Activități Cazări Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje România Sejururi Seniori Weekenduri

Înapoi la ”Activități”

Activitati Zanzibar

Activitățile de mai jos reprezintă principalele puncte de atracție din zonă, fiind prezentate cu rol informativ și pot fi modelate în funcție de structura pachetului turistic achiziționat.

1. Stone Town | Orașul este inima și sufletul insulei. O incredibilă așezare cu clădiri vechi în stil arab, pe străduțele căreia vă puteți pierde temporar (fizic și mental) în magia orașului. Bucurați-vă de cultura locală savurând o ceașcă de cafea de la un vânzător local sau pur și simplu continuați să vă rătăciți pe străzi, descoperind orașul la fiecare pas.

Plaja Zanzibar Tanzania

  2. Pădurea Jozani | O răspândire vastă și pitorească, Jozani este ultima pădure indigenă rămasă în Zanzibar, fiind acum zonă protejată. Situată pe malul fluviului Chwaka, arealul este adesea inundat, transformându-se într-o pădure unică de mlaștină, cu mulți copaci uimitori și multe ferigi. La pădure se poate ajunge cel mai bine cu autobuzul (309 sau 310), cu taxi sau în cadrul unui tur organizat cu ghid.  
3. Plajele | Nungwi este un sat situat în partea de nord a insulei Zanzibar. Acesta este un loc popular datorită celor mai frumoase plaje din Zanizbar; este o plajă excelentă pentru cei care doresc să se bucure de soare și mare în liniște și care nu au nevoie de luxul unui hotel fantezist; Kendwa – acest sat este situat lângă Nungwi, are plaje albe și ape de un albastru azur, cu o selecție excelentă de baruri și restaurante situate pe plajă; Pongwe – o plajă liniștită situată la sud de Kendwa și Nungwi; Paje – situată în sud-estul Zanzibarului și atrage atenția călătorilor, fiind o plajă populară pentru sporturile de apă; Matemwe – o plajă uimitor de liniștită, cu câteva cafenele și puține locuri de cazare.
4. Insula Changuu (insula Temniță) | O excursie de o jumătate de oră cu barca din Zanzibar, Insula Changuu oferă o privire fascinantă asupra trecutului puțin întunecat al insulei – această insulă a fost odată folosită ca loc unde sclavii erau închiși, iar când sclavia a fost desființată, a funcționat ca un sanatoriu în care erau trimiși oamenii cu boli incurabile. Din fericire, asta a fost în trecut, astăzi insula este o rezervație naturală pentru țestoasele uriașe.Palatul Sultanului Stone Town Zanzibar Tanzania
5. Grădinile și Piața Forodhani | Situate în Stone Town, grădinile Forodhani sunt așezate chiar pe coastă și sunt ideale pentru o plimbare perfectă de seară; Aici, localnicii pregătesc mâncăruri gustoase și există o atmosferă grozavă. Când toate magazinele se închid piața Forodhani se deschide. De după-amiaza târziu pe timp de noapte piață Forodhani situate in Stone Town oferă produse locale proaspete: pește, carne și legume la grătar. Opțiunile de fructe de mare sunt de departe cele mai populare, iar peștele este servit cu bile de cartofi prăjiți, pâine naan și samosas.  
6. Muzeul Palatului și Casa Minunilor | Cunoscut în mod obișnuit ca Palatul Sultanului, Muzeul Palatului este probabil cea mai istorică clădire din Stone Town și este un obiectiv de ”grad zero” pentru orice turist care ajunge pe insula Zanzibar. Muzeul Palatului este situat pe malul apei, cu vedere la ocean și a fost construit în secolul al XIX-lea ca o reședință pentru sultan și familia sa. După revoluția din 1964 a fost folosită ca și clădire guvernamentală și a fost redenumit în Palatul Poporului. Astăzi servește ca muzeu și prezintă publicului larg multe din obiectele sultanului și ale familiei acestuia.
Mirodenii Zanzibar TanzaniaCasa Minunilor este o clădire istorică extrem de importantă, unul din reperele principale ale orașul Stone Town. Acesta găzduiește o expoziție interesantă și oferă o perspectivă strălucitoare asupra culturii Zanzibari și Swahili. Casa Minuni este cea mai mare și cea mai înaltă clădire din tot orașul, fiind amplasată într-o locație proeminentă în fața Grădinilor Forodhani, pe malul mării, pe strada Mizingani. 
7. Turul Mirodeniilor | Zanzibar este cunoscut pentru comerțul cu mirodenii, deci ce modalitate mai bună de lua parte la cultura locală decât de a învăța despre industria sa cea mai bogată și mai profitabilă? Turiștii pot alege dintr-o varietate de excursii și pot explora străzile alături de un ghid 
Barcă tipică Zanzibari dhow turistic specializat, care vă poate oferi detalii despre originea industriei, varietatea de mirodenii pe care Zanzibar le produce și mai apoi le comercializează.
8. Vechiul Fort | Cea mai veche clădire din Stone Town, Vechiul Fort este situată pe malul mării, chiar în fața faimoasei grădini Forodhani. Inițial construit în secolul al XVII-lea, cu scopul de a apăra insula de atacurile portugheze, în zilele noastre Fortul Vechi este una dintre atracțiile principale ale orașului Stone Town. Vizitatorii pot admira ruinele fostului fort dar și un vechi amfiteatru care încă mai găzduiește evenimente. 
9. Snorkelling și scufundări | Zanzibar este excelent pentru scufundări și snorkelling. Există multe locații diferite pe insulă unde puteți face o astfel de excursie; O recomandare poate fi și Insula Pemba cu plecare din Nungwi. Veți naviga spre Pemba pe o barcă tipică Zanzibari dhow, care este o experiență în sine …Cele mai multe excursii vor include prânz și băuturi răcoritoare ușoare.

[wpgmza id=”632″]

Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor excursiilor opționale; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile excursiei opționale pe care doriți să o efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]