Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Armenia, prima nație creștină din lume (anul 301) cu:
Khor Virap și Echmiadzin.”

Circuit Caucaz Georgia Armenia

Armenia Armenia (Erevan, Garni, Geghard, Echmiadzin,
Khor Virap, Noravank, Noraduz, Sevan, Areni, Dilijan)
Georgia Georgia (Tbilisi, Mtskheta, Kazbegi, Gori, Autostrada)
Zbor din București: 26 August 2017

[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Tbilisi
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 08:00, pentru îmbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinaţia Istanbul. Decolare din Bucureşti la ora 10:00 şi sosire în Istanbul la ora 11:25. Decolare spre Tbilisi la ora 13:05 cu zborul TK382 şi aterizare la ora 16:25. Întâlnire cu ghidul local şi transfer la hotel pentru cazare. Suntem în Tbilisi! Aici mitologia și istoria, cultura și tradițiile, diversitatea naturii și ospitalitatea oamenilor, se întrepătrund, inspirând poezie, cântece polifonice și dansuri elegante. Un amestec de culturi, de mirodenii, de națiuni diferite întâlnite la orice colț de stradă, credințe diferite care împart aceleași curți … împreuna sunt Tbilisi, orașul care a fost dominat pe rând de comercianți, războinici, tirani și dictatori. Aerul trecutului poate fi respirat la o plimbare în centrul vechi. Astăzi Tbilisi este un oraș modern, cu muzee și teatre celebre, galerii de artă, biserici și situri arheologice, băi termale cu sulf, străduțe înguste cu curți interioare înconjurate de balcoane decorate cu dantelării. Seara, timp liber la dispoziție și plimbare cu însoțitorul de grup. Cazare la Hotel Ambasadori 4* situat central sau similar Tbilisi.
Ziua 2 | Tbilisi, Capitala Georgiei
Mic dejun. Astăzi, în turul de oraș cu ghidul local, ne vor încânta privirea: Zona băilor termale cu sulf, Biserica Metekhi zidită în Secolul al XII-lea lângă un pod unde și-au dat viața pentru Hristos mii de credincioși care au refuzat să calce pe icoanele așezate de turci pe pod. Catedrala Sioni, deteriorată în repetate rânduri de-a lungul istoriei, a supraviețuit de fiecare dată fiind astfel considerată un simbol al rezistenței orașului.Georgia Tbilisi Catedrala Anchiskhati Turnul Clopot  Bazilica Anchiskhati și Turnul Clopotniță (Secolul al VI-lea), una dintre cele mai vechi din oraș, ridicată în vremurile lui Dachi Ujarmeli, moștenitorului Regelui Vakhtang Gorgasali. Catedrala Sfânta Treime este a treia cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume, a fost construită ca să comemoreze 1.500 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe din Georgia și 2.000 de ani de la nașterea lui Iisus Hristos. După turul de oraș, timp liber la dispoziție. Vă sugerăm o vizită împreună cu însoțitorul de grup la Fortăreața Narikhala situată pe o colină cu o panoramă superbă asupra orașului și unde se poate ajunge cu telegondola (contra cost) sau la parcul tematic Mtatsminda situat pe colina cu același nume, la baza căreia se află o roată gigantică. O tura în roată este de neuitat, cu priveliști frumoase asupra orașului. Opțional, croazieră de 40 de minute pe râul Mtkvari River acompaniată de un pahar de vin georgian și program de animație (tarif informativ: 20 USD/persoană). Cazare la Hotel Ambasadori 4* situat central sau similar Tbilisi.
Ziua 3 | Tbilisi – Mtskheta – Kazbegi – Gudauri
Mic dejun. Astăzi vizităm unele dintre cele mai vechi oraşe din Georgia. Începem incursiunea în lumea mistică cu Mtskheta, inima spirituală a Georgiei, locul legendar către care argonauţii conduşi de Iason s-au îndreptat pentru a aduce lâna de aur, iar mai târziu, în Anul 326, devenind unul dintre primele regate creştinate oficial. Astăzi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi este un muzeu animat cu multe monumente arhitectonice şi istorice. Aici se află Stâlpul Vieţii, Catedrala Patriarhală Svetithoveli monument arhitectonic care prin vechimea şi tradiţiile ce o învăluie spune multe despre profunzimea şi puterea credinţei din această ţară. Continuăm cu o vizită la Mănăstiriea Jvari (Secolul al XVI-lea), situată pe un vârf de munte stâncos, la confluenţa râurilor Mtkvari şi Aragvi, cu o panoramă deosebită asupra oraşului Mtskheta. Georgia Muntele Kazbek Mănăstirea Tsminda Sameba Ne îndreptăm către provinciile Mtiuleti şi Khevi, pe unul dintre cele mai vechi drumuri din ţară, pentru a admira culmile înalte, râurile fremătând şi stilul de viaţă montan al Georgiei. Dacă vremea ne va permite vom putea admira Kazbek, cunoscut sub numele georgian de “Mkinvartsveri”, al treilea munte ca înălţime din Georgia şi al optulea din masivul Caucaz, care este din punct de vedere geologic un vulcan stins. Muntele este acoperit de gheţari având altitudinea de 5.047 metri. După mitologia greacă, de pe muntele Kazbek a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de către aceştia. Frumuseţea imaculată învăluită de razele soarelui aproape umple cerul. Sub pisc la o altitudine de 2.170 m, se află Mănăstirea Tsminda Sameba (Sfânta Treime), clădită în Secolul al  XIV-lea. Pentru a ajunge la mănăstire se vor folosi Jeep-urile 4×4 (cost inclus). Transfer la hotel în Gudauri. Cazare la Hotel Marco Polo 4* Gudauri sau similar.
Ziua 4 | Gudauri – Gori – Bojormi – Akhaltsikhe
Mic dejun. Ne îndreptăm către Gori. Pentru toți georgienii, Gori este sinonim cu un singur om: acesta este locul unde s-a născut și a studiat Iosif Vissarionovici Stalin. Vizităm Muzeul Stalin, înființat în 1957 în casa umilă în care s-a nascut “tatăl cel mic al poporului”. Georgia Gori Oraș Stalin Muzeu Stalin Ne sunt prezentate o colecție de exponate legate de nașterea lui Stalin la Gori, în 1878, precum și de viața acestuia și moartea la Moscova în 1953. O structură impunătoare din granit și marmura a fost construită în 1975 pentru a proteja această expoziție ce îl glorifica pe Stalin. Pe una din lateralele muzeului este expus vagonul blindat cu care Stalin călătorea, devenit celebru odată cu deplasarea la Yalta pentru celebra Conferință din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Excursia continuă către Bojormi – o stațiune recunoscută la nivel mondial pentru izvoarele sale de ape minerale și parcurile naturale de aici. Timp liber la dispoziție pentru plimbări în natura în inima parcului natural Bojormi. Excursia continuă către Akhaltsikhe pentru cazare. Cazare la Hotel Lomsia 4* Akhaltsikhe sau similar.
Ziua 5 | Akhaltsikhe – Vardzia – Fortareata Amberd – Echmiadzin – Erevan
Mic dejun. Excursia continuă pe teritoriul Georgiei și vom vizita orașul peștera Vardzia, situat la aproape 1.300 m altitudine și care reprezintă un loc aparte în cultura și istoria Georgiei. La sfârșitul anilor 1100, pentru a rezista la atacurile hoardelor mongole, regele Tamar a ordonat construirea unui sanctuar subteran. Nu mai puțin de 13 niveluri au fost construite, având în centru Mănăstirea Vardzia. Peșterile naturale au fost lărgite pentru a găzdui nu mai puțin de 6.000 de locuințe pentru călugări și cei care fugeau de invadatori. Armenia Echmiadzin Ruinele Catedralei Zvarnots Un sistem de irigare a fost construit pentru a aduce apă pe terenurile agricole terasate și ulterior conducte pentru apa potabilă. La vest, între clopotnița și biserica principală, se pot explora nu mai puțin de 40 de peșteri, pe 13 niveluri cu un total de 165 de camere și șase biserici mai mici. Pe partea de est, sunt 79 de peșteri, pe 8 etaje cu un total de 242 de camere incluzând camera tronului regelui Tamar, 25 de crame și șase biserici. După această interesantă vizită, ne îndreptăm către granița cu Armenia, intrând pe la punctul de trecere a frontierei Bavra. Vom face pauză pentru masa de prânz în Gyumri și apoi ne vom îndrepta către capitala Armeniei. Înainte de a ajunge la Erevan, vom vizita Echmiadzin “locul în care Iisus a coborât din Ceruri”, reședința patriarhilor armeni. Catedrala Echmiadzin este și una dintre cele mai vechi lăcașe de cult creștine din Armenia. A fost construită între anii 301-303 de Sfântul Grigorie Luminătorul, fondatorul Bisericii Gregoriene din Armenia. Ne îndreptăm către marginea estică a orașului Echmiadzin pentru a vedea Biserica Hripsime una dintre cele mai fine lucrări de arhitectură armeană din perioada clasică, o variantă a compoziției concentrice cu dom. La câțiva kilometri de Echmiadzin sunt ruinele Templului Zvartnots pe care le vom vizita înainte de a ajunge la Erevan. Cazare la Hotel Ani Plaza 4* situat central sau similar Erevan.
Ziua 6 | Garni – Geghard – Erevan
Mic dejun. În această zi vizităm pitorescul Canion Avan, printre stânci formidabile și defilee exotice până la un platou verde unde se întrezărește Râul Azat. Aici în armonia reliefului și a naturii virgine o să vedeți complexul arhitectural păgân Garni care dateaza din Secolul I și o să fiți cuprinși de spiritul epocilor trecute. În vecinatătea apropiată trecând prin pitorescul defileu al văii Gegharda străjuit de pereți muntoși abrupți, găsim Mănăstirea Geghard. În mare parte săpată în stâncă este una dintre minunatele mănăstiri antice armene. Armenia Erevan Matenadaran Muzeu Manuscrise Vechi Specificul acestei mănăstiri constă în austeritatea vieții de zi cu zi pe care au dus-o cei ce au sălășluit în ea. Întoarcere în capitala Armeniei. Tur de oraș Erevan cu vizitarea panoramică a principalelor obiective turistice, descoperind diversele straturi ale istoriei orașului, altare medievale ascunse în spatele fațadelor impozante în stil sovietic, străduțele înguste ale centrului vechi cu lumina soarelui scăldând pereții vopsiți în roz: Moscheea Albastră, Cascada și Mama Armenia, Opera și ambițiosul proiect al Armeniei Independente North Avenue, o zonă pietonală care găzduiește clădiri rezidențiale, magazine elitiste, centre de business, restaurante și cluburi de noapte. Vom vizita Matenadaran – muzeu și depozit de manuscrise vechi, fără doar și poate unul dintre cele mai mari din lume. Aici sunt găzduite peste 17.000 de manuscrise armene dar și străine, copii ale primelor cărți tipărite, etc. Cel mai vechi manuscris, păstrat în întregime, datează din Secolul al VII-lea. Matenadaran nu este doar un muzeu, aici funcționează și o bibliotecă, fiind de fapt un important centru de cercetare științifică. Cazare la Hotel Ani Plaza 4* situat central sau similar Erevan.
Ziua 7 | Khor Virap – Areni – Noravank – Sevan
Mic dejun. Ne îndreptăm către Khor Virap, una dintre cele mai romantice așezări din Armenia cu vedere către câmpia Ararat și vârfurile gemene ale Muntelui Ararat. Este una dintre cele mai faimoase locuri din Armenia, aici a fost încarcerat Sfântul Grigorie Luminătorul timp de 13 ani, înainte de a-l vindeca de boală pe regele Tridates al III-lea. Drept urmare regele s-a convertit, iar în Anul 301 Armenia a devenit prima nație creștină din lume. Armenia Muntele Ararat Arca lui Noe Aici, în atmosfera biblică a Muntelui Ararat, considerat drept locul unde s-ar fi oprit Arca lui Noe, după încetarea potopului și retragerea treptată a apelor, purtați de imaginație puteți vedea forma ambarcațiunii lui Noe. Urmatoarea oprire este în satul Areni. Continuăm turul cu complexul monastic Noravank așezat într-un canion bogat în floră rară. Complexul cuprinde biserica Sfântul Karapet, capela Sfântul Grigore cu o sală boltită și biserica Sfântul Astvatsatsin (Sfânta Mamă a Domnului). Excursia continua spre lacul Sevan, unde facem ultima vizită la Mănăstirea Sevanavank care a fost construită inițial pe o insulă a lacului, însă din anii ’30, la ordinul lui Joseph Stalin, lacul a fost parțial secat pentru irigații, acest lucru provocând efecte devastatoare asupra nivelului apei. Astfel Sevanavank se află acum pe o peninsulă. Cazare la Hotel Best Western Bohemian Resort Sevan 3* superior sau similar.
Ziua 8 | Dilijan – Mănăstirea Haghartsin – Tbilisi
Mic dejun. După eliberarea camerelor, părăsim minunata panorama a lacului Sevan și ne îndreptăm ultimele vizite din Armenia. Vom vizita Mănăstirea Haghartsin, amplasată în munte, în mijlocul pădurii, într-unul din acele locuri din Armenia desprinse parcă dintr-o scenă de film. După vizită și pauza de prânz din Dilijan, ne îndreptăm către punctul de frontieră Sadakhlo pentru a ne reîntoarce în Georgia. Transfer la hotel în Tbilisi și timp liber la dispoziție în capitala Georgiana. Cazare la Hotel Ambassadori 4* situat central sau similar Tbilisi.
Ziua 9 | Tbilisi – Sighnaghi – Tbilisi – București
Mic dejun. Înainte de plecarea către casă, vom face o excursie la Sighnaghi – unul dintre cele mai frumoase oraşe din Georgia, cu o panoramă magnifică a munţilor Caucaz. Oraşul mai este cunoscut şi sub numele de City of Love – Oraşul Dragostei. Tur pietonal împreună cu ghidul în centrul istoric şi pe străduţele animate ale oraşului. Timp liber la dispoziţie pentru prânz. Întoarcere la Tbilisi şi transfer la aeroport pentru îmbarcare zborul Tbilisi – Istanbul al Companiei Turkish Airlines TK383 cu decolare la ora 17:20. Sosire în Istanbul la ora 18:55. Îmbarcare pe zborul TK1041 cu decolare la ora 00:15 şi sosire Bucureşti la ora 01:25 (4 Septembrie). Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

Prezentări destinații |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit 2017 26 August
Adult în cameră dublă 899 €
Adult în cameră single 1150 €

Important: Tariful excursiei a fost calculat pentru un numar minim de 25 de participanti. Pentru un grup mai mic de 25 de participanti, tarifele se recalculeaza.
Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Zboruri Bucureşti => Tbilisi => Bucureşti, Compania Turkish Airlines via Istanbul
• Ghizi locali pe parcursul programului
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocar local conform programului excursiei
• Cazare 8 nopţi cu mic dejun la Hoteluri de 4* şi 3* superior astfel:
– 2 nopţi în Tbilisi la Hotel Ambassadori 4* situat central, sau similar
– 1 noapte în Gudauri la Hotel Marco Polo 4* sau similar
– 1 noapte în Akhaltsikhe la Hotel Lomsia 4* sau similar
– 2 nopţi în Erevan la Hotel Ani Plaza 4* situat central, sau similar
– 1 noapte în Sevan la Hotel Best Western Bohemian Resort 3* superior sau similar
– 1 noapte în Tbilisi la Hotel Ambassadori 4* situat central, sau similar
• Tururile de oraş, vizitele şi excursiile din program
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Transport cu Jeep-uri 4×4 la Mănăstirea Tsminda Sameba din Kazbegi
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil, 230 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno
• Supliment Demipensiune, 140 €/persoană, se achită din ţară, pentru minim 20 de doritori
• Bacşiş pentru şoferi şi ghizi locali
• Taxa de viză pentru Armenia, 3.000 AMD (aprox 5-7 euro)/persoană, se achită la frontieră

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]