Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Croația

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.
 

1. Parcul Național Plitvice | Parcul Plitvice a intrat în atenţia naturaliştilor înca de acum câteva sute de ani, când au început primele studii asupra habitatului. În 1949, Parlamentul Republicii Croaţia declară parculCroatia Parcul Național Plitvice Plitvice rezervaţie naturală protejată. Senzaţia care te copleşteşte odată ce păşeşti aici este că ai ajuns într-un paradis terestru – unul dintre cele mai spectaculoase și mai sălbatice locuri din Europa. Această minune naturală cu 16 lacuri terasate înconjurate de munți și vegetație luxuriantă vă taie pur și simplu răsuflarea.
2. Dubrovnik – ”Perla Adriaticii” | Acest oraș cu trecut glorios a fost reședinta unui stat mic, dar puternic – Republica Dubrovnik, care și-a menținut independența timp de 450 de ani. Ne întâmpină cu Pile Gate – poarta principală de intrare în cetatea Dubrovnik pentru a descoperi fascinantele sale clădiri: Mănăstirea Franciscană, fântâna lui Onofrio, fortăreața Lovrijenac, fortăreața Insula Korčula CroatiaMinceta, Stradun – principala arteră pietonală din cetate, biserica votivă San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, turnul cu ceas – simbol al orașului, Biserica Sf. Blaise, Mănăstirea Dominicană, Portul vechi și fortăreața Ravelin
3. Insula Korčula | Locul natal al marelui navigator Marco Polo. Vizităm orașul Korkula – un oraș istoric fortificat, situat pe coasta de est a insulei. Orașul merită vizitat, fiind încărcat de istorie și mărturii ale acesteia: Catedrala Sf. Marcu (construită între 1301-1806) în stil romano-gotic, Mănăstirea Franciscană din Secolul al XV-lea, Palatul fostilor guvernatori venețieni, palatele din Secolele XV și XVI ale nobililor comercianți și fortificațiile masive ale orașului.
4. Zona Adriatică | Include centura de coastă îngustă care este separată de interiorul țării prin munți înalți. Aceast areal este raiul turistic al Croației, principalul punt de reper pentru mii de turiști din întreaga lume care vor să se scalde în apele limpezi ale Mării Adriatice.
5. Insulele | Croația este cunoscută ca țara celor o mie de insule, din cauza coastei sale Adriatice, care se numără printre cele mai ”crestate” din lume: 1185 de insule și insulițe formează o zonă de coastă de 4.058 km; lungimea totală a coastei continentale fiind 1777 km.

 
[wpgmza id=”550″]


[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]