Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Un tărâm de poveste la “Capătul Lumii”:
Ushuaia și Țara de Foc.”

Circuit Brazilia Argentina Chile

Brazil Brazilia (Rio de Janeiro, Sugarloaf, Corcovado, Foz Do Iguacu, Cascadele Iguazu)
Argentina Argentina (Buenos Aires, Delta del Tigre, Pampasul Argentinian)
Chile Chile (Ushuaia, Parcul National Tara de Foc, Canalul Beagle, El Calafate,
Cerro Frias, Puerto Natales, Parcul National Torres Del Paine, Ghetarul Perito Moreno)
Zbor din București: 13 Noiembrie 2017

[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Rio de Janeiro
Întâlnire cu reprezentantul agenției pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 04:00, pentru îmbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinaţia Amsterdam. Decolare la ora 06:00 şi sosire în Amsterdam la ora 08:05. Decolare spre Rio de Janeiro la ora 10:35 cu zborul KL705. Sosire în Rio de Janeiro la ora 19:35. Suntem în Rio, al doilea oraş ca mărime din Brazilia, cunoscut pentru plajele lungi şi spectaculoase, carnavaluri, muzică, dar şi fotbal sau păduri tropicale foarte bine conservate. Odată fostă colonie portugheză şi important port pentru transportul de aur, pietre preţioase şi cafea, Rio a fost capitala Braziliei pentru aproape două secole. După formalităţile de recuperare a bagajelor şi cele vamale suntem transferaţi la hotel. Timp liber la dispoziţie pentru odihnă. Cazare Htel Royal Rio 4* sau similar Rio de Janeiro.
Ziua 2 | Río de Janeiro – Sugarloaf
Sugarloaf - Río de Janeiro Mic dejun. Excursie de jumătate de zi la Sugarloaf. Vom ajunge în apropiere de Urca, la intrarea în Golful Guanabara, unde se află unul din cele mai mari simboluri ale orașului: “Căpățâna de zahăr”. Acesta se va vizita cu funicularul, pe două nivele. Primul nivel va fi pe Dealul Urca, la 215 m înălțime, de unde vom putea admira o panoramă minunată spre Golful Guanabara și insulițele sale, Podul Rio-Niterói și Dealul Corcovado. Al doilea nivel va fi chiar în vârf, la 395 m înălțime, de unde o panoramă splendidă se așterne la picioarele noastre spre Plaja Copacabana, Fortăreața Cruz și o parte din Plaja Niterói. După-amiază, timp liber la dispoziție pentru plajă, cumpărături sau vizite pietonale cu însoțitorul de grup. Cazare la Hotel Royal Rio 4* sau similar Rio de Janeiro.
Ziua 3 | Río de Janeiro – Corcovado
Muntele Corcovado Mic dejun. Excursie de jumătate de zi la Muntele Corcovado. Oriunde s-ar afla în oraș, turiștii pot admira cel mai frumos simbol al orașului Rio de Janeiro: Statuia Mântuitorului Iisus Hristos de pe muntele Corcovado, ce se înalță la 710 m altitudine peste nivelul mării, statuie inaugurată în anul 1931. Vizita începe în apropierea Cosme Velho, de unde un tren-mocăniță ne va transporta prin cea mai mare pădure urbană din lume, pădurea Tijuca, până sus la statuie. Odată ajunsi, o vedere panoramică extraordinară se dezvăluie în fața dumneavoastră, orașul Rio descoperindu-și toate frumusețile, printre care “Căpățâna de zahăr”, Golful Guanabara, plajele din sud și Laguna Rodrigo de Freitas. După-amiază, timp liber la dispoziție pentru odihnă și relaxare. Cazare la Hotel Royal Rio 3* sau similar Rio de Janeiro.
Ziua 4 | Río de Janeiro – Foz Do Iguacu
Mic dejun. Eliberarea camerelor și timp liber la dispoziție până la transferul la aeroport. Sosire la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinatia Foz do Iguaçu. Întâlnire cu ghidul local și transfer la hotel. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și relaxare. Cazare la Hotel Viale Towers 3* sau similar Foz do Iguaçu.
Ziua 5 | Foz Do Iguacu
Mic dejun. Excursie la Cascadele Iguazú (partea Braziliană). Cascada Iguazu – sau mai bine spus Cascadele Iguazu datorită celor 275 de cascade diferite întinse pe o lungime de 3 km – este una dintre minunile naturale ale lumii, localizată pe râul Iguazu, formând o graniță naturală între Argentina și Brazilia, Cascadele Iguazú fiind declarată Monument al Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1986. Debitul normal de apă este de aproximativ 1.000 m³ pe secundă, dar au fost înregistrate și debite de peste 1700 m³ pe secundă. Cascada este divizată de insula San Martin, cele două părți ale cascadei fiind conectate prin numeroase pasarele de unde aveți ocazia să admirați peisaje unice, absolut superbe cu cele două părți ale cascadei. Debitul cel mai mare de apă se înregistrează în zona numită “Gatlejul Diavolului” sau “La Garganta del Diablo”, zonă împărțită între cele două țări. După-amiază, excursie la Cascadele Iguazú (partea Argentiniană). Dintre toate cascadele Iguazu, La Garganta del Diablo este cea mai impresionantă și demarca granița dintre Argentina și Brazilia. Pe partea braziliană există o pasarelă de-a lungul canionului, cu o prelungire până la baza cascadei Garganta del Diablo. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care aduce vizitatorii până la diferite pasarele. Cazare la Hotel Viale Towers 3* sau similar Foz do Iguaçu.
Ziua 6 | Foz Do Iguacu – Buenos Aires
Mic dejun. Transfer la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația Buenos Aires. După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale, întâlnire cu ghidul local pentru transfer la hotel și cazare. După amiaza, tur de oraș Buenos Aires pentru a cunoaște în detaliu orașul în care s-a născut tangoul. Buenos Aires este cel mai mare oraș din Argentina și al doilea oraș ca mărime din America de Sud, dupa Sao Paulo. “Parisul din Sud”, cum este denumit acest oraș, împletește cu măiestrie tradiția și modernismul într-o bogăție interculturală extrem de variată, datorată în primul rând numeroșilor imigranți stabiliți aici din toate colțurile lumii. Argentina Buenos Aires Bulevard Nouă Iulie Pe parcursul turului vom descoperi zonele istorice ale orașului, concentrate în inima cartierului Monserrat, cel mai vechi dintre cele 47 de barrios (cartiere). În centrul Monserratului găsim Plaza de Mayo – centrul politic al țării, reprezentând un important punct de atracție pentru vizitatori. În Plaza de Mayo se află clădirea Guvernului sau casa Rosada. Construită în anul 1580, clădirea a fost renovată spre sfârșitul Secolului al XIX-lea si vopsită în roz, culoare care semnifică, calea de mijloc între culoarea roșie a federalilor și albul unitarilor – principalele puteri politice de la acea vreme. În apropiere găsim teatre și arterele comerciale. Vom descoperi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai largi bulevarde din lume, Bulevardul Mai încărcat de o puternică influență spaniola, strada Florida – unde la tot pasul putem vedea o demonstrație live de tango. Continuăm cu un tur pietonal către cartierul Recoleta, unde putem vizita cimitirul cu același nume, locul unde este înmormântată celebra soție a fostului președinte Juan Peron, Evita Peron. Multe din monumentele existente sunt considerate monumente de patrimoniu național. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* sau similar Buenos Aires.
Ziua 7 | Buenos Aires – Delta del Tigre
Mic dejun. După micul dejun, excursie de o jumătate de zi în Delta del Tigre (Delta Tigrului), unde veți avea ocazia să descoperiți Râul Paraná și miile de insule dimprejur, navigând la bordul unei ambarcațiuni pe diferitele brațe ale Deltei. Până nu de mult o zonă săracă, Delta del Tigre prosperă acum datorită dezvoltării turismului și a localnicilor din marile orașe care și-au construit case de vacanță sau locuințe permanente pe insulele de pe râul Parana. O excursie în Deltă reprezintă o experiență incredibilă într-un cadru natural unic. Întoarcere în Buenos Aires. Seara, opțional cină și spectacol de tango. Tarif: 70 USD/persoană, se achită la fața locului. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* sau similar Buenos Aires.
Ziua 8 | Buenos Aires – Pampasul argentinian
Gauchos Mic dejun. Excursie de o zi la o Ferma Argentiniană unde veți putea vedea activitățile ce se desfășoara zi de zi și tradiții rămase neschimbate de sute de ani. Prânz cu barbeque, cântece și dansuri populare, pentru a vă putea crea o imagine completă despre viața cotidiană a unui Gaucho. Gauchos sunt poate cele mai reprezentative figuri din istoria poporului. Ei erau neînfricații călăreți singuratici care străbăteau pampasul argentinian, capabili să continue în cele mai vitrege condiții, fără să se oprească din drum până nu își atingeau scopul. Pentru orice argentinian, Gaucho reprezintă un simbol al mândriei naționale. Întoarcere la Buenos Aires. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* sau similar Buenos Aires.
Ziua 9 | Buenos Aires – Ushuaia
Mic dejun. Transfer la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația Ushuaia. După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale, transfer la hotel și cazare. Ne aflăm în arhipelagul Tierra del Fuego sau Țara de Foc, considerat cel mai îndepărtat colț al Pământului. Situat în vârful sudic geros al continentului, izolat de restul conului sudic de Stramtoarea Magellan, Tierra del Fuego este împărțit în două: o regiune argentiniana destul de populată și una chiliană cu mai puțini locuitori. Insula mare a arhipelagului (Isla Grande) este singura cu o infrastructură demnă de menționat de pe teritoriul Argentinei. Aproape toți vizitatorii sosesc în capitala provincială Ushuaia, cel mai sudic oraș al lumii. Mulți vin cu avionul, alții pe vase de croazieră, iar cei care vin pe uscat trebuie să treacă prin teritoriul chilian. După amiază, tur panoramic Argentina Țara de Foc Ushuaia Ushuaia – portul principal al Antarcticii. Puține localități din lume pot egala priveliștile incredibil de frumoase ale orașului Ushuaia către ghețurile bătute de vânturi de pe Canalul Beagle, sub fundalul vârfurilor glaciare ale Montes Martial. Puține pot întrece istoria epocii explorărilor europene, care nu s-a terminat definitiv nici până acum. Și niciuna nu poate egala poziția la antipozi, unde drumurile lumii se sfârșesc și unde începe frontiera Antarcticii. Acum treizeci de ani Ushuaia era doar un satuc cu 7.000 de oameni, astăzi vedem un oraș înfloritor, transformat în principalul punct de îmbarcare pentru călătoriile către Antarctica prin Strâmtoarea Drake. Pe lângă efectele pozitive, afluxul turistic a adus și un exces de populație, mulțimea extinzându-se pe malurile Canalului Beagle către est și pe dealurile abrupte de dincolo de centrul orașului. Principala stradă comercială din Ushuaia, San Martin este o capcană pentru turiști cu un amalgam de restaurante, standuri cu suvenire și agenții de turism. Cele câteva clădiri istorice pot fi ușor ratate în puzderia de construcții noi care au invadat orașul în ultimii douăzeci de ani. Cu toate acestea, orașul are câteva muzee nemaipomenite, dintre acestea cele mai cunoscute fiind: Museo del Fin del Mundo, Museo Maritimo de Ushuaia, Museo del Presidio (Muzeul Prizonierilor), Museo de Arte Marino Ushuaia (Muzeul de artă marină). Cel care atrage cei mai multi vizitatori este Muzeul Prizonierilor, unde întâlnim camere dedicate lui Emil Racoviță și expediției Belgica și lui Iuliu Popper. Cazare la Hotel Hosteria del Recoco 3* sau similar Ushuaia.
Ziua 10 | Ushuaia – Parcul Național Tierra del Fuego – Canalul Beagle
Mic dejun. După micul dejun, excursie de o jumătate de zi în Parcul Național Tierra del Fuego. Creat în 1960 și amplasat la 15 km de Ushuaia, acesta este singurul parc național din Argentina care are ca limită coasta oceanului (Canalul Beagle). Clima subpolară aspra, rece, cu vânturi puternice și cețuri, dar peisaje minunate, cu cascade, lacuri, mlaștini bogate în turbă, păduri, ghețari și munți – acesta e Parcul Național Tierra del Fuego. Ceea ce întăreste senzația că aici se termină lumea cunoscută este Trenul “Capătul Lumii”, care plimbă vizitatorii pe o distanță de 5 km, prin interiorul rezervației. E un tren cu aburi, un fel de mocăniță, care străbate pufăind plaiurile înghețate ale Țării de Foc, unde, totuși, există multă viață. În acest loc aspru, unde vara temperatura rar depășește 9ºC, iar iarna e mai mereu în jur de 0ºC, trăiesc aproape 100 de specii de păsări și mamifere. Locul și-a păstrat îndeajuns de mult din caracterul său specific, pentru a-i încânta pe cei dornici să cunoască peisajele și biodiversitatea din acest capăt al lumii. După amiază, transfer la debarcader pentru îmbarcare pe croazieră pe Canalul Beagle. Vom ajunge până la farul Eclaireurs, punctul care arată navigatorilor intrarea în golful Ushuaia. Pe durata plimbării vedem Isla de Lobos (Insula Leilor de Mare) unde vom putea observa numeroșii lei de mare, dar și alte specii de vietăți marine. Continuăm cu Isla de Pájaros (Insula Păsărilor) pentru a vedea coloniile de cormorani, pescăruși și albatroși. Întoarcere la hotel. Cazare Hotel Hosteria del Recoco 3* sau similar Ushuaia.
Ziua 11 | Ushuaia – El Calafate – Cerro Frias
Mic dejun. Transfer la aeroport și îmbarcare pentru zborul cu destinația El Calafate. După formalitățile de rArgentina El Calafate Ghețar Perito Morenoecuperare a bagajelor și cele vamale, întâlnire cu reprezentatul local, transfer la hotel și cazare. Suntem în Patagonia, într-un orășel la granița de sud a lacului Argentino, la aproximativ 320 km nord-vest de Río Gallegos. Numele orațului este derivat dintr-un mic arbust cu flori galbene și fructe de pădure albastru închis, foarte întâlnit în Patagonia: a Calafate (Berberis buxifolia). El Calafate este o destinație turistică importantă ca punct de plecare pentru a vizita diferite zone ale Parcului Național Los Glaciares, inclusiv ghețarul Perito Moreno ți munții Cerro Chalten și Cerro Torre. Spre deosebire de toate celelalte orașe argentiniene,  EChile Parc Național Torres del Painel Calafate nu are o piață centrală, ci doar puține spații deschise și câteva clădiri mai vechi. Cea mai activă parte a orașului este Avenida Del Libertador General Jose de San Martin sau simplu Avenida San Martin, o zonă cu trotuare largi străjuite de pini. Restaurantele și barurile cochete, cafenelele și magazinele de suvenire sunt unele lângă altele. După amiază, la bordul unor jeep-uri 4×4 ne îndreptăm către Parcul de Aventura Cerro Frias. În drumul către culmile montane ne desfătăm privirea cu magnificile peisaje ale Patagoniei, Cerro Frias reprezentând un minunat punct de belvedere asupra Anzilor și a văilor acestora. Dacă vremea ne va permite, ne putem bucura de priveliștile oferite de celebrii munți Torres del Paine din Chile. Întoarcere la hotel. Cazare la Hotel Rincon de Calafate 3* sau similar El Calafate.
Ziua 12 | El Calafate – Puerto Natales
Mic dejun. Transfer la autogara din El Calafate pentru a lua autobuzul (cursă regulată) către Puerto Natales – oraș portuar cu 19.000 locuitori, înconjurat de dealuri și munți. Printre atracțiile sale turistice se număra Muzeul de Istorie, micul sat al artizanilor, peretele popoarelor indigene, canalele de trecere și fiordurile, variatele specii de faună și floră. Sosire în Puerto Natales, întâlnire cu reprezentatul local, transfer la hotel și cazare. Timp liber la dispoziție pentru odihnă și relaxare. Cazare la Hotel Aquateterra 3* sau similar Puerto Natales.
Ziua 13 | Puerto Natales – Torres del Paine
Chile Parc Torres del Paine Mic dejun. Plecare către Parcul Național Torres del Paine, unul dintre cele mai populare parcuri naționale din Chile. A fost declarat de către UNESCO rezervație a biosferei datorită peisajelor sale în care converg munți, ghețari, văi, lacuri, iazuri și culori contrastante. Acesta este unul dintre cele mai bine conservate parcuri din lume, având ca funcție principală păstrarea peisajelor, a ecosistemelor și a speciilor. Pe drum ne oprim să vizităm Peștera Milodon, loc în care au fost descoperite piei, oase și alte rămășițe ale unui gigant. După amiază, vă invităm la o ședință de trekking între apele turcoaz ale lacului Nordenskjöld, și munții Torres del Paine și Cuernos Del Paine, care impresionează prin forma și culoarea lor contrastantă. Întoarcere la Puerto Natales și transfer la hotel. Cazare Hotel Aquateterra 3* sau similar Puerto Natales.
Ziua 14 | Puerto Natales – El Calafate
Mic dejun. Transfer la autogară pentru a ne întoarce la El Calafate. Sosire în El Calafate, întâlnire cu reprezentatul local, transfer la hotel și cazare. Opțional, excursie la o fermă tradiționala din Patagonia, situată la 30 minute de El Calafate. În timpul acestei vizite vom întâlni autenticii gauchos ai Patagoniei, confundați deseori cu cei din Pampasul Argentinian, dar mult mai duri datorită condițiilor restrictive de trai. Aceștia vor face o demonstrație a lucrului cu oile, cum le tund lâna și cum le îngrijesc. Scurtă plimbare prin împrejurimi pentru a descoperi minunate exemplare din flora și fauna Patagoniei. Cina va fi însoțită de un scurt spectacol cu cântece și dansuri tradiționale. Tarif: 120 USD/persoană, se achită la fața locului. Cazare la Hotel Rincon de Calafate 3* sau similar El Calafate.
Ziua 15 | El Calafate – Perito Moreno – Buenos Aires
Mic dejun. Plecare spre Perito Moreno, cel mai faimos ghețar din America de Sud, situat la granița dintre Argentina și Chile, una dintre marile atracții turistice din Patagonia. Ghețarul Perito Moreno este situat la 78 de kilometri de orașul El Calafate, în partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz. Numele ghețarului vine de la exploratorul Francisco Moreno, prietenul lui Emil Racoviță, considerat cel mai mare naturalist argentinian care a studiat zona lacurilor și ghețarii. Cu o suprafață de 250 de km² și o înălțime medie a gheții de 74 m deasupra suprafeței lacului Argentino, ghețarul continuă să se extindă și să se ridice, iar expanisunea sa, înca neexplicată de oamenii de știință, produce rupturi ale calotei de gheață. Argentina Patagonia Ghețar Perito Moreno Ultima ruptură a avut loc pe 19 ianuarie 2013, iar cercetătorii sustin că fenomenul se produce o dată la 4-5 ani. Perito Moreno este a treia rezervă de apă dulce din lume, iar de aceea zona în care se află este disputată și acum de Argentina și Chile. Vom coborî o serie de pasarele în zigzag, cu platforme sporadice așezate la punctele panoramice către lac, nu foarte aproape căci blocuri de gheață cad în apa cu viteza glonțului, iar valurile ridicate îi pot trage pe spectatori în apă. Zgomotul produs de ruperea gheții, priveliștea blocurilor de gheață rostogolindu-se și valurile provocate de acestea sunt de neuitat, chiar și când vizitatorii urmăresc spectacolul înghețați. După amiază, la 14:30, Nautical Safari – navigăm pe lacul Argentino apropiindu-ne de ghețarul “care nu se topește” Perito Moreno. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul cu destinația Buenos Aires. Sosire în Buenos Aires. După formalitățile de recuperare a bagajelor și cele vamale, transfer la hotel. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* sau similar Buenos Aires.
Ziua 16 | Buenos Aires – Amsterdam
Mic dejun. Eliberarea camerelor. Zi liberă la dispoziţie până la ora transferului la aeroport. După-amiază, transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei KLM KL702 cu destinaţia Amsterdam. Decolare la ora 16:40.
Ziua 17 | Amsterdam – București
Sosire la Amsterdam la ora 09:55. Plimbare pietonală cu însoţitorul de grup în Amsterdam. La ora 18:45 întoarcere la aeroport pentru îmbarcare pe zborul companiei KLM KL1379 cu destinaţia Bucureşti, decolare la ora 20:45 şi aterizare în Bucureşti la ora 24:30. Sfârşitul pachetului de servicii turistice.

Prezentare destinație |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit 2017 13 Noiembrie
Adult în cameră dublă 2999 €
Adult în cameră single 3650 €

Notă: Tarifele în EURO au fost calculate la un curs de 1 EUR=1,06 USD. În cazul în care cursul de schimb suferă fluctuaţii mai mari de 2%, tarifele se vor recalcula (în ambele sensuri +/-) la plata finală cu 21 de zile înainte de plecare.
 
Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Zboruri la dus Bucureşti => Rio de Janeiro, Compania KLM via Amsterdam
• 5 zboruri locale pentru confortul Dumneavoastră:
– Rio de Janeiro => Foz de Iguazu
– Foz de Iguazu => Buenos Aires
– Buenos Aires => Ushuaia
– Ushuaia => El Calafate
– El Calafate => Buenos Aires
• Zboruri la retur Buenos Aires => Bucureşti, Compania KLM via Amsterdam
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocare locale conform programului excursiei
• Cazare 15 nopţi cu mic dejun la Hoteluri de 3* şi 4* astfel:
– 3 nopţi în Rio de Janeiro la Hotel Royal Rio 4* sau similar
– 2 nopţi în Foz do Iguacu la Hotel Viale Towers 3* sau similar
– 4 nopţi în Buenos Aires la Hotel Dazzler Maipu 4* sau similar
– 2 nopţi în Ushuaia la Hotel Hosteria del Recodo 3* sau similar
– 2 nopţi în El Calafate la Hotel Rincon de Calafate 3* sau similar
– 2 nopţi în Puerto Natales la Hotel Aquaterra 3* sau similar
• Transport cu autobuzul, cursa regulată, El Calafate-Puerto Natales-El Calafate
• Ghizi locali la toate transferurile şi excursiile din program
• Excursie de jumătate de zi la Sugarloaf Rio de Janeiro
• Excursie de jumătate de zi la Corcovado Rio de Janeiro
• Excursie la Cascada Iguazu partea braziliană
• Excursie la Cascada Iguazu partea argentiniană
• Tururi de oraş la Buenos Aires, Ushuaia
• Excursie în Delta del Tigre
• Excursie în Pampasul argentinian, cu prânz şi spectacol tradiţional
• Excursie la Parcul Naţional Ţara de Foc
• Croazieră pe Canalul Beagle
• Excursie la Parcul Aventura Cerro Frias
• Excursie la Gheţarul Perito Moreno şi Nautical Safari
• Excursie la Parcul Naţional Torres del Paine din Chile
• Biletele de intrare la toate vizitele şi excursiile din program
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil zboruri intercontinentale 499 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport şi combustibil zboruri locale 110 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno, excursiile opţionale, bilete intrare la obiective turistice (altele decât cele din program)
• Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi aprox 5 USD/persoană/zi, se achită la faţa locului la începutul excursiei

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]