Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Cunoașteți legenda dragonului care a ”sculptat”
un arhipelag? Nu?!? Și nu credeți că ar fi momentul?”

Circuit Vietnam Laos Thailanda

Vietnam Vietnam (Ho Chi Minh, Tunelurile Cu Chi, Delta Mekong, Ben Tre, Danang, Hoi An, Hue, Hanoi, Ha Long)
Republica Populară Democrată Laos Laos (Luang Prabang, Ceremonia Tak Bat, Peșterile Pak Ou, Cascada Kuang Si) Thailanda Thailanda (Bangkok, Damnoen)
Zbor din București: 13 Noiembrie 2016

Zilele 1-2 | București – Doha – Ho Chi Minh
Întâlnire cu reprezentantul agenției la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 18:00, pentru îmbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR220 cu destinația Ho Chi Minh via Doha. Decolare la ora 20:00. Sosire în Doha la ora 01:35 (14.11). Îmbarcare pe zborul QR970 cu destinația Ho Chi Minh cu decolare la ora 02:25. Sosire pe aeroportul din Ho Chi Minh la ora 13:40. Transfer la hotel și cazare. Program liber pentru odihnă. Cazare la Hotel Au Lac II Hotel 3* sau similar Ho Chi Minh.
Ziua 3 | Ho Chi Minh – Tunelurile Cu Chi
Mic dejun. Unul dintre punctele de interes ale Ho Chi Minh-ului se află în afara orașului. Nici o zonă rămasă în urma războiului din Vietnam nu este atât de venerată precum cea a Tunelurilor de la Cu Chi. Vietnam Ho Chi Minh Începem ziua cu vizitarea acestui uimitor complex aflat la 75 de km de oraș. Tunelurile Cu Chi au găzduit peste 18.000 de săteni deveniți luptători de guerrilla, aceștia folosindu-se de 200 km de pasaje și adăposturi săpate cu mâna. Viet Cong a plănuit în Cu Chi asaltul memorabil asupra Saigonului în timpul sărbătoririi noului an Tet. Întoarcere în Ho Chi Minh. După-amiază într-un tur de oraș explorăm: Oficiul Poștal remarcabil prin încinta cu boltă și iluminatoare amintind de gările din Europa Secolului al XIX-lea. Catedrala Notre Dame (Duc Ba) cea mai înaltă expresie a arhitecturii catolice franceze din întreaga țară. Teatrul Municipal care funcționează sub denumirea de Opera Saigon. Timp liber la dispoziție. Cazare la Hotel Au Lac II Hotel 3* sau similar Ho Chi Minh.
Ziua 4 | Ho Chi Minh – Delta Mekong
Mic dejun. Această zi este dedicată Deltei Mekong. După o călătorie de 4.800 km prin Platoul Tibetan, fluviul Mekong coboară în sudul Vietnamului într-o rețea acvatică, vărsându-se în Marea Chinei de Sud prin nouă brațe. Delta Mekong „Coșul cu orez” al Vietnamului, ofera un peisaj acvatic cu câmpuri verzi și sate aglomerate, traversate de canale înguste și animate. Vietnam Delta Mekong Ne îndreptăm către Ben Tre, la 2h30′ distanță de Ho Chi Minh. Ne îmbarcăm și facem o croazieră de-a lungul Râului Chet Say (unul dintre brațele Deltei Mekong). Înțelegem cum funcționează economia locului oprindu-ne să vizităm diverse spații de muncă: vizită la cuptoarele de cărămidă, la fabrica de cărbune din coajă de nucă de cocos, și participarea la un workshop în care procesați nuca de cocos și observați cum fiecare parte din ea este transformată în mâncare și alte produse. Apoi barca va naviga pe canalele înguste, descoperind viața de zi cu zi a localnicilor. Vom opri într-un sat liniștit unde puteți experimenta viața reală a Deltei, vizitând o casă din rogojină și degustând un prânz delicios cu specialități locale însoțite de o bere rece. Este timpul să ne îmbarcăm pe un sampan pentru o călătorie relaxantă de-a lungul canalelor înguste. După-amiază târziu ne întoarcem în port și plecăm spre Ho Chi Minh. Cazare la Hotel Au Lac II Hotel 3* sau similar Ho Chi Minh.
Ziua 5 | Ho Chi Minh – Danang – Hoi An
Mic dejun. Transfer către aeroport pentru îmbarcare pe zborul cu destinația Danang. Transfer la Hoi An. Ajungem în cel mai bine conservat port din Asia de Sud-Est, celebru pentru casele patinate ale negustorilor, rețeaua de străzi riverane și ansamblurile de săli chinezești. În 1999 UNESCO l-a inclus pe Lista Patrimoniului Mondial. Descoperim frumusețile orașului într-o plimbare pietonală: Podul Japonez, Templul Chinezesc, Casa Phung Hung – casă construită în stil chinezesc, cu acoperiș japonez și trei încăperi vietnameze. Cazare la Hotel Riverside Bamboo Resort 3* sau similar Hoi An.
Ziua 6 | Hoi An – Hue
Mic dejun. Lăsăm în urma Hoi An și pornim într-o plimbare cu barca către gura râului Thu Bon ca să descoperim activitățile zilnice ale pescarilor, de la aruncatul cu plasa până la comercializarea produselor. Continuăm să navigăm vreo jumătate de ora până la un sat pescăresc, de unde ne îmbarcăm în bărci mai mici din bambus (coracle) să descoperim pădurea de mangrove. Luminată difuz, pădurea transmite o atmosferă misterioasă. Ne oprim la o casă locală să servim un prânz delicios. Ne îndreptăm către Hue prin impresionanta Trecătoare Hai Van, privirea fiind încântată de priveliști panoramice frumoase asupra coastei centrale. După-amiază ajungem în Hue. Cazare la Hotel Romance 4* sau similar Hue.
Ziua 7 | Hue – Hanoi
Mic dejun. Simțim atmosfera rafinată și distinctă a orașului într-un tur. Vizităm Citadela, care cuprinde Orașul Imperial și Orașul Interzis Violet, presărată cu pavilioane, temple, heleșteie, grădini, porți și săli. Vietnam Hue Pagoda Thien Mu  Mergând pe lângă Râul Parfumului intrăm să vizităm o casă tradițională cu grădină, construită respectând cu religiozitate regulile geomanției. Ajungem la simbolul orașului, Pagoda Thien Mu, reprezentativă pentru Hue așa cum Turnul Eiffel este pentru Paris. Turnul Pagodei de șapte etaje oferă o priveliște spectaculoasă asupra râului Parfumului. După, descoperim Monumentele Funerare ale regilor dinastiei Nguyen, șapte morminte construite respectând arta antică phong thuy (feng shui). Il vizităm pe cel mai impresionant dintre ele, Minh Mang. Peste 3.000 de soldați și muncitori au fost folosiți de împărat pentru ridicarea monumentului, însă a fost finalizat după moartea sa de către fiul său care a mobilizat 9.000 de muncitori și soldați. După-amiază transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul spre Hanoi. Sosire în Hanoi și transfer la hotel. Cazare la Hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar Hanoi.
Ziua 8 | Hanoi
Mic dejun. Hanoi este unul dintre cele mai captivante orașe ale Asiei de Sud-Est. A fost de cele mai multe ori capitala țării în tot cursul istoriei Vietnamului, prezentul găsindu-l tot capitala. Un oraș unic care îmbină istoria cu modernul, este împărțt în nouă mari sectoare. Vietnam Hanoi Clădiri moderne îmbrăcate în oțel și geamuri se intercalează în centrul orașului cu clădiri vechi, roase de vreme și ploi, dar cu o frumoasă arhitectură franceză. Hanoiul este un oraș verde împânzit de copaci foarte vechi și, ca un lucru rar întâlnit în lume, străzile și trotuarele se construiesc în jurul copacilor. Nici unul nu se taie. Dacă este la mijlocul trotuarului atunci trebuie să îl ocolești pentru că trotuarul îi aparține. Capitala este străbătută de fluviul Roșu, care în oraș are lungimea de 36 km din totalul său de 550 km. Una dintre cele mai dezvoltate arte vietnameze este cea culinară. Nu este deloc exagerat când spunem că sunt mii de feluri de mâncare sau mii de rețete culinare. Hanoi are multe tradiții legate de mâncare și se crede că majoritatea felurilor de mâncare faimoase din Vietnam, ca și phở, chả cá, bánh cuốn și cốm își au originea aici. Descoperim orașul într-un tur de 1 zi: Mausoleul lui Ho Chi Minh, Pagoda cu Un Pilon, Templul Literaturii, Muzeul de Etnologie. Seara, spectacol tradițional de teatru de păpuși pe apă, o formă de artă vietnameză veche de mii de ani. Sculptate din lemn de smochin, iar apoi pictate și date cu lac, păpușile interpretează scene din istoria și folclorul Vietnamului. Cazare la Hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar Hanoi.
Ziua 9 | Hanoi – Ha Long
Vietnam Golful Ha Long Mic dejun. Lăsăm în urmă Hanoiul și ne îndreptăm către splendidul Golf Ha Long, inclus de UNESCO în Patrimoniul Mondial, cu aproape 2.000 de insule distincte acoperite în vârf de o vegetație de junglă densă. Legenda spune că acest golf s-a format când un dragon s-a aruncat în mare și, trântindu-și coada cu entuziasm, a sculptat regiunea într-un arhipelag. Turnurile carstice care se ridica la sute de metri de apele golfului se pare ca l-au inspirat pe regizorul James Cameron în crearea decorului filmului Avatar. Trăim o experiență de neuitat îmbarcându-ne la bordul unei frumoase nave pentru o noapte de croazieră pe golf. Prânzul și cina sunt servite la bord. Cazare la bordul navei.
Ziua 10 | Ha Long – Hanoi – Luang Prabang
Mic dejun. Ne trezim dis de dimineață să ne bucurăm de apele verzi ca de jad ale golfului, acesta fiind momentul perfect al zilei. După pauza de ceai, nava continuă navigarea elegant printre formațiunile impresionante ale golfului. Ne întoarcem în portul Halong de unde suntem transferați la aeroportul din Hanoi pentru îmbarcare pe zborul către Luang Prabang. Ajungem în Laos, o țară exotică, frumoasă și primitoare, așezată în inima Indochinei, învecinată cu Thailanda, Cambodgia, Vietnam, China și Myanmar. Aici găsim tărâmuri pline de liniște, rămase nealterate de civilizația modernă. Oamenii sunt foarte deschiși și primitori și cel mai important este că nu și-au schimbat tradițiile și obiceiurile străvechi. 49 de grupuri etnice conviețuiesc în Laos, cel mai numeros și mai puternic este grupul Lao-Tai. Fluviul Mekong curge de la nord la sud și majoritatea populației locuiește în regiunea fertilă dominată de acesta. Pădurile găzduiesc specii variate de animale, de la elefanți, tigri și leoparzi, până la unele dintre cele mai rare specii de pe planeta. Cazare la Hotel Luang Prabang Legend 3* sau similar Luang Prabang.
Ziua 11 | Luang Prabang – Ceremonia Tak Bat – Peșterile Pak Ou
Suntem în capitala spirituală a țării, iar în această dimineață, în jur de 05:30-06:30, vom fi martorii ceremoniei Tak Bat (procesiunea călugărilor). În timpul ceremoniei, localnicii devotați stau pe margine oferind ofrande călugărilor în robe portocalii. Laos Luang Prabang Templu Vat Xieng Thong Totul se desfașoară într-o atmosferă liniștită și respectuoasă fără nici un cuvânt schimbat între localnici și călugări. Continuăm cu vizitarea orașului de pe malul stâng al râului Mekong. Capitală religioasă în trecut, Luang Prabang deține peste 100 de temple considerate cele mai frumoase din Laos. Descoperim Vat Xieng Thong sau Templul Orașului Regal – o colecție vastă de clădiri sacre. Vat Visoun – cel mai vechi templu din oraș distins prin ferestrele sale de lemn. Ne îndreptăm către port și ne îmbarcăm pe o barcă tradițională pentru o croazieră pe Râul Mekong. Vizităm peșterile sacre Pak Ou, care găzduiesc mii de statuete lăcuite ale lui Buddha. Pe drumul de întoarcere privirea ne este alintată cu o imagine superbă a apusului de soare asupra râului. Cazare la Hotel Luang Prabang Legend 3* sau similar Luang Prabang.
Ziua 12 | Luang Prabang – Cascada Kuang Si
Laos Cascada Kuang Si Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea Palatului Regal, astăzi Muzeu, ce găzduiește cele mai interesante colecții, printre piesele reprezentative aflându-se statuia lui Buddha din Aur. Construit în 1904, îmbină elementele arhitecturii locale cu influența franceză. Un alt punct de atracție este colecția de mașini a familiei regale. Continuăm cu Wat May construit la sfârșitul Secolului al XVIII-lea, unul dintre cele mai mari și somptuoase temple buddhiste din oraș. Iesim din oraș și ne îndreptăm către Cascada Kuang Si. Drumul până la cascadă este presărat cu sate și câmpuri de orez. Ne oprim în unele dintre sate, intens vizitate până și de către localnici. Ajungem la cea mai spectaculoasă cascada din Laos, unde piscine cu apă albastru-turcoaz sunt protejate de copaci înalți. Întoarcere în Luang Prabang. Cazare la Hotel Luang Prabang Legend 3* sau similar Luang Prabang.
Ziua 13 | Luang Prabang – Bangkok
Mic dejun. Timp liber la dispoziție. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul spre Bangkok. Suntem în unul dintre cele mai frumoase orașe ale Asiei – Bangkok sau ”Orașul Îngerilor” cum este numit uzual de către thailandezi. O metropolă în adevăratul sens al cuvântului, Bangkok-ul impresionează cu un amestec interesant între estul tradițional și vestul modern, fiecare stradă din oraș rezervând surprize vizitatorilor. Clădiri vechi și dărăpănate se ghemuiesc lângă templele exotice înconjurate de grădini încântătoare, deasupra cărora se înalță hoteluri și clădiri de birouri moderne. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Aetas Lumpini 4* sau similar Bangkok.
Ziua 14 | Bangkok
Thailanda Bangkok Marele Palat Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Marele Palat – fosta reședință a regilor Thailandei și cel mai bun exemplu de organizare a curții siameze. Complexul este format din mai multe clădiri folosite pentru diverse ocazii: Palatul Funerar, Palatul Recepțiilor, Sala Tronului, Sala Încoronărilor, Casa de oaspeți si frumosul templu care adăpostește Buddha de Smarald, cea mai respectată imagine a lui Buddha din Thailanda. Continuăm cu Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok care conține statuia lui Buddha la închinăciune. Datorită numeroaselor canale, aidoma celor din Veneția, Bangkokul a primit numele de ”Veneția Orientului”. Vom face o croazieră de-a lungul canalelor cu o priveliște deosebit de pitorească asupra Bangkok-ului: Wat Arun, Barjele Regale. Cazare la Hotel Aetas Lumpini 4* sau similar Bangkok.
Ziua 15 | Bangkok – Doha – București
Mic dejun. Timp liber la dispoziție sau opțional excursie la Piața Plutitoare din Damnoen. Ne deplasăm la 100 km de Bangkok unde explorăm zona rurală. Descoperim trecutul prin vizitarea unei case thailandeze, cât și modul tradițional de comercializare a fructelor, legumelor și alte bunuri proaspete, prin folosirea bărcilor mici. Întoarcere în Bangkok. Seara, transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR837 cu destinația București via Doha. Decolare la ora 01:35 (Ziua 16). Sosire în Doha la ora 04:50. Îmbarcare pe zborul QR221 cu destinația București cu decolare la ora 06:40. Sosire pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 10:45. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

Plecări Circuit 13 Noiembrie 2016
Adult in camera dubla 1799 €
Adult in camera single 2125 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Ho Chi Minh, Compania Qatar Airways via Doha
• 4 zboruri locale directe pentru confortul Dumneavoastra:
– Ho Chi Minh => Danang
– Hue => Hanoi
– Hanoi => Luang Prabang
– Luang Prabang => Bangkok
• Zboruri la retur Bangkok => Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar local dotat cu A/C conform programului
• Cazare 13 nopti cu mic dejun astfel:
– 3 nopti in Ho Chi Minh la Hotel Au Lac II 3* sau similar
– 1 noapte in Hoi An la Hotel Riverside Bamboo Resort 3* sau similar
– 1 noapte in Hue la Hotel Romance 4* sau similar
– 2 nopti in Hanoi la Hotel May De Ville Old Quarter 3* sau similar
– 1 noapte in Ha Long la bordul navei, Croaziera in Golful Ha Long
– 3 nopti in Luang Prabang la Hotel Legend 3* sau similar
– 2 nopti in Bangkok la Hotel Aetas Lumpini 4* sau similar
• 3 pranzuri si 1 cina conform programului-preparatele servite la mesele princiale au specific local, bauturi neincluse
• Tururile, vizitele si excursiile din programul excursiei
• Ghizi locali
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport zboruri locale, 125 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa viza turistica Vietnam, aprox 45 USD/persoana (se obtine si se achita la fata locului)
• Taxa viza turistica Laos, aprox 30 USD/persoana (se obtine si se achita la fata locului)
• Taxa viza turistica Thailanda, aprox 30 USD/persoana (se obtine si se achita la fata locului)
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno optionala, excursiile optionale
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului ghidului insotitor)
• Biletele de intrare la alte obiective decat cele din program
• Alte servicii decat cele mentionate in program


Acte necesare pentru obtinerea Visa on Arrival in Thailanda:
Autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile. Pentru a obtine o viza de intrare in Thailanda pe aeroport va trebui sa va deplasati, dupa coborarea din avion, la biroul “Oficiul Emigrari si Vize Speciale, Diplomati si Visa-On-Arrival” unde sunt necesare urmatoarele:
* Pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.
* Se completeaza un formular tip, pe care il puteti descarca de aici: http://www.immigration.go.th/nov2004/download/pdf/tm88.pdf
* Fotografie recenta 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii.
* Bilet de avion pentru retur.
* Durata sejurului sa nu depaseasca 15 zile.
* Asigurare medicala pe toate perioada calatoriei.
* 1 copie dupa pasaport
* Persoana care calatoreste individual trebuie sa aibe asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro.
* Pentru o familie (sot, sotie, copii) suma minima necesara este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro.
* Dupa predarea formularelor si verificarea documentelor, procedura care va dura in jur de 5-10 minute, cetatenilor romani li se va aplica pe pasaport viza necesara intrarii in Thailanda.

Acte necesare pentru obtinerea vizei on Arrival in Laos:
* 2 fotografii (color, recente, de tip pasaport) .

Acte necesare pentru obtinerea vizei on Arrival in Vietnam:
* 2 fotografii (color, recente, de tip pasaport).
* Paginile cu fotografia si datele din pasaport scanate color.

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM!