Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Cipru

 

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.

1. Palaepaphos | Palaepaphos este unul dintre cele cele mai renumite locuri din Cipru. În trecut, sanctuarul şi casa cultului antic al zeiţei Afrodita,iar mai apoi micenienii au stabilit la Paliaipafos ”inima religiei şi culturii” Ciprului în anul 1200 i.Hr. Romanii au urmat exemplul, formând Koinon Kyprion în secolul al doilea, cu mozaicuri delicate, care descriu miticul dintre Leda şi Lebădă. Puteţi vedea, de asemenea, ruinele unei biserici din Panagia Katholiki (secolele XII-XIII d.Hr.) şi Conacul Lusignian, construit ca un centru administrativ medieval al oraşului.
2. Kourion | Kourion (sau Curium), un sit arheologic situat în apropiere de Limassol, Cipru, cu urme romane şi rădăcini bizantine. Ruine Kourion Cipru Ruinele explică o istorie de primă aşezare neolitică aici, în 4500-3900 i.Hr. Astăzi, au rămas doar ruinele multor clădiri romane şi bizantine, monumente, inclusiv un teatru antic, cu o capacitate de 3.500 de spectatori, o piaţă romană, cu băi publice, precum şi impresionanta ”Casa lui Ahile”, cu podele sale de mozaic şi arena gladiatorilor, care datează din secolul al IV-lea d.Hr.
3. Castelul Paphos | Construit ca o fortificaţie în mijlocul secolului al XIII-lea după cutremurul care a distrus Saranda Kolones (primul sit de fortificare), Castelul Paphos a fost reclădit de genovezi şi veneţieni, până când a fost distrus în invazia otomană din anul 1570. Cu toate acestea, turcii au reconstruit Castelul Paphos, şi din fericire, vizitatorii pot explora şi astăzi acest monument naţional cipriot.
4. Larnaca | Situat pe partea de sud-est a insulei, staţiunea de pe litoralul cipriot este o destinaţie principală pentru turiştii veniţi în Cipru. Toate facilităţile pentru distracţie sunt garantate: soare și nisip, iar pentru iubitorii de istorie – Cartierul vechi cu Agios Lazaros (Biserica Sfântul Lazăr), în timp ce centrul în sine şi-a păstrat atmosfera oraşului-staţiune. În apropiere, la vest de Larnaca, se află lacul de sare care este plin de păsări flamingo roz în timpul primăverii, iar pe dealurile din apropiere se zăresc o mulţime de sate – importante atracţii turistice culturale.
5. Plaja Nissi | O fâşie de nisip alb, care se ”rostogoleşte” pe marea turcoaz din Agia Napa, plaja Nissi este cea mai faimoasă plajă de nisip din Cipru. Devine aglomerată în timpul verii (o plajă superbă nu rămâne niciodată un secret), dar chiar şi cu atâtea rânduri de şezlonguri, nimeni nu-i poate nega frumuseţea. Apa este foarte puţin adâncă la ţărm şi foarte calmă în interiorul golfului, făcându-l un loc minunat pentru familiile cu copii mici, iar în sezonul de vară, găsiţi o sumedenie de facilităţi, care ”vă obligă” să petreceţi intreaga zi pe plajă.
6. Limassol | Considerat a fi un oraş de coasta cosmopolit şi o Limassol Cipru staţiune turistică ideală, renumit pentru portul sau, pentru străzile pline de viaţă, promenada de la malul mării, zona veche a oraşului, noul Limassol Marina, precum şi pentru piața cu haine elegante şi mereu la modă din buticurile de renume pe plan internaţional. Identitatea sa unică se bazează pe cultura şi istoria bogată, cât şi pe o gamă diversificată de opţiuni de petrecere a timpului liber disponibile pentru turişti. Aici se află cel mai mare port din ţară şi cel mai aglomerat în comerţul de tranzit mediteranean. O realizare semnificativă a oraşului a fost includerea portului în cadrul traseelor de 50 de vase de croazieră, rezultatul fiind un număr mare de turişti care vizitează Cipru anual.
7. Nicosia | Capitala şi cel mai mare oraş din Cipru, fiind situat în centrul insulei. După violenţele interne din 1963 oraşul a fost împărţit printr-o ”linie verde” în sectoarele greceşti şi turceşti; Nicosia este centrul politic, economic şi cultural al Ciprului, aici fiind şi sediul Guvernului. Din punct de vedere istoric, oraşul a fost cunoscut în cele mai vechi timpuri ca Ledra. Reconstruit în jurul anului 300 i.Hr. de Lefkos, fiul lui Ptolemeu I, a fost redenumit Lefkothea, sau Lefkosia după fondatorul acesteia. Mai târziu oraşul a fost redenumit Nicosia, de către luzignanii care nu au putut să pronunţe numele Lefkosia. În 1489 oraşul a devenit posesie veneţiană şi în 1571 a fost cucerit de otomani, iar mai apoi a servit drept capitala insulei în timpul dominaţiei britanice.

 
[wpgmza id=”462″]
 

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

 


[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]