Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Dacă unele țări au prea multă istorie,
atunci noi avem prea multă geografie.”
William Lyon Mackenzie King

Circuit Canada – SUA Coasta de Est

Canada Canada (Montreal, Quebec, Ottawa, Huntsville, Toronto, Cascada Niagara)
Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii (Pittsburgh, Washington, Philadelphia, New York)
Zbor din București: 02 Martie 2018
[wptab name=’Programul excursiei‘]

02 Martie 2018 | București – Montreal
Întâlnire cu reprezentantul grupului la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 11:00, pentru îmbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1653 cu destinaţia Montreal via Munchen. Decolare la ora 13:00. Sosire în Munchen la ora locală 14:05. Îmbarcare pe zborul LH474 cu destinaţia Montreal cu decolare la ora 15:10. Sosire pe aeroportul din Montreal la ora 17:55. Bun venit în Montreal, al doilea cel mai mare oraş francofon din lume, capitală comercială a Canadei, centru strategic pentru afaceri, economie, tehnologie, industrie aerospaţială, farmaceutice, educaţie, design, cultură, film sau afaceri modiale. Dacă nu v-a suprins amalgamul diversităţii de care se bucură Montreal, aflaţi că a fost declarat destinaţia numărul 1 pentru studenţii din toată lumea, fiind cel mai popular oraş Nord-American în materie de organizare a evenimentelor internaţionale, cu nu mai puţin de patru Universităţi renumite în lumea întreagă. Transfer la hotel. Cazare Hotel Fairmont The Queen Elizabeth 4* situat central sau similar. Detalii hotel.
03 Martie 2018 | Montreal
Montreal Vedere de pe Muntele RoyalMic dejun. Orașul stabilit inițial în jurul Muntelui Royal, Montreal se împarte astăzi în nu mai puțin de 19 cartiere gestionate individual în care trăiesc peste 80 de comunități etnice diferite. Începem turul de oraș însoțiți de ghidul local, care ne va purta pentru început spre centrul orașului și principalele sale artere destinate cumpărăturilor, continuăm cu Orașul Subteran, Orașul Vechi, și Piața Jaques-Cartier unde facem un scurt stop pentru a vedea Biserica Notre Dame, Strada Denis și Muntele Royal, cu ale sale zone rezidențiale exclusiviste. Vizitș exterioară la centrul artistic și cultural Place des Arts, Universitatea McGill, Muzeul de Arte, Catedrala Maria Regina Lumii, Palatul Bursei, Primăria, Insulele Sfânta Elena și Notre Dame, Râul Saint Lawrence, Stadionul Olimpic și Grădina Botanică. Cazare Hotel Fairmont The Queen Elizabeth 4* situat central sau similar.
04 Martie 2018 | Montreal – Quebec
Canada Quebec Piața RoyaleMic dejun. Ne îndreptăm spre Provincia Quebec care ne încântă cu lacuri cristaline, păduri vaste şi dealuri fertile. Ajungem în oraşul Quebec, loc aparţinând Patrimoniului Mondial UNESCO, oraş cunoscut ca “provincia frumoasă”, de multe ori câştigându-şi recunoaşterea şi ca “Europa Americii de Nord”. Începem turul de oraş cu Piaţa Armelor, Castelul Frontenac, Terasa Dufferin, Grand Allee–una dintre cele mai populare artere din Quebec, Quebec Canada Castelul FrontenacDealurile lui Abraham cu vedere spre Citadela, Palatul Parlamentului şi Basilica Notre Dame. Veţi fi încântaţi de Cartierul Petit Champlain, cel mai vechi cartier comercial din America de Nord. Străduţele lui pavate şi numeroasele boutique-uri şi bistrouri atrag turişti din lumea întreagă. Cazare Hotel Château Laurier 4* situat central sau similar. Detalii hotel.
05 Martie 2018 | Quebec – Cascada Montmorency – Bazilica Sainte Anne De Beaupre
Canada Tadoussac Observare BaleneMic dejun. Excursie de 1 zi Quebec Artă, Istorie şi Cultură de-a lungul coastei Beaupre. Prima oprire este la Cascada Montmorency. Reprezentată în multe tablouri, această spectaculoasă cascadă are o înălţime de 83 de metri şi este cu 30 de metri mai înaltă decât Cascadă Niagara. Următoarea oprire este la Muzeul de Artă în Cupru Albert Gilles. Descoperim muzeul într-un tur ghidat şi suntem martori la o demonstraţie tradiţională “Repoussé”, arta lucrului în metal, care este pe cale de dispariţie. Să creezi obiecte artistice şi utile dintr-un material considerat una dintre resursele naturale ale Canadei, îi dă o semnificaţie simbolică deosebită. Continuăm de-a lungul drumului pitoresc şi ajungem la Brutăria Chez Marie. A patra generaţie a familiei trăieşte în bătrânul Côte-de-Beaupré, într-o gospodărie de piatră construită în 1652. Cuptorul în care se coace pâinea are o vechime de 150 de ani. Suntem invitaţi la o degustare cu pâine făcută în casă, unsă cu unt de arţar. Ultima oprire este la Bazilica Sainte Anne de Beaupre, cel mai vizitat loc de pelerinaj din Canada, primind peste o jumătate de milion de pelerini anual. Este închinată sfintei protectoare a Quebecului şi atrage pelerini din toată America de Nord. Legenda spune că pe la mijlocul Secolului al XVII-lea marinarii bătuţi de furtună au fost scăpaţi rugându-se Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria. De atunci au urmat şi alte miracole şi tămăduiri, mai ales vindecarea bolnavilor şi persoanelor cu dizabilităţi. Întoarcere în Quebec. Cazare Hotel Château Laurier 4* situat central sau similar.
06 Martie 2018 | Quebec – Ottawa
Canada OttawaMic dejun. Plecare spre Ottawa, capitala Canadei, un oraş al muzeelor, al spectacolelor publice grandioase, care reflectă originile fondatorilor săi, mai întâi nativi şi apoi britanici. Pe parcursul turului de oraş trecem pe lângă Palatul Parlamentului, Strada Sparks, Rîdeau Hall–locul de reşedinţa şi lucru al fiecărui guvernator general începând din 1867, Canalul Rideau–cu o lungime de 202 km şi Ferma Experimentală de Agricultură. Piață ByWard este una dintre atracţiile principale ale oraşului, un loc grozav pentru servirea cinei, shopping şi locul ideal pentru a degusta delicioasele Beavertails. Bogat în istorie, oraşul abundă în muzee educaţionale, de la Muzeul Ştiinţei şi Tehnologiei, Galeria Naţională de Artă până la Muzeul Civilizaţiei care păstrează dovezi existenţiale mai vechi de 10.000 de ani de cultură, istorie şi pre-istorie Canadiană. Turul se încheie la hotel, restul zilei fiind liberă pentru a explora oraşul pe cont propriu. Cazare Hotel Sheraton Ottawa 4* situat central sau similar. Detalii hotel.
07 Martie 2018 | Ottawa – Toronto
Mic dejun. Plecare spre Toronto cu autocarul. Ajungem în centrul vieţii financiare şi comerciale din Canada. Comunitatea urbană datează din 1793, când oficialii coloniilor britanice au fondat oraşul York la frontieră Canadiană Nordică. În 1834 acesta devine oraşul Toronto, iar prin evoluţie şi extindere, se transformă într-unul dintre cele mai frumoase şi multiculturale locuri urbane din lume. Pătrundem în inima oraşului pentru un tur ce include Turnul CN, Masivul Stadion Skydome, Cartierul financiar şi cel al modei, Strada Yonge, Yorkville, Forest Hill şi Caza Loma, Portul şi Cheiul Reginei, Chinatown, Piaţa St. Lawrence, Vechea şi Noua Primărie, Centrul Eaton, Clădirea Parlamentului şi Universitatea. Toronto Canada Turnul CNDupă-amiaza liberă la dispoziţie. Opţional, puteţi face o călătorie ameţitoare până în vârful Turnului CN–553.3 m, pentru o spectaculoasă panorama asupra oraşului. Este încă cea mai înalta construcţie de sine stătătoare din lume. Cazare Hotel Chelsea 4* situat central sau similar. Detalii hotel.
08 Martie 2018 | Toronto – Cascada Niagara
Mic dejun. Astăzi vom face o excursie inedită, pentru a descoperi una dintre minunile lumii – Cascada Niagara – este numele colectiv dat celor trei cascade ce sfâșie granița internațională dintre Canada și Statele Unite ale Americii, mai exact cea dintre Provincia Ontario și Statul New York, și care împreună formeaza capătul sudic al defileului Niagara. Canada Cascada Niagara ”Horseshoe Falls”Două dintre cascade se află în partea americana, American Falls și Bridal Veil Falls cu un volum al apei de 567.811 litri/secundă, în timp ce cea de-a treia “Horseshoe” Falls cu o cădere de 2.271.247 litri/secundă, o înălțime de 51 de m și o lungime a coastei de 792 de m, este situată în partea Canadiană. Anual, 12 milioane de turiști sunt atrași de frumusețea maiestuoasă a acestei minuni a naturii. Ne îmbarcăm pe vasul de croazieră Hornblower în care descoperim că zgomotul, ceaţă şi milioane de litri de apă eliberaţi de la o înălţime de 51 de metri creează un spectacol memorabil. Timp liber pentru prânz. După prânz drumul ne poartă prin zona Niagara-on-the-Lake, unde va avea loc o vizită la o cramă locală cu degustare de vin inclusă. Cazare Hotel Sheraton on the Falls 4* direct la Cascadă Niagara, sau similar. Detalii hotel.
09 Martie 2018 | Toronto – Pittsburgh Pittsburgh Statele Unite ale Americii
Mic dejun. Ne deplasăm către Pittsburgh cu autocarul. Ajungem în “Oraşul de Fier” care s-a transformat dintr-un oraş industrial într-un oraş fascinant pentru turişti, cu locuri deosebit de frumoase, o viaţă culturală bine pusă la punct şi o arhitectură veche, valoroasă. Cele mai cunoscute nume legate de Pittsburgh, sunt Carnegie care a modernizat producţia de oţel, moştenirea sa fiind încă sinonimă cu oraşul şi majoritatea instituţiilor culturale şi educaţionale şi Heinz, marca celebra de ketchup, companie stabilită aici în 1869. Cazare Hotel Holiday Inn Express & Suites Pittsburgh Airport 3* superior, sau similar. Detalii hotel.
10 Martie 2018 | Pittsburgh – Washington
Mic dejun. Ne îndreptăm către Washington DC. Capitala Statelor Unite ale Americii încă din anul 1790, Washingtonul este inima experienţei americane. Aici s-a scris istoria şi s-au luat cele mai importante decizii, aici au trăit şi au murit preşedinţi şi aici este casa spirituală a tuturor americanilor. Washington Casa Alba Statele Unite ale Americii Arhitectura oraşului Washington este foarte variată. Şase dintre primele 10 clădiri din topul “America’s Favorite Architecture” din 2007 se află în Districtul Columbia: Casa Albă, Catedrala Naţională din Washington, Thomas Jefferson Memorial, Capitoliul Statelor Unite, Monumentul lui Lincoln şi Vietnam Veterans Memorial. Stilurile arhitecturale neoclasic, georgian, gotic şi modern sunt toate reflectate printre cele şase structuri şi multe alte edificii importante din Washington. Descoperim toate acestea tur de oraş de ½ zi cu ghid local. Cazare Hotel Holiday Inn Washington-Central/White House 3* superior situat central lângă Casa Albă, sau similar. Detalii hotel.
11 Martie 2018 | Washington
Mic dejun. Turul de oraş cu autocar şi ghid local (8 ore). Fără îndoială, cel mai important centru cultural al oraşului este Smithsonian Institution şi asta deoarece acesta nu găzduieşte un singur muzeu, ci este un complex muzeal: Muzeul Naţional Aerospaţial, Muzeul Naţional al Amerindienilor, Muzeul Naţional de Istorie Naturală, etc. După-amiază continuăm călătoria în sufletul oraşului. De la hoteluri luxoase şi hanuri şarmante până la buticuri atrăgătoare, magazine de antichităţi primitoare şi pieţe vibrante în aer liber, toate abundă în Washington DC, Philadelphia Statele Unite ale Americii în timp ce magazine de tip outlet, cu reduceri mari de preţuri, sunt localizate la numai câteva minute de centru. Washington DC nu este numai mândria natiuniii, ci este şi un oraş sofisticat. Şi este Paradisul cumpărătorului ! Cazare Hotel Holiday Inn Washington-Central/White House 3*superior situat central lângă Casa Albă, sau similar.
12 Martie 2018 | Washington – Philadelphia – New York
Mic dejun. În drum spre New York trecem prin Philadelphia. Bătrânul oraş Philadelphia şi-a păstrat din farmecul vremurilor când Benjamin Franklin se plimba pe străzile sale. Unul dintre cetăţenii cei Philadelphia Muzeu de Arta Statele Unite ale Americii mai deschişi către progres, Franklin, ar fi fost cu siguranţă de acord cu multitudinea de galerii, magazine pline de stil, sau restaurante care au împânzit oraşul. Bogata istorie a oraşului este încă vizibilă în zilele noastre în superbă zonă istorică: Independence Hall, unde constituţia a fost intens dezbătută, sau Pavilionul Liberty Bell (stop fotografic). Numeroasele muzee din oraş, printre care şi excelentul Institut Franklin şi Muzeul de Artă al Philadelphiei, sunt instituţii care îmbină, la scară mondială, istoria şi inovaţia într-un mod surprinzător. Lăsăm în urmă Philadelphia şi ne îndreptăm către New York. Cazare Hotel Holiday Inn Manhattan Financial District 4* situat central, sau similar. Detalii hotel.
13 Martie 2018 | New York
Mic dejun. Ceea ce se spune este adevărat: nu există alt loc pe Glob ca oraşul New York. În nici un alt oraş nu găsiţi mai multă cultură, arhitectură, gastronomie, distracţie şi strălucire la limita unor reţele de străzi. Poate acesta este şi motivul pentru care New York Brooklyn Bridge Statele Unite ale Americii New York este atât de frenetic. Vizitatorii şi localnicii pur şi simplu simt că nu au suficient timp pentru a experimenta tot ceea ce extraordinarul oraş are de oferit. Indiferent de dispoziţia voastră, puteţi foarte uşor să găsiţi divertisment din belşug în oraşul care nu doarme niciodată. Tur de oraş New York de 1/2 zi cu ghid local. Va invităm să descoperiţi principalele atracţii ale New York-ului: Times Square unul dintre locurile care fac New York-ul un oraş care nu doarme niciodată, un loc plin de viaţă cunoscut pentru numeroasele teatre, cinematografe şi reclame imense de pe Broadway. Catedrala Sfântul Patrick, una dintre cele mai mari catedrale catolice clădite în stil neogotic din SUA, sediul Episcopiei de New York. Rockefeller Center, ce poarte numele prolificului om de afaceri John. D. Rockefeller Jr., este spaţiul ce găzduieşte 19 clădiri comerciale, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 85 de mii de metri pătraţi. New York Empire State Building Statele Unite ale Americii Grand Central Station cea mai mare gara din lume cu 44 de platforme pentru cele 67 de şine, este în acelaşi timp unul dintre cele mai importante noduri feroviare din SUA. Wall Street din Manhattan, un centru financiar important încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este sediul bursei americane New York Stock Exchange (NYSE). După-amiază timp liber la dispoziţie. Cazare Hotel Holiday Inn Manhattan Financial District 4* situat central, sau similar.
14 Martie 2018 | New York
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie. Cumpărături până la epuizare… Ce ar însemna o călătorie la New York fără cumpărături ? Din fericire, New York este una din capitalele lumii ca destinaţie de cumpărături, oferind atât ultimele modele în materie de modă, cât şi modele retro. Mergeţi la Saks pe 5th Avenue pentru stilul trendy sau la Tribeca, Soho şi Greenwich Village pentru a găsi cei mai buni designeri şi magazine cu oferte. New York Statuia Libertatii Statele Unite ale Americii Pentru o zi de neuitat puteţi să îmbinaţi shoppingul cu vizitare unor obiective simbol ale oraşului: Empire State Building cea mai înaltă clădire din New York, cu o înălţime de 381 de metri şi 102 etaje. Ground Zero fostul amplasament al Turnurilor Gemene World Trade Center. Battery Park cel mai vechi spaţiu public deschis din oraş, de pe bulevardele sale lungi se poate vedea Statuia Libertăţii. South Street Seaport portul din New York unde s-au dezvoltat magazine luxoase şi restaurante. Catedrala St John The Divine a patra că dimensiuni dintre cele mai mari catedrale ale lumii. Brooklyn Bridge-după ce s-a construit, podul cu schelet de oţel, a fost cel mai lung din lume, astăzi oferă o imagine impresionantă de ansamblu asupra oraşului. Cazare Hotel Holiday Inn Manhattan Financial District 4* situat central, sau similar.
15 Martie 2018 | New York – Bucurețti
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie. După-amiază transfer la aeroportul din Newark pentru îmbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH403 cu destinaţia Frankfurt. Decolare la ora 19:15 şi aterizare în Frankfurt la ora 07:40, a doua zi. La ora 09:50 îmbarcare pe zborul LH1418 cu destinaţia Bucureşti. Aterizare la Bucureşti la ora 13:10. Sfârşitul pachetului de servicii turistice.

Prezentare destinație | Circuit Canada – SUA Coasta de Est

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit 02 Martie 2018
Adult în cameră dublă 2.299 €
Adult în cameră single 3.250 €

Nota:

Tarifele in EURO au fost calculate la un curs de 1 EUR=1.12 USD, valabile la data publicarii programului. In cazul in care moneda americana USD se va aprecia mai mult de 1 EUR=1.10 USD (curs sub 1.10 USD pentru 1 EUR), tarifele se vor recalcula si se va achita suplimentul corespunzator.

Important ! Pentru calatoria in SUA este necesar Pasaportul simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei cu viza aplicata.

Nota: Hotelurile din SUA nu sunt clasificate oficial pe stele. Pe baza dotarilor, a impresiilor turistilor dar si a inspectiei facute de Tour Operator, aceastea au fost incadrate de agentie la stelarea din program pentru o buna orientare a turistilor.

Acte si conditii necesare aplicarii pentru Viza:

* Pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei (exclus pasaport temporar).

* 1 fotografie color pe fond alb recenta (ultimele 6 luni) pe CD in format JPEG maxim 240KB (format tip SUA).

* Adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului, sau talon de pensie in original din ultimele 6 luni, sau carnet elev.

* Copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc).

* In cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil.

* Extras de cont personal.

* Copie carte de identitate.

* Original si copie certificat casatorie, nastere, nastere ale copiilor, deces (dupa caz).

* Original si copie pasaport vechi (daca ati avut viza de SUA).

* Pentru minorii cu varsta sub 16 ani neimpliniti, unul din parinti sau tutorele legal trebuie sa completeze si sa semneze formularul DS-160 în numele copilului. Toti solicitantii de viza cu varste sub 18 ani trebuie sa prezinte certificatul de nastere in original. Daca numai unul dintre parinti se prezinta la interviu, este necesara prezentarea unei procuri notariale din partea celuilalt parinte, prin care isi exprima acordul ca minorul sa efectueze calatoria in Statele Unite ale Americii sau o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in original, prin care este stabilita custodia minorului.

* FORMULAR DS-160 se va completa numai de catre AGENTIE.

* Taxa de viza – 160 USD echivalentul in lei se plateste personal la orice sucursala BRD in baza chitantei eliberate de catre Ambasada SUA. Pentru emiterea chitantei va rugam sa accesati:

http://ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp#options

* Taxa de viza si PIN-ul sunt non-rambursabile.

* Prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie).

* Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. In cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in conditiile contractuale speciale aferente zilei in care se sustine interviul.

Nota: In caz de refuz de viza cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare nu se percep penalizari. Recomandam ca inscrierile sa se faca in timp util astfel incat sa se obtina viza cu mai mult de 60 de zile inainte de data plecarii.

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii


Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Zboruri la dus Bucureşti => Montreal, Compania Lufthansa via Munchen
• Zboruri la retur New York => Bucureşti, Compania Lufthansa via Frankfurt
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
– Transport cu autocar cu aer condiţionat conform programului excursiei
• Cazare 13 nopţi cu mic dejun la Hoteluri de lanţ, situate central:
– 2 nopţi în Montreal la Hotel Fairmont The Queen Elizabeth 4* situat central, sau similar
– 2 nopţi în Quebec la Hotel Château Laurier 4* situat central, sau similar
– 1 noapte în Ottawa la Hotel Sheraton Ottawa 4* situat central, sau similar
– 1 noapte în Toronto la Hotel Chelsea 4* situat central, sau similar
– 1 noapte la Niagara la Hotel Sheraton on the Falls 4* sau similar
– 1 noapte în Pittsburgh la Holiday Inn Express Hotel & Suites Airport 3* superior, sau similar
– 2 nopţi în Washington la Hotel Holiday Inn Washington-Central/White House 3* superior situat central, sau similar
– 3 nopţi în New York la Hotel Holiday Inn Financial District 4* situat central, sau similar
• Tururi de oraş cu ghid local: Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto, Washington, New York
• Excursiile şi vizitele din programul excursiei
• Croazieră Hornblower la Cascada Niagara
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din Canada astfel: Bazilica Notre Dame, Cascada Montmorency, Muzeul Albert Gilles, Chez Marie, Bazilica Sainte Anne de Beaupre, Degustare de vin la Cramă
• Taxa autorizaţie de călătorie în Canada
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil 499 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Taxa de viza SUA 160 USD (la cursul afişat de către Banca Transilvania în ziua plăţii, se achită personal de către turist la orice sucursala Banca Transilvania)
• Taxa asistenţă şi procesare pentru viza 15 € (se achită la agenţie la înscriere)
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno
• Excursiile opţionale, alte vizite decât cele menţionate în program
• Bacşiş pentru şoferi şi ghizi locali: 5 CAD/turist/zi-obligatoriu în Canada, 8 USD/turist/zi-obligatoriu în SUA

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]