Friday

Friday

     O zi oarecare de marți, zi în care, mă grăbeam să deschid agenția conform programului afișat pe bucățica de carton arsă de soare din fereastră. Când ajung, observ un domn a cărui față mai că era lipită de ușă.

 
– Bună ziua, ați venit la timp … îmi zice omul bucuros.
– Da, se mai îmtâmplă și minuni, îi răspund și eu cu un zâmbet scurt.
 

     După ce intrăm, musafirul nu zăbovește prea mult … îmi spune care-i sunt doleanțele în materie de călătorii, iar eu trec la treabă, să-i găsesc cea mai bună variantă, fiind vorba despre un bilet de avion spre Regatul Unit al Marii Britanii.

 

     Stabilim că plecarea va fi luni, iar pentru check-in (biletul propriu-zis) trebuie să vină vineri, înainte de plecare, conform regulilor impuse de compania aeriană.

 
Toate bune și frumoase până în clipa în care eu am rostit cuvântul ”vineri”.
 

     Omul se uita nedumerit la mine, parcă îi vorbisem în Swahili și începu a enumera cu voce tare toate zilele săptămânii însă fără nicio ordine sau logică:

 
– Sâmbătă, luni, joi, marți … off …
 
– Vineri, când vine asta?
 
– Nu înțeleg la ce vă referiți?
 

– Știți eu sunt plecat din România de câțiva ani și nu prea mai știu așa bine ordinea la zile … eu știu de astea cu Monday, Tuesday, Wednesday … nu știu dacă mă-nțelegeți dar eu doar așa știu … spuse omul foarte serior, încercând să se justifice în fața mea, parcă era vinovat de înaltă trădare …

 

– Cum !!!?!!!?!! … aaa… stați liniștit, e ceva normal … se mai întâmplă și la alții … ok … nicio problemă, în cazul ăsta veniți Friday! a fost reacția mea precipitată și rapidă …

 

– Perfect! îmi zise el mulțumit de răspunsul primit în timp ce se îndrepta spre exit! :)

 

_____________________________________________
E posibil ca această întâmplare să fie adevărată.
Până la proba contrarie, considerați articolul un pamflet. :)


Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM la blogul ALTCO Tour!
Distribuie:

Leave a Reply

Your email address will not be published.