Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”O călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas.”
proverb japonez

Circuit Japonia

Japonia Japonia (Tokyo, Hakone, Lacul Kawaguchi, Muntele Fuji, Matsumoto, Takayama,
Shirakawago, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Insula Miyajima, Osaka, Nara)
Zboruri din București: 21 Martie, 06, 11 aprilie 2018

[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Frankfurt – Tokyo
Pentru plecarea 21 Martie: Întâlnire cu reprezentantul grupului la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 04:30 pentru îmbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinaţia Frankfurt. Decolare la ora 06:30 şi sosire în Frankfurt la 08:10. Tur de oraş Frankfurt cu autocar şi ghid local pe parcursul căruia vom putea admira şi zgârie norii care au devenit o emblemă a oraşului, înălțându-se măreţ în zona nouă. Cele mai importante obiective pot fi vizitate însă în centrul istoric, un adevărat muzeu în aer liber al arhitecturii tradiţionale: cartierul Römerberg distrus în timpul bombardamentelor din 1944 şi reconstruit după război păstrând arhitectură originală, biserica Sf. Paul–simbol al democraţiei Germaniei. Timp liber pentru prânz. La ora 15:30 prezentare în aeroport pentru îmbarcare pe zborul LH716 cu destinaţia Tokyo Haneda. Decolare la ora 17:50.
Pentru plecările 6 Aprilie (Paşte) şi 11 Aprilie: Întâlnire cu reprezentantul grupului la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 11:55 pentru îmbarcare pe zborul Companiei Lufthansa cu destinaţia Frankfurt. Decolare la ora 13:55 şi sosire în Frankfurt la 15:20. Îmbarcare pe zborul LH716 cu destinaţia Tokyo Haneda cu decolare la ora 18:05.
Ziua 2 | Tokyo
Vom vizita districtul Asakusa un loc plin de culoare şi vestit pentru obiceiurile tradiţionale din Tokyo, celebra arteră comercială Nakamise, un bulevard cu magazine de suveniruri şi specialităţi, ce duce până la Templul Senso-ji unde vom face popas pentru vizitare. Continuăm cu vizitarea zonei Odaiba–un loc foarte frecventat de turiştii din întreagă lume datorită situării sale pe insula artificală din golful Tokyo şi a excelentei panorame de pe faleză asupra golfului Tokyo. Timp liber în zona de promenadă. La ora 14:20 transfer la hotel şi cazare. Timp liber la dispoziţie pentru odihnă. Seara, plimbare pietonală cu însoţitorul de grup. Cazare Hotel Tokyo Dome 4* situat in inima orasului Tokyo, in cadrul complexului de distractii Tokyo Dome City sau similar. (detalii hotel), sau similar. Tokyo Templul Senso ji
Ziua 3 | Tokyo, Tur de oraș și Sărbătoarea Cireșilor în Floare
Tokyo Palatul Imperial Mic dejun. Tur de oraş Tokyo de 1 zi cu autocar şi ghid local. Începem turul de astăzi cu vizitarea Pieţei Palatului Imperial. De o parte şi de altă a drumului care străbate piaţă se află plantaţii de pin, iar în partea de nord o fântână care comemorează căsătoria Împăratului cu Împărăteasa. Vom continua apoi, panoramic, cu celebra arteră de cumpărături Ginza, devenită la sfârşitul Secolului al XIX-lea vitrina dezvoltării în stil occidental, având cafenele şi restaurante pe lângă prăvălii şi magazine. Astăzi Ginza este comparabilă cu 5th Avenue din New York, cu foarte multe magazine elegante. Ne îndreptăm apoi către Altarul Meji Jingu închinat cultului Shinto. Shinto este cea mai veche religie din Japonia şi este adânc înrădăcinată în modul de viaţă al japonezilor. Nu are fondator, nu are carte sfântă, dar are valori precum armonia cu natură şi virtuţi cum ar fi “Magokoro”–Inima sinceră, în traducere liberă. Acest altar este dedicat sufletelor divine ale Împăratului Meiji şi Împărătesei Shoken. Tokyo Clădirea Administrației MetropolitaneDupă moartea lor, pentru a-i comemora şi venera pentru totdeauna, japonezii din toată Japonia dar şi din străinătate au donat peste 100.000 de copaci şi au lucrat voluntar la crearea pădurii din jurul altarului, în inima oraşului Tokyo. Vom vizită celebra artera Omotesando, străjuită de copaci şi asemănată deseori cu Champs Elysee. Turul de oraş continuă cu vizitarea Shinjuku Gyoen Park–vestit pentru cireşii săi în floare. Timp liber pentru vizită. Ultima vizită de astăzi o facem la clădirea Administraţiei Metropolitane–cea mai înaltă clădire din Tokyo şi unde în mai puţin de un minut ajungem la platforma de observare situată la 202 m înălţime ce oferă o spectaculoasă panoramă asupra oraşului Tokyo. La ora 18:00 transfer la hotel. Seara, timp liber la dispoziţie. Cazare Hotel Tokyo Dome 4* situat in inima orasului Tokyo, sau similar.
Ziua 4 | Tokyo – Hakone – Lacul Kawaguchi – Muntele Fuji – Matsumoto
Hakone Lacul AshinokoMic Dejun. Excursia continuă spre Hakone – renumit pentru priveliștile sale cu Fuji-san, mai ales oglindindu-se în frumosul lac Ashino-ko.  Cu cele mai multe stațiuni din regiune, cu văile sale din care fumega vulcanii, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat și cu prezența chiar a lui Fuji-san, cu siguranta ca Hakone este una dintre cele mai căutate zone din Japonia pentru recreere și relaxare. Vom face pentru început o croazieră pe lacul Hakone Vedere Munte FujiAshi urmată apoi de o ascensiune cu telecabina pe Komagateke Ropeway (ropu-ue).  După vizita cu telecabina, ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm spre zona lacului Kawaguchi, al doilea pe care îl vizităm din cele cinci lacuri din zona muntelui Fuji și unde vom face un popas fotografic pentru a admira panorama deosebită a Muntelui Fuji (dacă vremea ne permite). Imaginea celei mai importante minuni naturale din Japonia este pretutindeni: pe cărțile poștale, calendare și imprimeuri vechi pe lemn.  Cu o altitudine de 3.776 m este cel mai înalt și cel mai popular munte din Japonia și este considerat unul dintre cei mai frumosi vulcani din lume. Baza muntelui, care formează un cerc aproape perfect, are un diametru de 35–40 km. Turul de astăzi continuă spre Matsumoto unde ajungem în cursul serii. Timp liber la dispoziție. Cazare Hotel Buena Vista 4* (plecari 21.03, 11.04) Detalii hotel. , respectiv Hotel Kagetsu 4* (plecarea 06.04) Detalii hotel., sau similare.
Ziua 5 | Matsumoto – Takayama
Mic dejun. Începem ziua cu o vizită la Ferma Miso Brewery. Miso este termenul japonez pentru pastă fermentată din soia folosită la tradiţională supă japoneză. Miso mai poate fi făcută cu orez sau orz, la care se adaugă sare şi mucegai şi apoi ingredientele sunt supuse unui proces de îmbătrânire cuprins între 6 şi 36 de luni. Produsul final este o savuroasă pastă care variază în culoare de la auriu la brun roşcat sau brun închis la culoare. Continuăm cu o vizită la Şcoala Kaichi, printre primele şcoli din Japonia. S-a deschis în mai 1873, la un an de la prima reforma şcolară majoră, iar în aprilie 1876 s-a mutat în actuală clădire, devenită muzeu în 1965. Condus de clanul Ogasawara în Sec XIV-XV şi preluat de Ishikawa în Sec XVI, Matsumoto era un oraş aşezat în jurul Castelului Matsumoto pe care îl vizităm astăzi cu ghidul local. Castelul face parte din colecţia celor patru castele desemnate “Comorile Naţionale ale Japoniei”. Japonia Castelul MatsumotoDoar o nuanţă de alb pune în evidenţă zidurile întunecate din lemn şi ţiglele de aceeaşi culoare ale acoperişului acestei Comori Naţionale, poreclită şi “Castelul Ciorii”. Interiorul castelului este dominat de scări abrupte şi tavane joase, cu o colecţie impresionantă de arme şi armuri din perioada Sengoku (a statelor beligerante) când acesta fost construit. Ferestrele înguste din lemn, odinioară folosite de arcaşi înarmaţi, oferă privelişti uimitoarte asupra Alpilor Japonezi şi a oraşului Matsumoto. Ne vom îndrepta apoi către Takayama, unde vom ajunge după circa două ore cu autocarul. Seara, timp liber la dispoziţie. Cazare în stil tradiţional japonez la Hotel Takayama Ouan 3* superior sau similar, unde vom putea experimenta atmosfera din locuinţele japonezilor combinată cu modernismul zilele noastre. Cazare in stil traditional japonez la Hotel Takayama Ouan 3* superior (plecari 21.03, 06.04), unde vom putea experimenta atmosfera din locuintele japonezilor combinata cu modernismul zilele noastre. Detalii hotel. respectiv Hotel Route Inn Grantia Hida 3* superior (plecarea 11.01) Detalii hotel. sau similare.
Ziua 6 | Takayama – Shirakawago – Kanazawa
Mic dejun. Takayama este unul dintre puținele orașe din Japonia care a păstrat vechile obiceiuri și tradiții, lucru care poate fi observat la o simpla plimbare prin orașul vechi. Numele Takayama înseamnă “Muntele Înalt” și are atât de multe monumente istorice încât mai este denumit “Micul Kyoto” în special datorită cartierului său de temple Teramachi. Turul pietonal cu ghidul local ne va purta către Satul Shirakawa go Piețele matinale în aer liber ale orașului, pline de culoare, fosta primărie Jinya House – care a servit ca birou al administrație publice locale condus de oficiali trimiși de la Edo (Tokyo) și este singura clădire guvernamentală ce a supraviețuit în Japonia din perioada Edo. În prezent este muzeu și are deschise publicului mai multe încăperi foarte bine întreținute și care au servit ca birouri, săli de conferință, spații rezidențiale și chiar camere de interogatorii. Vom vizita apoi din orașul vechi vestita stradă pietonală Kamisannomachi (zona protejată a orașului Takayama). Ne îmbarcăm în autocar și ne îndreptăm către satul Shirakawa-go – parte a Patrimoniului UNESCO, unde vom admira multe exemple reușite de acoperișuri din paie sau stuf, ferme impunătoare, unele dintre acestea funcționând ca hanuri. Vom vizita aici casa tradițională Gassho zukuri, unică prin construcția sa. Excursia continuă spre Kanazawa, unde ajungem în cursul serii. Timp liber la dispoziție. Cazare Hotel Mystays Premier 4* (plecare 21.03) respectiv Kanazawa New Grand Hotel 4* (plecari 06.04, 11.04) sau similare. Notă: În această zi bagajul (1 piesa/persoană) va fi expediat cu un serviciu de curierat rapid la Kyoto, de aceea trebuie să vă luați un bagaj de mână cu cele necesare pentru aceasta înnoptare și ziua următoare.
Ziua 7 | Kanazawa – Kyoto
Mic dejun. Tur de oraș Kanazawa cu ghid local. Kanazawa a fost capitala vechiului domeniu feudal Kaga, ce a ajuns să fie guvernat de secta budistă Jodo Shinshu. Vom vizita Casa Samurailor Nomura, Grădinile Kenroku-en, una dintre cele trei mari grădini ale Japoniei și care se numește astfel după cele șase combinații (kenroku) considerate ideale pentru o grădina: spațiozitate, seninătate, venerabilitate, priveliști, concepție subtilă și răcoare oferită de cursurile de apă. Turul continuă cu Ochaya Shima – o încântătoare casă veche de gheișe păstrând încă mobilierul original și Piața Omicho – cunoscută și sub denumirea de “Bucătăria orașului” și un adevărat reper al artei culinare locale. La ora 16:01 ne vom îmbarca în trenul Express “Thunderbird 34” cu destinatia Kyoto, unde ajungem în cursul serii la ora 18:09. Transfer la hotel cu autocarul și recuperarea bagajelor. Seara, timp liber la dispoziție. Cazare Hotel New Miyako 4* situat central sau similar Kyoto. Detalii hotel.
Ziua 8 | Kyoto
Mic dejun. Cu cei peste 1.000 de ani de istoriei ai săi, Kyoto constitue centrul Japoniei în ceea ce privește cultura tradițională și are aproape orice își pot dori vizitatorii, adică peste 1.800 de temple, sute de altare, clădiri și cartiere istorice, grădini faimoase și locuri minunate pe dealurile împădurite din jurul său. Astăzi vom descoperi Kyoto în cadrul unui tur de oraș de o zi cu ghid local. Kyoto Templul Kinkaku ji Pavilionul de AurPentru început vom vizita Templul Kinkakuji cunoscut și sub denumirea de Pavilionul de Aur. Priveliștea cu templul de aur oglindindu-se în iazul din fața sa, mai ales atunci când copacii din jurul lui au culorile toamnei, este una dintre cele mai frumoase din lume. Este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia și atrage foarte mulți turiști mai ales în week-end. Kyoto Castelul Nijo jo Continuăm cu vizitarea Castelului Nijo. Construit în 1603, Castelul Nijo n-a fost numai o fortăreață, ci a îndeplinit și rolul de palat rezidențial pentru shogunul Tokugawa Ieyasu, (1542-1616), în timpul vizitelor pe care acesta obișnuia să le facă la Kyoto. Palatul Principal (Honmaru) a fost mutat aici din incinta Palatului Imperial, iar la cel de-al doilea palat (Ninomaru Palace) face parte din Patrimoniul Național cu o arhitectura splendidă și minunate decorațiuni interioare. Vom vizita în continuare Templul Kiyomizu. Construit în anul 798, templul este dedicat zeității budiste cu 11 fete, Kannon. Kyoto Altar Fushimi Inari Clădirile actuale au fost ridicate de shogunul Tokugawa Iemitsu în 1633. Sala principală, Comoara Națională, este atârnată de peretele abrupt al cadrului masiv ce încorporează 139 stâlpi imenși din lemn, dând senzația că este suspendată în aer. Se bucura de o priveliște deosebită asupra orașului Kyoto. Timp liber la dispoziție pentru cumpărături pe celebra arteră de suveniruri de la baza templului. Ultima vizită este la altarul Fushimi Inari Shrine, faimos datorită miilor de porți “Torii”. Priveliștea miilor de porți iți taie răsuflarea la propriu. Transfer la hotel. Seara, opțional, vizitarea Districtului Gion – Districtul Gheișelor, unde Maiko “păpuși” arătoase cu fețe vopsite în alb se plimbă pe sandale înalte, iar Gheișele alunecă în urma lor în îmbrăcămintea lor fină de mătase, cu nonșalanța regală. Cazare Hotel New Miyako 4* situat central, sau similar Kyoto
Ziua 9 | Kyoto – Hiroshima
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru a continua vizitarea minunatului oraș Kyoto. Vom începe cu vizitarea templului Tenryu-ji (Templul Dragonului Ceresc). Lăcașul a fost construit în 1339 de primul shogun Ashikaga Takauji, spre a-l comemora pe Împăratul Godaigo. Exilat de Takauji, Godaigo a murit ca urmare a acestui fapt. Auzind că spiritul său răzbunător i-a apărut unui preot important ca un dragon, Takauji a construit repede Tenryu-ji ca să-l liniștească. Kyoto Pădure de BambusContinuăm apoi cu o plimbare pe aleea de promenadă ce trece prin centrul Pădurii de Bambus. Această scurtă plimbare devine foarte interesantă atunci când adie ușor vântul iar tulpinile înalte de bambus se balansează ușor, înainte și înapoi, creând un zgomot specific. Ultima vizită din Kyoto o facem la grădinile Okochi Sanso situate în vestul orașului și care, în această perioadă a anului oferă un spectacol de neegalat atunci când toata vegetația a îmbrăcat culorile primăverii. Vom servi o cească de ceai tradițional japonez înainte de a ne lua la revedere de la minunatul oraș Kyoto și ne îndreptăm către gară pentru îmbarcare la ora 16:10 în celebrul tren japonez de mare viteză Shinkansen (trenul glonț) cu destinația Hiroshima unde ajungem la ora 17:56. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispoziție sau plimbare pietonală cu însoțitorul de grup. Cazare Sheraton Grand Hotel 5* Hiroshima sau similar. Detalii hotel. Notă: În această zi bagajul (1 piesă/persoană) va fi expediat cu un serviciu de curierat rapid la Osaka, de aceea trebuie să vă luați un bagaj de mână cu cele necesare pentru această înnoptare și ziua urmatoare.
Ziua 10 | Hiroshima – Insula Miyajima – Osaka
Mic dejun. Tur de oraș Hiroshima cu ghid local. Vom vizita Parcul Memorial al Păcii (Heiwa Kinen-koen) și Muzeul Memorial al Păcii (aripa de est a muzeului este închisă pentru renovări). Acestea oferă generațiilor actuale și viitoare, avertismentele trecutului. Hiroshima Flacăra Păcii Învelișul rămas dintr-o clădire după bombardament este cunoscut sub numele de Domul Bombei Atomice – singura clădire care a rămas în picioare după bombardamentul atomic și unul dintre cele mai importante elemente din Parcul Memorial al Păcii. Sala de promovare a industriei din oraș până pe 6 August 1945 este acum un sit al Patrimoniului UNESCO, păstrat așa cum a rămas după explozie. Insula Miyajima Hipocentrul – punctul deasupra căruia a explodat bomba se află la 100 m sud de această sală. Flacăra Păcii,(Heiwa-no-To) nu se va stinge până ce nu va fi distrusă ultima armă nucleară. Transfer la Miyajimaguchi și îmbarcare pe ferry-boat pentru a vizita Insula Miyajima – unul dintre cele 3 locuri desemnate prin tradiție ca având cele mai frumoase peisaje din Japonia. Miyajima înseamna “insula altarului” datorită locului considerat sacru de aproape 1.500 de ani. Tur pietonal cu ghidul local. Vom vizita Altarul Itsukushima – unul dintre cele mai sfinte ale religiei shintoiste nipone, ce completează frumusețea uimitoare a insulei. Pare că plutește deasupra apei, iar uriașele sale tori roșii reprezintă un simbol al Japoniei la fel de important ca Fuji-san. Întoarcere la Hiroshima cu ferry-boat-ul până la Miyajimaguchi şi transfer cu autocarul la gara din Hiroshima. La ora 16:57 îmbarcare în celebrul tren japonez de mare viteză Shinkansen “Nozomi 46” cu destinaţia Shin Osaka unde ajungem la ora 18:18. Transfer cu autocarul la hotel. Seara timp liber la dispoziţie. Cazare Hotel Elsereine Osaka 4* sau similar Osaka. Detalii hotel.
Ziua 11 | Osaka – Nara
Mic dejun. Excursie cu ghid local la Nara – leaganul civilizație nipone și cea mai veche capitală a Japoniei între anii 710-784. Nara Templul Todai ji Se consideră că aici este locul unde a înflorit Budismul sub puternicul patronaj al Împăraților Japoniei. A te plimba prin oraș de-a lungul străzilor liniștite e ca Nara Statuia lui Buddha din Templul Todai jiși cum ai răsfoi paginile unei cărți de istorie. Vom vizita Templul Todaiji – construit în anul 752 și care găzduiește cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha din întreaga lume. Masiva Poartă Sudică (Nandaimon) dateaza din Secolul al VIII lea, refacută în Secolul al XII lea, după ce s-a prăbușit din cauza unui taifun.  Sala Marelui Buddha (Daibutsuden) are 57 m lungime, 50 m lățime și 48 m înălțime și este încă una dintre cele mai mari construcții de lemn din lume, făcând parte din Patrimoniul Național. Daibutsu – cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din lume cântărește 550 tone, are 290 livre de aur și 16,2 m înălțime, fiind asezată pe un uriaș piedestal cu o circumferință de 20,7 m. Se vizitează apoi Parcul de Caprioare din Nara. Caprioarele au ajuns în Japonia Osakaînaintea niponilor, traversând podurile ce legau insulele de continent în Era Glaciară.  Potrivit shintoismului, sunt considerate mesagere divine și populează zona Nara de secole. Ultima vizită în Nara o vom face la Altarul Kasuga Taisha, întemeiat în anul 710 de Fujiwara-no-Michinaga ca Altar Osaka Umeda Sky Grădina Plutitoareal familiei. Drumul spre Altar, în lungime de 800 m este mărginit de 2.000 de felinare de piatră donate de credincioși, alte 1.000 făcute din bronz sunt agățate de streșinile clădirilor mai apropiate de poarta principală. Întoarcere la Osaka cu autocarul unde vom vizita zona Dotonbori și Umeda, o zonă remarcabilă pentru labirintul său de mall-uri și arhitectură modernă pe verticală, mai ales strălucita clădire Umeda Sky, cu 40 de niveluri, un titan cu două turnuri gemene ridicat în 1993. De la înălțimea celor 40 de etaje ale platformei de observare, cunoscută și sub denumirea de Grădina Plutitoare, putem admira priveliști panoramice deosebit de spectaculoase. La ora 18:00 transfer la hotelul situat în aeroportul Kansai pentru mai mult confort în vederea zborului de mâine dimineaţă ! Cazare Hotel Nikko Kansai Airport 4* sau similar. Detalii hotel.
Ziua 12 | Osaka – Frankfurt – București
Mic dejun. Hotelul este situat în terminal. După micul dejun, îmbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH741 cu destinaţia Frankfurt. Decolare la ora 10:00 şi sosire la Frankfurt la ora 14:50. Timp liber în aeroport. Îmbarcare pe zborul LH1422 cu destinaţia Bucureşti. Decolare la ora 20:30 şi aterizare pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 23:45. Sfârşitul pachetului de servicii turistice.

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Tarife în euro / persoană
Plecări Circuit 21 martie 06 aprilie 11 aprilie
Adult în cameră dublă 2.499 € 2.499 € 2.499 €
Adult în cameră triplă (cu pat suplimentar) 2.399 € 2.399 € 2.399 €
Adult în cameră single 2.940 € 2.940 € 2.940 €

 
Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Zboruri la dus Bucureşti => Tokyo, Compania Lufthansa via Frankfurt
• Zboruri la retur Osaka => Bucureşti, Compania Lufthansa via Frankfurt
• Ghizi locali de Lb Engleză pe parcursul întregii excursii
• Inclus transport cu autocar local pe toată perioada Circuitului (nu se foloseşte transportul public)
• Cazare 10 nopţi cu mic dejun la Hoteluri de 5*, 4* şi 3* superior astfel:
– 2 nopţi în Tokyo la Hotel Tokyo Dome 4* situat central, sau similar
– 1 noapte în Matsumoto la Hotel Buena Vista 4* sau similar
– 1 noapte în Takayama la Hotel Takayama Ouan 3* superior sau similar
– 1 noapte în Kanazawa la Hotel Mystays Premier 4* sau similar
– 2 nopţi în Kyoto la Hotel New Miyako 4* sau similar
– 1 noapte în Hiroshima la Hotel Sheraton Grand 5* sau similar
– 1 noapte în Osaka la Hotel Elsereine 4* sau similar
– 1 noapte la Hotel Nikko Kansai Airport 4* sau similar
• Transport, transferuri şi tururi de oraş cu autocare locale, conform programului excursiei
• Tururile de oraş, excursiile şi vizitele prevăzute în program
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Croazieră pe Lacul Ashi
• Bilet pentru telecabină Komagateke
• Bilet de tren expres pe ruta Kanazawa => Kyoto
• Bilete la trenul de mare viteză Shinkansen (clasa 2-a cu loc rezervat) pe următoarele rute:
– Kyoto => Hiroshima
– Hiroshima => Osaka
• Bilet de ferry-boat Miyajimaguchi => Insula Miyajima şi retur
• Transferul bagajelor cu serviciul de curierat pe următoarele rute:
– Takayama => Kyoto în ziua 5 se vă pregăti bagaj de mâna pt înnoptarea la Kanazawa şi pentru a 2-a zi
– Kyoto => Osaka în ziua 8 se va pregăti bagaj de mâna pt înnoptarea la Hiroshima şi pentru a 2-a zi
 
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport şi combustibil, 499 €/persoană (pot varia până la emiterea biletelor de avion)
• Supliment pentru Demipensiune (9 cine), 330 €/persoană, se achită din ţară. Cinele se vor servi la restaurante locale, situate la distanţă de mers pe jos de hotel şi cel puţin o cină va fi în stil japonez (fără băuturi).
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea storno, excursiile opţionale
• Bacşişurile pentru ghizi locali şi şoferi, se achită la faţa locului însoţitorului de grup
 
Important ! Pentru această excursie este necesar paşaportul electronic valabil cel puţin 6 luni de la data terminării călătoriei. Nu recomandăm paşaportul temporar, întrucât pentru acest tip de paşaport este necesară obţinerea vizei în prealabil de la Ambasada Japoniei.

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]