Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Omul înţelept şi broasca ţestoasă călătoresc,
dar niciodată nu îşi părăsesc casa lor.”
proverb chinezesc

Circuit China

China China (Chengdu, Tibet, Lhasa – Acoperişul Lumii,
Palatul Potala, Lacul Yamdrok, Xian, Beijing, Shanghai, Zhujiajiao)
Zbor din București: 06 Septembrie 2017
[wptab name=’Programul excursiei‘]

06 Septembrie | București – Amsterdam – Chengdu
Întâlnire cu reprezentantul agenţiei organizatoare la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 16:05 pentru îmbarcare pe zborul Companiei KLM KL1376 cu destinaţia Amsterdam. Decolare la ora 18:05, sosire la Amsterdam la ora 20:05. Îmbarcare pe zborul KL891 cu destinaţia Chengdu cu decolare la ora 21:05.
07 Septembrie | Chengdu
Sosire în Chengdu la ora 12:50. Sosim în Sichuan, unit atât cultural cât şi geografic cu Tibetul, prin zona muntoasă comună. Capitala provinciei Sichuan, Chengdu, este considerat poartă de intrare către Tibet. Un oraş care se lupta să îşi păstreze istoria în profida modernizării la scară largă, locul de pornire al pelerinilor budişti către Leshan şi Emeishan. Mulţi călători vin special în Chengdu pentru bucătăria locală, diferită de restul Chinei, acesta fiind cunoscut şi ca inima iute a bucătăriei Sichuan. Vizităm Templul Qing Yang Gong-Templul Caprei Verzi, cel mai mare şi cel mai vechi templu Taoist din sud-vestul Chinei. Legenda spune ca aici s-a născut Taoismul. Templu este definit de pavilionul Celor Opt Diagrame, model ce reflectă cele opt trigrame ale filosofiei taoiste. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Mercure Chengdu North 4* sau similar.
08 Septembrie | Chengdu – Lhasa
China Tibet Lhasa - ”Acoperișul-Lumii”-Templul Jokhang Mic dejun. Vizităm Centrul de Cercetare pentru Reproducerea Ursului Panda Uriaş. Aici trăiesc peste o duzină de urşi panda într-un mediu cu un design desăvârşit şi un aer înviorător datorită plantaţiilor abundente de bambus. Prânz la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul cu destinaţia Lhasa. Lasha-Acoperişul Lumii, este unul din cele mai visate oraşe din lume, dar nu numai din cauza distanţei, altitudinea de 3.650 m înseamnă accesibiliate limitată, ci şi din cauza unei impresionante moşteniri de peste 1.000 de ani de istorie culturală şi spirituală care a ajutat la crearea religiei Tibetane romantice şi misterioase. În tibetană Lhasa înseamnă Locul Zeilor, reşedinţa lui Dalai Lama. Viaţa este molcomă, oamenii sunt joviali dar totuşi rămân devotaţi spiritual. Timp liber pentru aclimatizare. Cină inclusă. Cazare la Hotel Cang-Gyan 3* superior, sau similar Lhasa.
09 Septembrie | Lhasa
China Tibet Ihasa Templul Drepung Mic dejun. Ne întreptăm spre agitată Stradă Barkhor care este centrul religios şi social al Lhasei. Mulţi pelerini se înghesuie pe aleea de 800 m lungime. Pe ambele părţi ale aleii, comercianţii oferă diverse produse, în timp ce călugării călători meditează pe marginea drumului. Continuăm cu vizitarea Mănăstirii Drepung, probabil cea mai mare mănăstire din lume. Se spune că aproape 10.000 de călugări au trăit şi au muncit între pereţii acestei mănăstiri. Înainte de finalizarea Palatului Potala, predecesorii celui de-al 5-lea mare Dalai Lama au locuit aici înainte de a se mută la Potala. Încheiem ziua de vizite cu grădina Norbulingka (Grădina Pietrei Preţioase), construită la ordinele celui de-al şaptelea Dalai Lama, fiind cea mai mare grădină construită din Tibet (360.000 mp şi 374 de camere) în care oamenii îl venerează pe Buddha, îşi petrec vacanţele şi studiază palatele în stil tibetan. Prânzul şi cină sunt incluse. Cazare la Hotel Cang-Gyan 3* superior sau similar Lhasa.
10 Septembrie | Lhasa
Mic dejun. O călătorie care taie oricui respiraţia prin culorile intense verzi albăstrui ale unuia dintre cele mai mari trei lacuri sacre ale Tibetului-Lacul Yamdrok, China Tibet Yak lacul Yamdrok cu cele două braţe lungi de apă, din cer părând să aibă înfăţişarea unui scorpion. Lacul este considerat sacru având apă cu puteri speciale: după spusele localnicilor lacul are puterea de ai face pe cei bătrâni tineri din nou şi ajută la îmbunătăţirea inteligenţei copiilor. Datorită statutului sau sacru, vizitatorii pot vedea pelerini care merg pe jos de-a lungul malurilor lacului. După-amiază ne întoarcem în Lhasa şi continuăm explorarea oraşului vizitând Templul Jokhang, situat în inima Vechii Lhasa, găzduind cele mai preţioase relicve religioase, un Buddha Shakyamuni din aur adus în dar de Prinţesa Chineză Wen Cheng cu ocazia nunţii sale cu Relege Tibetan, Songtsen Gompo. Prânzul şi cina sunt incluse. Cazare la Hotel Cang-Gyan 3* superior, sau similar Lhasa.
11 Septembrie | Lhasa
China Tibet Ihasa Palatul Potala Mic dejun. Vizităm legendarul Palat Potala, locaşul lui Dalai Lama şi centrul politic al Tibetului. Palatul care se întinde pe o suprafaţă de 130.000 mp, cu 117 m în înălţime şi 360 m lăţime, este faimos pentru grandoarea clădirilor, contructiilor complicate, atmosferei evlavioase şi splendidelor opere de artă. Această citadelă de 13 etaje şi 1.000 de camere a servit drept cartier general pentru fostul “stat religios” al Tibetului şi a fost locuinţa succesivilor Dalai Lama, utilizându-l după a doua jumătate a Secolului al XVIII-lea ca reşedinţa de iarnă. Continuăm cu vizitarea Mănăstirii Sera, în Lb Tibetană-Trandafir Sălbatic, pentru că dealul din spatele ei era acoperit cu trandafiri sălbatici înfloriţi în momentul construirii ei. Întinzâdu-se pe o suprafaţă de 114.946 mp, mănăstirea este faimoasă pentru dezbaterile aprinse zilnice ale călugărilor impregnându-i un stil distinctiv faţă de celelalte mănăstiri faimoase ale Lhasei. În timpul celei mai active perioade, mănăstirea adăpostea aproape 5.000 de călugări, şi avea o reputaţie strălucitoare datorită faimoasei sale academii. Astăzi, cam 300 de călugări trăiesc în mănăstire, ale cărei cădiri principale au fost salvate de ravagiile din timpul Revoluţiei Culturale. Prânzul şi cina sunt incluse. Cazare la Hotel Cang-Gyan 3* superior sau similar Lhasa.
12 Septembrie | Lhasa – Xian
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul cu destinaţia Xian. Sosire în Xian, capitala provincei Shaanxi, unul dintre cele mai importante monumente ale Chinei, în trecut un oraş înfloritor punct de pornire în Drumul Mătăsii. Ne plimbam în Piaţa Turnului cu Clopot, un simbol remarcabil, aflat la intersecţia principalelor străzi ale oraşului şi pe Strada Musulmană, una dintre cele mai populate artere din Xian. Cina la un restaurant local şi cazare la Hotel Grand Metro Park 4* sau similar Xian.
13 Septembrie | | Xian
China Xian Armata de Teracotă Mic dejun. Vizită la una dintre descoperirile arheologice remarcabile ale Secolului al XX-lea, considerată a fi A 8-a minune a lumii-Armata de teracotă a Împăratului Qin Shi Huang, unificatorul Chinei, care înainte de moartea sa, în anul 210 a.c, a dispus ca în mausoleul său să fie îngropate statui reproducând în mărime naturală mii de soldaţi din diferite corpuri de armată, cu cai, care şi arme pentru a lupta alături de armata sa şi în lumea cealaltă. Astăzi, vechiul mausoleu a devenit Muzeul Armatei de Teracotă din Oraşul Etern, cum era numit Xian în vremuri de demult. Armata pare vie. Sculptorii au fost atât de pricepuţi, încât au înfăţişat toate cele 8 tipologii faciale ale chinezilor moderni. Nimeni nu ştie cum este posibil. Se spune chiar că artizanii au practicat divinaţia şi astfel au prevăzut apariţia poporului chinez. Fiecare soldat are personalitatea şi gândurile sale. Cei 7.000 de soldaţi, cai şi care sunt atât de impresionanţi, încât îţi doreşti să fii un nou recrut şi să faci parte dintre ei. După prânzul la un restaurant local, vizita continuă cu Muzeul de Istorie Shaanxi. Muzeul deţine o colecţie importantă de relicve. Cina la un restaurant local şi cazare la Hotel Grand Metro Park 4* sau similar Xian.
14 Septembrie | Xian – Beijing
Mic dejun. Începem ziua cu Zidurile Oraşului Vechi construite în timpul dinastiei Ming, lungi de 14 km şi înalte de 12 metri. Iniţial zidul a fost construit cu straturi de noroi, cu baza stratului incluzând lămâi şi un extract de orez cleios, însă de-a lungul timpului zidul a fost restaurat de 3 ori. În 1568, Zhang Zhi, ofiţerul guvernului de atunci, a fost însărcinat să reconstruiască zidul cu cărămizi, iar în 1781 Guvernul Provincial Shaanxi a hotărât să restaureze zidul iar, construind un parc circular în jurul zidului şi a şanţurilor. Încântătorii copaci şi florile decorează clasica arhitectură chinezească a zidului, adăugând frumuseţe oraşului Xian. Continuăm turul cu vizitarea complexul arhitectural Pagoda Marii Gâște Sălbatice, locul de unde s-a răspândit budismul în China. Complexul datează din timpul dinastiei Tang şi este simbolul Xian-ului. A fost construit pentru a păstra în siguranţă cele 657 de scripturi aduse înapoi din India de Călugărul Xuan Zhang. Construcţia piramidală este construită pe 7 etaje şi are 59,90 m înălţime. Prânzul inclus la restaurant. După prânz, transfer pentru îmbarcare pe trenul de mare viteză cu destinaţia Beijing. Sosire în Beijing şi transfer la hotel. Cazare la Hotel Howard Johnson Paragon Hotel Beijing 4* sau similar.
15 Septembrie | Beijing
China Beijing Mic dejun. Se vizitează celebra Piaţă Tiananmen, cea mai mare Piaţă din lume, inima oraşului Beijing şi a puterii politice chineze. Preşedintele Mao este înhumat aici, iar parlamentul monolitic chinez supraveghează piaţa. De aici se pătrunde în Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming şi Qing, cunoscut sub numele de Oraşul Interzis, pentru că în el nu aveau acces muritorii de rând. Una dintre cele mai valoroase comori ale chinezilor se întinde pe o suprafaţă impresionantă de 32 de hectare. Spre deosebire de Occident unde ţările sunt definite de o clădire simbol precum Versailles sau Palatul Buckingham, China este reprezentată printr-o serie de clădiri şi săli ale Oraşului Interzis. Seara sunteţi invitaţi la un Show Acrobatic. Prânzul şi cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la Hotel Howard Johnson Paragon Hotel Beijing 4* sau similar.
16 Septembrie | Beijing
Marele Zid Chinezesc Mic dejun. Începem ziua cu un tur foto exterior la Stadionul Olimpic şi Centrul Naţional Acvatic. Continuăm cu excursie la Marele Zid Chinezesc, structura imensă, ridicată în scop de apărare, care străbate 5 provincii ale Chinei pe o suprafaţă de 6.430 km. Vizităm secţiunea Juyongguan. Vizita continuă cu Palatul de Vară, cea mai bine conservată grădină imperială, reşedinţa pe care faimoasa împărăteasă Cixi a construit-o din fondurile destinate iniţial flotei imperiale. Complexul de temple, pavilioane şi săli este aşezat într-un cadru de basm, într-un parc în jurul vastului lac Kunming. Prânzul şi cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare la Hotel Howard Johnson Paragon Hotel Beijing 4* sau similar.
17 Septembrie | Beijing – Shanghai
Mic dejun. Dimineaţa vizităm Templul Cerului, locul unde împăraţii din dinastiile Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate. Transfer pentru îmbarcare pe trenul de mare viteză cu destinaţia Shanghai. Sosire Shanghai şi transfer la hotel. Prânzul şi cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare Northern Hotel Shanghai 4* sau similar.
18 Septembrie | Shanghai
China Shanghai World Financial Center Mic dejun. Suntem în cel mai spectaculos oraş al Chinei, cu o combinaţie fenomenală între clădirile futuriste şi rămăşiţele din vechea Concesiune. Vizităm încântătoarea Grădină Yuyuan-cea mai faimoasă din Shanghai decorată cu peste 30 de pavilioane frumoase, lacuri în miniatură, poduri şi formaţiuni din roci. Templul Taoist Chenghuang. Continuăm explorarea Shanghaiului cu vizitarea Shanghai World Financial Center în prezent a treia cea mai înalta clădire din lume, măsurând 492 metri înălţime şi având 101 nivele. Urcăm la etajul 100 pentru o privelişte unică asupra oraşului. Faimosul Bund, de unde se pot admira clădiri remarcabile: Grand Hyatt, Turnul Oriental TV al treilea turn de televiziune din lume ca înălţime sau sediul băncii Hong Kong Banking Corporation. Prânzul şi cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare Northern Hotel Shanghai 4* sau similar.
19 Septembrie | Shanghai
China Shanghai Croazieră pe râul Huangpu Mic dejun. Ne deplasăm către oraşul pe apă, vechi de peste 1.700 ani, Zhujiajiao, situat lângă Shanghai. Asemănarea cu Veneţia este izbitoare-clădirile vechi aşezate pe malul râului, canalele traversate de 36 de poduri de piatră, localnici care se deplasează printre canale cu bărci nemotorizate. Relaxarea oraşului o simţim într-o croazieră. Ne întoarcem în Shanghai şi continuăm vizitele cu Templul statuilor de jad ale lui Buddha. Două dintre cele mai renumite statui de jad ale lui Buddha sunt găzduite aici una din jad alb, reprezentându-l pe Buddha în poziţie verticală, iar cealaltă este din jad verde, în poziţia întins. Timp liber la dispoziţie pentru shopping pe Nanjing Road, renumit pentru multitudinea centrelor comerciale, locul ideal pentru cumpărături. Seara croazieră pe Râul Huangpu. Prânzul şi cina sunt incluse la restaurante locale. Cazare Northern Hotel Shanghai 4* sau similar.
20 Septembrie | Shanghai – Paris – București
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul Companiei Air France AF117 cu destinaţia Paris. Decolare la ora 10:30, sosire în Paris la ora 16:35. Îmbarcare pe zborul AF1088 cu destinaţia Bucureşti cu decolare la ora 18:20, sosire la Bucureşti pe Aeroportul Henri Coandă la ora 22:10. Sfârşitul pachetului de servicii turistice.

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit 06 Septembrie 2017
Adult în cameră dublă 2.199 €
Adult în cameră single 2.599 €

Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor;
• Zboruri la dus Bucureşti => Chengdu, Compania KLM via Amsterdam;
• 2 zboruri locale pentru confortul Dumneavoastră:
– Chengdu => Lhasa;
– Lhasa => Xian;
• Zboruri la retur Shanghai => Bucureşti, Compania Air France via Paris;
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi;
• Tren de mare viteză pe rutele: Xian => Beijing şi Beijing => Shanghai;
• Transport cu autocar local conform programului excursiei;
• Cazare 13 nopţi cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:
– 1 noapte în Chengdu la Hotel Mercure Chengdu North 4* sau similar;
– 4 nopţi în Lhasa la Hotel Cang-Gyan 3* superior sau similar;
– 2 nopţi în Xian la Hotel Grand Metro Park 4* sau similar;
– 3 nopţi în Beijing la Hotel Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar;
– 3 nopţi în Shanghai la Northern Hotel Shanghai 4* sau similar;
• Pensiune Completă: mic dejun, prânz şi cină pe întreg Circuitul, mai puţin în 07.09 doar cină inclusa, 14.09 doar prânz inclus, 20.09 doar mic dejun-preparatele servite la mesele principale au specific chinezesc, băuturile nu sunt incluse;
• Tururile, excursiile şi vizitele menţionate în programul excursiei;
• Ghizi locali;
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil pe toate zborurile, 549 €/persoană (pot suferi modificări până la emiterea biletelor);
• Taxa de viza şi procesare, 75 €/persoană (poate suferi modificări până la depunerea actelor)
• Bacşiş pentru şoferi şi ghizi locali, 50 €/persoană (se achită însoţitorului de grup la sosire în China);
• Asigurarea medicală, asigurarea storno.

[/wptab]

[wptab name=’Viză‘]
Pentru aceasta calatorie este necesar Pasaportul valabil 6 luni de la retur cu viza aplicata.

Acte necesare pentru obtinerea vizei de intrare in China:

• 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa).

• pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie.

• adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie.

• in cazul copiilor adeverinta de elev si certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student.

• copie dupa cartea de identitate.

• telefon de contact (indicat telefonul mobil).

• telefon de contact (indicat telefon mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara

• asigurare medicala pentru toata durata calatoriei

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii. Grup minim: 20 de turisti.
[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]