Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Vegetație luxuriantă, cultură diversificată,
”punte” între două oceane.”

Circuit America Centrala Panama Costa Rica Guatemala Belize Mexic

Panama Panama (Panama City, Canalul Panama) Costa Rica Costa Rica (San Jose, Vulcanul Irazu, Cartago, Parcul National Arenal)
Guatemala Guatemala (Guatemala City, Antigua Guatemala, Atitlan, Quirigua, Rio Dulce, Tikal, Flores) Belize Belize (Belize City)
Mexic Mexic (Chetumal, Laguna Bacalar, Chacchoben, Tulum, Playa del Carmen, Chichen Itza)
Zbor din București: 21 Noiembrie 2018
[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Panama City
Întâlnire cu reprezentantul agenției pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 04:00, pentru îmbarcare pe zborul Companiei KLM KL1372 cu destinația Amsterdam. Decolare la ora 06:00 și sosire în Amsterdam la 08:05. Decolare spre Panama City la ora 11:20 cu zborul KLM757. Sosire pe aeroportul internațional din Panama City la ora 16:35. Sosire pe aeroportul internaţional din Panama City la ora 16:40. Suntem în Panama, locul unde America Centrală se întâlneşte cu America de Sud, unde atmosfera relaxantă a modului de viaţă caraibian se întâlneşte cu ritmul rapid al lumii competitive din sectorul financiar internaţional şi unde natura, tradiţia şi istoria se întâlnesc pentru a crea o destinaţie uimitoare. După îndeplinirea formalităţilor de recuperare a bagajelor şi cele vamale suntem transferaţi la hotel. Cazare Hotel Crowne Plaza 4* sau similar Panama City.
Ziua 2 | Panama City – Tur de oraș și Canalul Panama
Mic dejun. Panama City este capitala şi cel mai mare oraş din Republica Panama, unul dintre centrele financiare ale lumii şi unul dintre cele mai cosmopolite oraşe din America Centrală. Actualul oraş a fost fondat în Secolul al XVII-lea după ce oraşul original Panama (Panama Viejo), fondat de către conquistadorul spaniol Pedro Arias Davila, a fost ars din temelii de către celebrul pirat Henry Morgan. Panama City Centru Istoric După acest incendiu devastator s-a luat decizia ca oraşul să nu fie reconstruit ci mutat într-o mică peninsula la poalele Dealului Ancon, la o distanţă de 7,5 km faţă de oraşul original. Tur de oraş Panama cu ghid local. Ne plimbăm pe străzile din centrul istoric din Panama City, monument UNESCO, şi descoperim trecutul acestui oraş exprimat prin monumente superbe precum Catedrala Metropolitană, Plaza Bolivar sau Palatul Prezidenţial. Ne îndreptăm apoi către celebra promenadă Causeway, unde se află magazine de lux, restaurante ce servesc mâncare excepţională şi baruri stilate. Nici o călătorie în Panama nu poate fi completă fără vizitarea Canalului Panama, considerat de mulţi a 8 minune a lumii, ce leagă, prin istmul Panama, Oceanul Pacific de Oceanul Atlantic. Ideea de a crea un canal prin Panama care se lege cele două oceane datează încă din Secolul al XVI-lea, când au loc marile cuceriri spaniole în Lumea Nouă, însă conceptul nu a putut fi implementat până în Secolul al XIX-lea. Lucrările la Canalul Panama au fost demarate în 1880 şi după mulţi ani de muncă, canalul a fost dat în funcţiune în 1914. Vizităm Ecluza Miraflores, una dintre din cele trei ecluze ale Canalului, şi centrul de vizitatori. Cazare Hotel Crowne Plaza 4* sau similar Panama City.
Ziua 3 | Panama City – San Jose
Mic dejun. Dimineaţa timp liber la dispoziţie. Transfer la aeroport pentru zborul regional către San Jose în Costa Rica. Sosire pe aeroportul din San Jose şi apoi transfer la hotel pentru îndeplinirea formalităţilor de check-în. Suntem în Costa Rica, o mică ţară din America Centrală, mărginită pe o parte de Oceanul Pacific şi pe cealaltă parte de Marea Caraibelor, dominată de peisajul vulcanilor ce se înaltă către cer şi jungle care adăpostesc un ecosistem impresionant. Seara timp liber la dispoziţie şi plimbări pietonale cu însoţitorul de grup. Cazare Hotel Wyndham Garden Escazú 4* sau similar San Jose.
Ziua 4 | San Jose – Vulcanul Irazu – Cartago
Mic dejun. În această zi facem o excursie cu ghid local la Vulcanul Irazu şi Cartago pentru a descoperi istoria şi frumuseţea naturii din Costa Rica. După un drum printr-un peisaj de o deosebită frumuseţe facem o scurtă plimbare pe jos către principalele cratere ale Vulcanului Irazu. Acesta este cel mai înalt vulcan din Costa Rica, atingând o altitudine de 3.432 de metri, şi de asemenea cel mai mare vulcan din Costa Rica, întinzându-se pe o suprafaţă de 500 kilometri pătraţi. Costa Rica Vulcan Irazu Crater Lac Emerald Vulcanul este acoperit de vegetaţie luxuriantă, tipică zonei Caraibelor, însă pe măsură ce ne apropiem de vârful vulcanului peisajul devine unul din ce în ce mai arid, craterele şi zona din jur fiind acoperite de o pătură de cenuşă. Principala atracţie a vulcanului este craterul Deigo de la Haya pe fundul căruia s-a format un lac de culoarea smaraldului ce atinge o adâncime de 300 metri. Dacă este senin, de la acest punct de observare putem admira panorama superbă asupra văii centrale. Apoi coboram către Cartago, oraş situat la poalele vulcanului Irazu, fondat în 1574 de către conquistadorii spanioli, fiind prima aşezare spaniolă de succes din Costa Rica. Cartago a fost capitala Costa Ricăi de la fondarea sa până în 1824, când capitală a fost mutată la San Jose. Vizităm acest superb oraş colonial care este şi un important loc de pelerinaj. Anual pelerinii catolici vin în Cartago pentru a se ruga statuii făcătoare de minuni „La Negrită” ce se află în Biserica Nuestra Senora de Los Angeles, cea mai mare biserica din oraş. Întoarcere la hotel în San Jose. Cazare Hotel Wyndham Garden Escazú 4* sau similar San Jose.
Ziua 5 | San Jose – Parcul Național Arenal – Puntarenas
Mic dejun. Tur de oraş în San Jose cu ghid local, capitala şi cel mai mare oraş din Costa Rica. San Jose a fost declarat în mod oficial capitală în 1824, fiind astfel una dintre cele mai tinere capitale din America Centrală. Descoperim istoria şi cultură Costa Ricăi în cadrul unui turul panoramic ce începe din Parcul Sabana, cel mai mare parc din San Jose. Vizităm Teatrul Naţional, realizat în 1897, considerat o adevărată operă de artă. După pauza de prânz plecăm către Parcul Național Arenal, în nord vestul țării. Explorăm parcului național ce înconjoară Vulcanul Arenal, acesta fiind unul dintre cele mai cunoscute atracții din Costa Rica. Facem o plimbare prin parcul național către baza vulcanului și aflăm mai multe despre istoria vulcanului dar și despre natura ce ne înconjoară. În timpul plimbariii avem ocazia să vedem maimuțe urlătoare, leneși, porci mistreți dar și numeroase specii de păsări exotice precum tucanii. Plecare către Puntarenas. Cazare în regim All Inclusive la Hotel DoubleTree Resort by Hilton Central Pacific 4* sau similar Puntarenas.
Ziua 6 | Puntarenas
Mic dejun. Suntem în Puntarenas “Punctul de Nisip”, o stațiune de pe coasta Oceanului Pacific presărată cu plaje foarte fine, magazine pline de culoare și baruri pitorești. Timp liber la dispoziție pentru plajă. Cazare în regim All Inclusive la Hotel DoubleTree Resort by Hilton Central Pacific 4* sau similar Puntarenas.
Ziua 7 | Puntarenas – Guatemala City – Antigua Guatemala
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie. Predarea camerelor de hotel şi transfer la aeroportul din San Jose pentru zborul către Guatemala City. Sosire pe aeroportul din Guatemala City şi transfer către Antigua Guatemala. Cazare Hotel Villa Colonial 3* sau similar Antigua Guatemala.
Ziua 8 | Antigua Guatemala – Atitlan
Mic dejun. În prima parte a zilei facem tur de oraş cu ghid local în Antigua, un loc de o frumuseţe rară, inclus în patrimoniul cultural UNESCO. Turul de oraş ne poartă pe străzile pavate cu piatră cubică, printre bisericile pitoreşti şi clădirile vopsite în culori pastelate a căror arhitectură reflectă stilul renascentist şi baroc. Clădirea Primăriei, Catedrala, Palatul Căpitanului – General, de unde administraţia spaniolă exercita controlul asupra coloniei, Arcada Sf. Catarina şi Biserica La Merced sunt câteva dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii originale a oraşului. După pauza de prânz plecăm către Lacul Atitlan, situat în lanţul muntos Sierra Madre. Lacul a fost format într-o calderă şi este înconjurat de trei vulcani impresionanţi (San Pedro, Atitlan şi Toliman) şi de către comunităţile tradiţionale Maya-Cakchiquel şi Maya Tzutihil. Cazare Hotel Villa Santa Catarina 3* sau similar Atitlan.
Ziua 9 | Atitlan – Guatemala City
Mic dejun. Dimineaţa facem o excursie cu barca pe Lacul Atitlan, cel mai mare lac din America Centrală, către satul Santiago Atitlan. Guatemala City Aici trăieşte cea mai mare comunitate maya tzutujil de pe lac, cunoscută şi sub denumirea de atitecos. Avem ocazia să cunoaştem de aproape această lume cu totul aparte, unde tradiţia este vie şi localnicii sunt mândrii de moştenirea lor culturală. În a doua parte a zilei plecăm către Guatemala City şi la sosire facem tur panoramic de oraş cu ghid local. Vedem centrul istoric, situat în inima oraşului, cu Palatul Naţional al Culturii, Catedrala Metropolitană, Biblioteca Naţională şi Piaţă Constituţiei. Cazare Hotel Best Western Stofella 4* sau similar Guatemala City.
Ziua 10 | Guatemala City – Quirigua – Rio Dulce
Mic dejun. Plecăm pe urmele civilizaţiei maya şi ne îndreptăm către situl arheologic Quirigua, înconjurat de cea mai mare plantaţie de banane din America Centrală. Majoritatea monumentelor de la Quirigua au fost realizate între Anii 426 şi 810. În centrul sitului arheologic se află Marea Piaţă, cea mai mare zona publică a oraşului. Un sistem elaborat de piramide, terase şi scări ce au modelat relieful natural atestă complexitatea şi ingeniozitatea arhitecturii mayaşe. Monumentele din piatră monolitice, sculptate fără ajutorul uneltelor de fier, numite „stelae”, conţin texte hieroglifice ce descriu date semnificante din calendar, evenimente celestiale precum eclipse de soare, pasaje din mitologia maya precum şi evenimente sociale, istorice şi politice. Călătoria continuă către Rio Dulce, o mică aşezare pe malul râului cu acelaşi nume care este locul perfect pentru explorarea ruinelor maya din apropiere. Cazare Hotel Catamaran 3* sau similar Rio Dulce.
Ziua 11 | Rio Dulce – Tikal – Flores
Mic dejun. Plecăm către inima junglei pentru a vizita situl arheologic Tikal, inclus în patrimoniul universal UNESCO atât pentru caracteristicile sale culturale şi arheologice dar şi datorită biodiversităţii naturii ce îl înconjoară. Pe o suprafaţă de peste 570 kilometri pătraţi se află zone de mlaştină, savane şi păduri tropicale în care trăiesc jaguari, pume, maimuţe şi peste 300 de specii de păsări. Între Secolul al VI-lea I.H. şi Secolul al X-lea e.n. Tikal a fost un important centru politic, economic şi militar. În zona urbană a oraşului se aflau palate, temple, platforme de ceremonii, pieţe publice, terase, curţi pentru jocuri cu mingea precum şi clădiri rezidenţiale. Multe dintre monumentele existente încă sunt decorate cu basoreliefuri, picturi murale şi hieroglife. Servim prânzul la un restaurant local. Excursia continuă către Flores. Cazare Hotel Villa Maya 3* sau similar Flores.
Ziua 12 | Flores – Belize – Chetumal
Belize City Mic dejun. Ne pregătim să părăsim Guatemala şi ne îndreptăm către graniţa cu Belize. După îndeplinirea formalităţilor de graniţa intrăm în Belize, singurul stat din America Centrală vorbitor de Lb Engleză. Traversăm Belize şi pe drum ne bucurăm de peisajul uimitor ce se desfăşoară sub ochii noştri. Trecem graniţa în Mexic şi ne oprim într-un încântător oraş. Chetumal este un oraş liniştit pe malul Golfului Chetumal, capitală statului Quintana Roo. Cazare Hotel Capital Plaza Chetumal 4* sau similar.
Ziua 13 | Chetumal – Laguna Bacalar – Chacchoben – Tulum – Playa del Carmen
Mic dejun. Plecăm către Playa del Carmen şi facem o prima oprire la Laguna Bacalar, al doilea lac ca mărime din Mexic, numit şi Lacul celor 7 culori datorită nuanţelor de albastru şi verde pe care apele sale le arată vizitatorilor. Următoarea oprire este la situl arheologic de la Chacchoben, un sit mayaş mai puţin cunoscut, ascuns în junglă până în Secolul al XIX-lea. Plecăm mai departe către Tulum, unde plaja cu nisip alb şi apele Mării Caraibelor crează un peisaj de poveste în care se desfăşoară povestea civilizaţiei maya. Printre oraşele mayaşe, Tulum a fost unic, fiind singurul oraş mayaş construit pe coastă şi care avea ziduri de apărare, construite din piatră de var. Oraşul a fost construit în Secolul al XIII-lea şi a jucat rolul important de oraş-port. Printre ruinele de la Tulum cea mai proeminentă structura este Castillo (castelul) situat pe o stânca, la o înălţime de 12 metri, privind peste Marea Caraibelor. Ne continuăm călătoria către destinaţia noastră finală, Playa del Carmen. Cazare în sistem All Inclusive pentru următoarele 3 nopţi la Hotel BluBay Grand Esmeralda 4* sau similar Playa del Carmen.
Ziua 14 | Playa del Carmen – Chicken Itza
Mexic - Chichén Itzá - Grupul celor o Mie de Coloane Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plajă sau excursie opţională la Chichen Itza, cel mai cunoscut şi cel mai mare sit arheologic pre-columbian construit de civilizaţia Maya şi aflat în partea central-nordică a peninsulei Yucatan. Prin semnificaţia istorică, simbolistica complexă şi conservarea excelenţă a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezintă o minune a culturii şi civilizaţiei moderne. Veţi admira Piramidă Kukulkan sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, O pădure de coloane sculptate – Grupul celor o Mie de Coloane – ce ocupă o piaţă mare, de 142/155 m. Excursia din această zi ne poartă şi la Cenota Hubiku, una dintre numeroasele cenote din peninsula Yucatan. Acestea sunt lacuri formate în interiorul unor puţuri naturale din calcar. Mayasii le numeau dz’onot, însemnând „cavitate cu apă depozitată” şi credeau că în aceste cenote locuieşte zeul Chac, zeul Ploii. Cazare în regim All Inclusive Hotel BluBay Grand Esmeralda 4* sau similar Playa del Carmen.
Ziua 15 | Playa del Carmen
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plajă sau opţional excursie cu catamaranul pe Isla Mujeres. Mexic Playa del Carmen Situată la 6 km distanţă de coastă, această insulă este un paradis tropical cu o atmosferă liniştită, ape limpezi şi plaje cu nisip fin. Sub apele Mării Caraibelor se află unul dintre cele mai lungi recife de corali din lume şi amatorii de snorkeling şi diving vin aici pentru a admira frumuseţea lumii marine. Cazare în regim All Inclusive Hotel BluBay Grand Esmeralda 4* sau similar Playa del Carmen.
Zilele 16-17 | Playa del Carmen – București
Mic dejun. Eliberarea camerelor și depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispoziție pentru plajă. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinația București via Paris. Decolare la ora 19:30, sosire la Paris la ora 11:00 (a doua zi). Îmbarcare pe zborul AF1088 cu destinația București. Decolare la ora 18:15 și aterizare pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 22:10. Sfârșitul pachetului de servicii.

Prezentări destinații |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit 2018 21 Noiembrie
Adult în cameră dublă 2499 €
Adult în cameră triplă 2359 €
Adult în cameră single 3099 €

Servicii incluse:
• Ghid român însoțitor
• Zboruri la dus București => Panama City, Compania KLM via Amsterdam
• 2 zboruri locale pentru confortul Dumneavoastră:
– Panama City => San Jose
– San Jose => Guatemala City
• Zboruri la retur Cancun => București, Compania Air France via Paris
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocare locale conform programului
• Cazare 15 nopți cu mic dejun la Hoteluri de 3*, 4* și 5* astfel:
– 2 nopți în Panama City la Hotel Crowne Plaza 4* sau similar
– 2 nopți în San Jose la Hotel Whyndham Garden Escazu 4* sau similar
– 2 nopți în Puntarenas cu All Inclusive la Hotel Doubletree Resort by Hilton Central Pacific 4* sau similar
– 1 noapte în Antigua Guatemala la Hotel Villa Colonial 3* sau similar
– 1 noapte în Atitlan la Hotel Villa Santa Catarina 3* sau similar
– 1 noapte în Guatemala City la Hotel Best Western Stofella 4* sau similar
– 1 noapte în Rio Dulce la Hotel Catamaran 3* sau similar
– 1 noapte în Flores la Hotel Villa Maya 3* sau similar
– 1 noapte în Chetumal la Hotel Capital Plaza Chetumal 4* sau similar
– 3 nopți cu All Inclusive în Playa del Carmen la Hotel Ocean Riviera Paradise 5* sau similar
• 2 prânzuri la restaurant local în zilele 5 și 11 (băuturile nu sunt incluse)
• Tur de oraș cu ghid local în Panama City și excursie la Canalul Panama
• Excursie la Vulcanul Irazu și tur de oraș cu ghid local în Cartago
• Tur de oraș cu ghid local în San Jose
• Excursie în Parcul Național Arenal
• Tur de oraș cu ghid local în Antigua Guatemala
• Excursie cu barcă pe Lacul Atitlan
• Tur de oraș cu ghid local în Guatemala City
• Excursie la situl arheologic Quirigua
• Excursie la situl arheologic Tikal
• Excursie Laguna Balacar, situl Chacchoben și situl Tulum
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Ghizi locali
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport și combustibil zboruri intercontinentale 499 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport și combustibil zboruri locale 150 €/persoană
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno, excursiile opționale
• Bacșișurile pentru ghizi locali și șoferi 5 €/turist/zi, se achită la fața locului la începutul excursiei
• Supliment 10 cine: 220 €/persoană, se rezervă din țară, odată cu pachetul turistic
[/wptab]

[wptab name=’Excursii opționale‘]
Tarife informative pentru excursii în regim sharing basis:
 
• Chichen Itza şi Cenota Hubiku:
Tarif: 72 USD/persoană. Include transfer, vizită la Chichen Itza şi la Cenota Hubiku, prânz la restaurant local, ghid local de Lb Engleză.
• Excursie cu catamaranul pe Isla Mujeres:
Tarif: 110 USD/persoană. Include excursie cu catamaranul, open bar, prânz , ghid local de Lb Engleză.

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]