Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Maldive

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.

1. Reciful Banana | Situat în vestul insulei Farukolhufushi din Atolul Malé de Nord, este locul unde scafandri, snorkelerii și înotătorii vor găsi magnificul recif Banana. Având formă de banană (de unde-i vine și denumirea), reciful este perfect atât pentru scafandrii avansați, cât și pentru cei începători; reciful oferă mici canioane, pești, corali, toate în zeci de culori, iar la capătul sudic al recifului există un zid cu câteva peșteri mai mici. Banana Reef este o zonă marină protejată. Reciful Banana Insula Farukolhufushi Maldive 
2. Hulhumalé | se află situate la nord de Malé și de aeroport, la care este conectat printr-o șosea. Este, în esență, o extensie a Malé-ului propriu-zis. Hulhumalé este o insulă antropică de 1,8 km². Proiectul a fost pus în mișcare în 1997 pentru a ușura o parte din creșterea populației din Malé., iar în 2004 a fost inaugurat. Oaspeții se pot bucura de o experiență culinară autentică maldiviană, pot face o excursii la reciful local, snorkeling sau se pot bucura de ceaiul maldivian direct pe plaja insulei.
3. Palatul Mulee’aage (Muliaage) | Această frumoasă clădire în stil colonial este situată în centrul istoric al orașului Malé. A fost construită în 1906 de către sultanul Mohammed Shamsuddeen al III lea în scopul rezidenței fiului său, dar fiind răsturnat de la putere acest lucru s-a mai întâmplat. Clădirea a devenit apoi reședința privată a președintelui Republicii Maldive. Este totuși reședință privată a președintelui și, prin urmare, nu este deschisă publicului. Medhu Ziyaarai, mormântul lui Abul Barakat Yousef Al-Berberi, care a adus islamul la Malé, se află pe proprietatea acestei clădiri. Sculpturile albe, complexe, din exteriorul Palatului Mulee’aage oferă o priveliște interensantă care nu trebuie ratată. Palatul Mulee'aage (Muliaage) Malé Maldive 
4. Muzeul Național | Muzeul Național este situat pe insula Malé. Se află în incinta Parcului Sultanului și a făcut parte din Palatul Sultanilor. Muzeul a fost deschis publicului în noiembrie 1952. Vizitatorii vor găsi o mare colecție de artefacte istorice care aparțineau sultanilor, dintre care unele includ manuscrise de hârtie și pânză, rochii purtate de regi și regine, fotografii, armuri, arme și obiecte antropologice din epoca pre-islamică. Nivelul inferior al muzeului este dedicat perioadelor medievale, iar nivelurile superioare afișează obiecte reprezentând epoca modernă, incluzând celebrele cutii maldivice lăcuite.
5. Plaja Fulhadhoo | Această plajă este situată pe insula Fulhadhoo. Insula în sine este situată în Atolul de Sud Maalhosmadulhu, la aproximativ două ore nord-vest de Malé, cu barca cu motor. Este aproape nelocuit, deoarece sunt doar 250 de persoane care locuiesc într-un mic sat din partea de est a insulei, iar oaspeții vor simți cu adevărat că au găsit o particică de paradis în această locație îndepărtată. Cu plaje de nisip alb, strălucitoare, palmieri și lagune albastre sau turcoaz, oaspeții vor fi uimiți la cât de specială este această plajă. Insula este dotată cu un centru medical și mai multe magazine din mediul rural. Plaja Fulhadhoo Maldive 
6. Insula Fua Mulaku | Situată în mijlocul Canalului Ecuatorial, Insula Fua Mulaku se află la capătul sudic al Maldivelor. Această insulă izolată este situată în afara zonei turistice din Maldive, astfel încât este nevoie de un permis special și un ghid local pentru a ajunge la această evadare exotică. Odată ajunși, veți găsi aici plaja cu nisip alb Thundi, precum și lacul Dhadimagi Kilhi, unul dintre cele două lacuri cu apă dulce ale insulei. Pământul fertile al insulei găzduiește multe ferme de legume și fructe. Vizitatorii vor găsi aici portocale, mango și ananas. Cel mai bun moment pentru vizită este între lunile decembrie și aprilie, în timpul sezonului uscat al insulei.
7. Malé | Malé, insula-capitală a Maldivelor, se află la vest de aeroportul de pe insula vecină – Hulhumalé din Atolul Malé de Nord. Această insulă este dens populată și plină cu clădiri înalte, colorate și moschei istorice. Aici oaspeții vor găsi Muzeul Național, Parcul Sultanului și plaja artificială. Este centrul afacerilor politice, economice și culturale ale Maldivelor și practic toate importurile și exporturile sale trec pe aici. Malé este cel mai bun exemplu al vieții moderne maldiviste. Cu numeroase restaurante, magazine și piețe pline de viață, vizitatorii nu vor să rateze această oportunitate de a-și ”pierde” timpul petrecut în acest oraș plin de viață.

[wpgmza id=”634″]

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]