Nordului”, Edinburgh este capitala Scoţiei din anul 1437. Aici se află  Parlamentul Scoţian restabilit în anul 1999. Este un oraş fascinant, înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO în 1995. În Edinburgh veţi aprecia contrastul dintre Oraşul Nou georgian, cu străzile sale largi, aliniate şi pieţele elegante şi Oraşul Vechi medieval. Royal Mile reprezintă coloana vertebrală a vechiului cartier, ce se regăseşte între Palatul Holyrood House şi Castelul Edinburgh. Se va vizită Castelul Edinburgh care domină oraşul de pe stânca ce se află la o înălţime de 400 de picioare, unde se pot vedea bijuteriile coroanei Scoţiei şi Piatra Dinastiei, acum din nou în Scoţia, unde îi este locul. Notă: Biletul de intrare la Castel se achiScoția Edinburgh Castelul Edinburghtă individual de către fiecare pasager. După-amiază timp liber pentru vizite individuale sau opţional excursie la Castelul Stirling, cel mai mare şi unul din cele mai importante castele din Scoţia, atât din punct de vedere istoric, cât şi arhitectural. Amplasat în orăşelul ce îi poartă numele şi inălțându-se pe un perete de stânca vulcanică pe dealul din apropiere, ce a servit în vremurile de mult apuse pentru apărare, castelul este cu adevărat spectaculos. Una din reşedinţele preferate ale monarhilor Scoţiei, cu precădere a celor din dinastia Stuart, castelul a fost martorul copilăriilor, nunţilor, încoronărilor, negocierilor şi înmormâtărilor regale. Tot în Stirling-numit şi cheia spre Highlands (zona muntoasă a Scoţiei), putem vedea şi monumentul eroului naţional William Wallace – imortalizat în blockbuster-ul hollywoodian Braveheart. Seara, întoarcere în Edinburgh. Cazare Hotel Holiday Inn Edinburgh City West 3* sau similar.
Ziua 3 | Edinburgh – Dunfermline – Scone Palace – Aberdeen
Mic dejun. Ne îndreptăm către Regatul Fife, al treilea mare teritoriu populat al Scoţiei, şi vizităm unul dintre cele 3 oraşe reprezentative, Dunfermline. Vechea capitală scoţiană se remarcă prin Abaţia fondată în Secolul al XI-lea de către regina Margaret. În biserica abaţiei se odihnesc mulţi regi şi regine, printre care şi eliberatorul Scoţiei, Robert de Bruce. Nava abaţiei are o arhitectură în stil Romanesque. Dunfermline este cunoscut în Scoția Aberdeen lume ca locul de naştere al celebrului Andrew Carnegie, fiul unui ţesător sărac care a ajuns unul dintre cei mai mari oameni de afaceri şi filantropi în America. A fost proprietarul trustului Carnegie Steel Company, care i-a adus o avere imensă. Casa în care s-a născut a devenit muzeu. Continuăm vizitele cu Palatul Scone, unde Piatra Destinului a fost adăpostită din 838 până în 1296 şi pe care au fost încoronaţi toţi regii Scoţiei. Ajungem în Aberdeen principalul centru britanic al industriei petroliere şi al industriilor auxiliare acesteia, din Marea Nordului. Centru universitar cu tradiţie începând cu 1494, se mândreşte cu Universitatea care deţine clădirea Colegiul Regelui un excelent exemplu de arhitectură gotică scoţiană şi Colegiul Marischal, a două clădire de granit că mărime din lume, după El Escorial de lângă Madrid. Aşezat pitoresc la gurile de vărsare ale râurilor Dee şi Don este cunoscut şi ca Floarea Scoţiei, cu peste 45 de parcuri şi grădini pline cu flori. Centrul oraşului este pe Union Street, cu frumoasele clădiri care s-au păstrat din epoca victoriană şi eduardiana. Cazare Hotel Park Inn by Radisson Aberdeen 4* sau similar.
Ziua 4 | Aberdeen – Inverness
Mic dejun. Continuarea aventuria scoţiană cu o incursiune în ţinutul Highlands, partea sălbatică a Scoţiei, cu peisaje apocaliptice, legende nemuritoare, creaturi fantastice şi tradiţionalele jocuri Highlands. Poposim în capitala ţinutului, Inverness cu o poziţie geografică de excepţie situată pe malurile Râului Ness şi spectaculosul estuar Moray Firth. Scoția Castelul Inverness Cel mai nordic oraş al Regatul Unit, este oraşul scoţian cu cel mai ridicat grad al calităţii vieţii. Reprezentativ în istoria locului este Castelul Inverness, martorul istoriei zbuciumate a Scoţiei, locul unde Regele Gaelic Mac Bethad Mac Findláich (MacBeth) l-a ucis pe Regele Scoţiei Duncan, episod imortalizat de Shakespeare. Mai jos de castel se află Muzeul şi Galeria de Artă Inverness care găzduieşte pietre Pictish sculptate, bijuterii celtice, suveniruri iacobite, obiecte şi imagini ce relatează tradiţiile şi mediul de viaţă al locuitorilor din Highland. O plimbare pe Church Street ne va încânta privirea cu cele mai vechi clădiri ale oraşului. Pe partea cealaltă a râului se află Catedrala St. Andrew, cu coloane din granit pestriţ şi vitralii fine în stil victorian. Cazare Hotel Holiday Inn Express Inverness 4* pentru plecarea din 30.07, Hotel Columba 4* pentru plecarea din 30.08, sau similar.
Ziua 5 | Inverness – Loch Ness – Trenul cu aburi ”The Jacobite” – Fort William
Mic dejun. În apropierea oraşului Inverness, se află Lacul Loch Ness, spectaculos ca înfăţişare cu o lungime de 37 km şi o mare adâncime (230 m), dar foarte îngust (1,6 km). Cuveta care adăposteşte lacul este alcătuită din unele dintre cele mai vechi roci de pe planetă, iar în dealurile de deasupra lacului, există o rocă a cărei origine i-a pus în încurcătură pe oamenii de ştiinţă. Însă nu aceste lucruri l-au făcut celebru turistic, Scoția Lacul Loch Ness ci legenda că în acest lac trăieşte un animal de apă misterios şi monstros, care rar iese la suprafaţă, denumit ”Monstrul din Loch Ness”, poreclit Nessie. De-a lungul timpului mulţi oameni au încercat să înregistreze imaginea ciudatei creaturi, cel mai faimos fiind Steve Feltham, care şi-a dedicat 24 de ani din viaţă vânătorii de himere, intrând în Cartea Recordurilor ca cel care a urmărit cel mai îndelungat timp monstrul marin. Fabrica britanică de bere Guiness a promis un premiu de 500.000 de lire sterline celui care capturează monstrul. Pe malul lacului Loch Ness se află ruinele Castelului Urquhart, pe vremuri fiind cel mai mare castel din Scoţia, numele câtorva familii nobile scoţiene fiind legate de acesta: Durward, MacDonald şi Gran. Plecăm spre Fort William unde ne îmbarcăm într-un tren de poveste, Trenul cu aburi ”The Jacobite”; Povestea lui Harry Potter ne-a cucerit pe toţi, iar această călătorie cu Expresul Hogwarts va fi memorabilă. Desprins din aventurile faimosului vrăjitor, acest tren chiar a fost folosit la filmările celor 8 filme din seria Harry Potter. Trenul parcuge o distanţă de 66 de kilometri între Fort William şi Mallaig, trecând printre peisaje spectaculoase ale Scoţiei. După o călătorie desprinsă din poveşti cu ”The Jacobite”, petrecem câteva ore în orăşelul-port Mallaig. Pitorescul port a devenit celebru după ce scene din Harry Potter au fost filmate aici. Ne întoarcem în Fort William. Cazare Hotel Travelodge Fort William sau similar.
Ziua 6 | Fort William – Glencoe – Loch Lomond – Glasgow
Plecare dis de dimineaţă, mic dejun la pachet. Mergem pe urmele lui Harry Potter, printr-un ţinut cu privelişti impresionante, şi ajungem în Glencoe, locul unde s-a filmat al treilea film din serie. Însă nu pentru acest lucru este faimos acest loc, ci pentru celebrul masacru care a avut loc aici în 1692 între clanul Campbell şi clanul Macdonald. La jumătatea distanţei dintre celebrele înălţimi de pe Highlands şi câmpiile din centrul Scoţiei se află Loch Lomond, Scoția Glasgow Piața George cel mai mare lac din Marea Britanie. Are o lungime de 39 de kilometri, o lăţime de doar 8 km şi o adâncime maximă de 190 metri. Este împodobit cu peste 30 de insule şi insuliţe şi ca orice lac scoţian care se respectă, găzduieşte în apele sale un monstru care se lasă uneori văzut de turişti şi localnici. Lăsăm în urmă legendele cu monştri şi ne îndreptăm către Glasgow. Descoperim oraşul într-un tur cu ghid local. Glasgow este considerat una dintre cele mai excitante şi frumoase destinaţii ale Europei, combinând energia şi rafinamentul unui mare oraş internaţional. Ca un fost oraş al arhitecturii şi design-ului din Marea Britanie, Glasgow oferă o serie de clădiri fascinante în cele mai variate stiluri arhitectonice. Cazare Hotel Courtyard by Marriott Glasgow Airport 3* pentru plecarea din 30.07, Hotel Ibis Glasgow City Centre 3* pentru plecarea din 30.08, sau similar.
Ziua 7 | Glasgow – York
Mic dejun. Excursia continuă spre York, cel mai frumos oraş din Nordul Angliei, cu străduţe înguste, ziduri de apărare, muzee şi biserici semeţe. Descoperim oraşul începând cu principala atracţie, magnificul York Minster (Catedrala şi Biserica Metropolitană Sf. Petru), cea mai mare biserică medievală din nordul Europei, celebră mai ales pentru cele 120 de vitralii pictate. Intrăm pe străduţa medievală Stonegate, mărginită de magazine de antichităţi şi moderne, şi ajungem în zona comercială Shambles şi la vestigiile vechiului castel. Unele clădiri de pe Shambles datează din Secolul al XIV-lea, şi sunt încadrate în rame de lemn, dovezi ale măcelarilor care au trăit aici şi le foloseau pentru depozitarea cărnii. Timp liber pentru shopping în York. Ne îmbarcăm în autocar şi transfer la cazare în zona Yorkshire. Cazare Hotel Cedar Court Hotel Huddersfield & Halifax 4* pentru plecarea din 30.07, Hotel Bradford 4* plecarea din 30.08, sau similar.
Ziua 8 | York – Londra
Mic dejun. Dimineaţa plecare spre Londra. Pe drum vom vizita oraşul universitar Cambridge. Oraşul este cunoscut în special pentru Universitatea Cambridge, a doua ca vechime din Anglia după Oxford. Anglia Londra Castelul Windsor Această universitate a fost fondată în anul 1209 de studenţii şi profesorii fugiţi de la Oxford din cauza ostilităţii locuitorilor care nu au înţeles la început utilitatea sistemului educaţional. Ne îndreptăm către Londra. Ajungem în cel mai mare oraş european şi cel mai divers din punct de vedere etnic. Oraşul este capitală Marii Britanii şi un centru financiar mondial important. Londra este ca un magnet pentru actori, artişti şi designeri, dar şi un oraş care stabileşte tendinţele în artă, arhitectură, modă, design şi tehnologie. Tur panoramic Londra: Palatul Parlamentului şi Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Bursă din Londra, Banca Angliei, Catedrala St. Paul, Millenium Bridge, Turnul Londrei. Cazare Hotel Holiday Inn London West 4* pentru plecarea din 30.07, Hotel Ibis London Wembley 3* plecarea din 30.08, sau similar.
Ziua 9 | Londra
Mic dejun. Rafinament şi nobleţe. Eleganţă şi distincţie. Vă prezentăm Londra într-un tur pietonal. Începem turul cu Palatul Buckingham cea mai cunoscută reşedinţa din Londra, reşedinţa Reginei. Asistăm la schimbarea gărzilor în afara Anglia Londra Turnul Londrei Palatului Buckingham, un ceremonial plin de muzică şi culoare. Dacă observaţi că flutură steagul la palat şi patru santinele îl păzesc înseamnă că regina este acasă. Sau sunt doar două santinele? Ah, ce păcat, probabil regina este plecată cu treburi. Dar nu-i nimic, vă întâlniţi cu altă ocazie. Continuăm cu Palatul Parlamentului locul unde se află cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord: Camera Lorzilor şi Camera Comunelor. El este flancat de două turnuri înalte de aproximativ o sută de metri, Victoria Tower şi celebrul turn cu ceas, Big Ben. Abaţia Westminster, un model de arhitectură medievală la scară uriaşă, locul ceremoniilor regale. Turnul Londrei cu un trecut glorios, însă mai mult cunoscut ca loc de detenţie. Tower Bridge unul dintre celebrele simboluri ale oraşului, unde cândva Prințesa Diana s-a măritat cu Prinţul Charles. După-amiază opţional excursie la Castelul Windsor. Castelul Windsor a fost reşedinţa familiei regale timp de peste 900 de ani. Puteţi vizita apartamentele folosite şi astăzi pentru cazarea delegaţiilor oficiale şi a şefilor de stat, în care puteţi admira opere de artă din colecţia regală incluzând picturi de Rembrandt, Rubens, Canaletto, Gainsborough şi celebrul portret al lui Charles I realizat de Şir Anthony Van Dyck. În anul 1992 au fost distruse într-un incendiu mai mult de 100 de camere ale castelului. Din fericire, camerele afectate nu găzduiau la momentul respectiv importante opere de artă. Procesul de restaurare a fost definitivat în anul 1997. Se mai poate admira Capela St. George–un exemplu de arhitectură gotică considerată a fi casa spirituală a Ordinului Jartierei (Order of the Garter)–cel mai înalt ordin al Cavalerismului Britanic înfiinţat în anul 1348 de Edward al III-lea. În interior se află înmormântaţi Henry al VII-lea şi soţia sa Jane Seymour, precum şi Charles I. Seara, opţional, se poate face o croazieră pe Tamisa. Cazare Hotel Holiday Inn London West 4* pentru plecarea din 30.07, Hotel Ibis London Wembley 3* plecarea din 30.08, sau similar.
Ziua 10 | Londra – București
Mic dejun. Eliberarea camerelor şi depozitarea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber pentru cumpărături. Ne îndreptăm către Leicester Square o zonă pietonală foarte apreciată, de londonezi şi turişti în egală măsură, pentru multitudinea restaurantelor, barurilor şi mai presus de toate a teatrelor. Amplasarea pieţei Leicester este foarte interesantă; este situată la distanţă egală (aprox. 370 m) de Trafalgar Square la Nord, Piccadilly Circus la Est, Covent Garden la Vest şi Cambridge Circus la Sud. Trecând din Leicester Square spre Piccadilly Circus avem acces la cele mai apreciate şi renumite artere comerciale ale Londrei–Regent Street şi Oxford Street. Nici o vizită la Londra nu se poate încheia fără un popas de cumpărături pe Oxford Street sau o vizită la celebrul magazin Harrods. După-amiază transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei Blue Air 0B132 cu destinaţia Bucureşti. Decolare la ora 18:10, sosire la Bucureşti pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 23:20. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

Prezentări destinații |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecări Circuit 2017 30 Iulie 30 August
Adult în cameră dublă 1049 € 1049 €
Al 3-lea adult în cameră dublă pat suplimentar 1000 € 1000 €
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulți în cameră 769 € 769 €
Adult în cameră single 1520 € 1520 €

Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Zbor direct la dus Bucureşti => LIverpool, Compania Blue Air
• Zbor direct la retur Londra => Bucureşti, Compania Blue Air
• Transport cu autocar nou pe circuit
• Taxe de autostrăzi şi parcări incluse
• Cazare 9 nopţi cu mic dejun la hoteluri de 3* şi 4* astfel:
– 2 nopţi în Edinburgh la Hotel Holiday Inn City West 3* sau similar
– 1 noapte în Aberdeen la Hotel Park Inn by Radisson 4* sau similar
– 1 noapte în Inverness la Hotel Holiday Inn Express 4* sau similar
– 1 noapte în Fort William la Hotel Travelodge Fort William sau similar
– 1 noapte în Glasgow la Hotel Courtyard by Marriott Glasgow Airport 3* sau similar
– 1 noapte în zona Yorkshire la Hotel Cedar Court Huddersfield & Halifax 4* sau similar
– 2 nopţi în Londra la Hotel Holiday Inn London West 4* sau similar
• Tururi de oraş la Liverpool, Edinburgh, Aberdeen, Inverness, Glasgow, York, Londra
• Ghizi locali la Edinburgh şi Glasgow
• Excursie la Dunfermline şi Palatul Scone
• Excursie la Loch Ness şi Castelul Urquart
• Călătorie cu trenul cu aburi ”The Jacobite”, din seria Harry Potter
• Excursie la Glencoe şi Loch Lomond
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil, 199 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program, asigurarea medicală, asigurarea storno
• Taxele de oraş acolo unde se aplică, se achită la recepţiile hotelurilor
• Bacşiş pentru şoferi şi ghizi locali

[/wptab]

[wptab name=’Excursii opționale‘]

Tarife valabile pentru minim 30 de participanti:
• Excursie la Castelul Windsor:
Tarif: 45 €/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare si insotitor de grup.
• Excursie la Castelul Stirling:
Tarif: 55 €/persoana si include: transport autocar, bilet intrare castelul Stirling, insotitor de grup.

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]