Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Pelerinaje”

”Pelerinaj la Sfinții Sfinților”

Circuit Pelerinaj Grecia

Grecia Grecia (Salonic, Schitul Sf. Paraschiva, Mănăstirea Kato Xenia, Insula Evia,
Mănăstirea Sf. David, Moaștele Sf. Ioan Rusu, Mănăstirea Sf. Efrem, Insula Eghina,
Mănăstirea și Catedrala Sf. Nectarie Taumaturgul, Peloponez Mănăstirile Sf. Patapie și Mega Spileo,
Atena, Delfi, Thermopile, Kalambaka, Meteora)
Plecări autocar din: București, Giurgiu – 06 Noiembrie 2017
[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Catedrala Patriarhală din Sofia – Sidirokastro
Plecare din București – Piața Victoriei la ora 06:00 pe traseul: București, Giurgiu, Ruse, Sofia, Sidirokastro. Vizităm Capitala Bulgariei, Sofia – unul din cele mai vechi orașe din Europa, într-un tur panoramic și pietonal împreună cu însoțitorul de grup: Piața Centrală, Piața Parlamentului, Bulevardul Vitosha – artera comercială și Catedrala Patriarhală Aleksander Nevski (a doua ca mărime din Balcani). Excursia continuă spre Grecia. Seara sosire în Sidirokastro și cazare la hotel Olympic 3* sau similar.
Ziua 2 | Salonic – Schitul Sfânta Paraschiva – Insula Evia
Grecia Salonic Turnul Alb Mic dejun. Plecare spre Salonic unde se vizitează Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir și apoi tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continuă către Schitul Sfânta Paraschiva de pe Valea Tembi – loc sfânt, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare și alinare a durerilor. Ultima vizită din cadrul pelerinajului de astăzi este la Mănăstirea Kato Xenia, cunoscută mănăstire de măicuțe situată în Tesalia, aproape de localitatea Sourpi și întemeiată în timpul Împăratului bizantin Andronic Paleologul cu hramul Sfântului Ierarh Nicolae. Este zidită în piatră și marmură iar aici se păstrează Brâul Maicii Domnului despre care se spune ca ajută familiile care iși doresc copii. Vom traversa apoi cu ferryboat-ul de la Glyfa la Agyokampos în Insula Evia. Cazare la hotel Thalasa 3* in Insula Evia sau similar.
Ziua 3 | Insula Evia – Mănăstirea Sfântul David – Moaștele Sfântului Ioan Rusu – Mănăstirea Sfântul Efrem
Grecia Insula Evia Mic dejun. Suntem în Insula Evia, a doua ca mărime din Grecia. Vom vizita Mănăstirea Cuviosul David cu hramul Schimbării la față, o mănăstire de călugări situată la poalele munților Kavalaris, la o altitudine de 930 m și unde se păstrează relicva creștină Capul Sfântului David cel Bătrân. Vom continua apoi cu Biserica Sfântul Ioan Rusu care se află în localitatea Prokopi și adăpostește moaștele Sfântului Ioan Rusu, originar din Rusia. Vom părăsi insula Evia pe pod și ne îndreptăm către Mănăstirea Sfântul Efrem cel nou, mănăstire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica la 40 km distanță de Atena. Mănăstirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidită din piatra în stil grecesc și adăpostește moaștele Sfântului Efrem, care este considerat ocrotitorul dependenților de droguri și al celor cu depresie. Ajungem la Atena în cursul serii. Cazare la hotel Achilion 3* in Atena sau similar.
Ziua 4 | Insula Eghina – Mănăstirea și Catedrala Sfântul Nectarie Taumaturgul – Atena
Mic dejun. Dimineața devreme, plecare spre portul Pireu pentru îmbarcare pe ferryboat și traversare către Insula Eghina unde vom vizita Mănăstirea și Catedrala Sfântul Nectarie Taumaturgul, mare vindecător și făcător de minuni, urmată de participarea la slujba închinată sărbătoririi Sfântului Nectarie. Tur panoramic al insulei și întoarcere în port pentru revenire la Atena. După debarcarea în portul Pireu, tur de oraș Atena cu ghid local, vorbitor de Limba Română: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piața Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piața Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispoziție în Atena. Cazare la hotel Achilion 3* in Atena sau similar.
Ziua 5 | Excursie opționala în Peloponez la Mănăstirile Sfântul Patapie și Mega Spileo
Grecia Peloponez Istmul Corint Mic dejun. Timp liber la dispoziție în Atena pentru vizite individuale sau opțional, excursie în Peloponez – leagănul civilizației mionice. Peloponezul impresionează prin varietatea peisajului (plaje fine întinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantații de măslini și portocali) dar și prin bogăția istoriei și a culturii. Se vizitează Istmul Corinth și Mănăstirile Sfântul Patapie de la Loutraki și Mega Spileo. Mănăstirea de maici Sfântul Patapie (cunoscut în lumea ortodoxă ca mare vindecător de cancer) este localizată în munții Geraneia la o altitudine de aproximativ Grecia Peloponez Loutraki Mănăstire Sf. Patapie1.000 m și la o distanță de 15 km de stațiunea Loutraki. De pe terasa mănăstirii se pot vedea cele două mări, marea Egee și marea Ionică, cu o panoramă deosebită! Mănăstirea Mega Spileo, în traducere ”Marea Peșteră”, se află în nordul peninsulei Pelopones, la 10 km de orașul grecesc Kalavrita, la poalele munților Chelmos și la o altitudine de 1.000 m, un loc foarte frumos, cu o vedere panoramică deosebită asupra văii de acolo! Este printre cele mai vechi mănăstiri din Grecia cu hramul Adormirii Maicii Domnului. Tarif: 35 €/persoană, minim 25 participanți și include: transport autocar, ghid însoțitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Întoarcere la Atena. Cazare la hotel Achilion 3* in Atena sau similar.
Ziua 6 | Delfi – Thermopile – Kalambaka
Mic dejun. Părăsim capitala Greciei Atena și ne îndreptăm către Delfi unde vom vizita cel mai important Oracol al lumii antice. Excursia continuă către Thermopile unde vom face un scurt popas și apoi către Grecia Complex MeteoraKalambaka – un micuț oraș pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orașului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o stradă principală generoasă pe care se află majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor și magazinelor, orășelul așteaptă să vă impresioneze. Cazare la hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.
Ziua 7 | Kalambaka – Meteora – București
Mic dejun. Plecare de la hotel dimineața devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus în Patrimoniul UNESCO și unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Răsăritului creștin. O adevărată pădure de piatră ce izbucnește în mijlocul câmpiei plasează ansamblul monastic într-un peisaj de o măreție tulburătoare. Meteorele reprezintă cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, după Sfântul Munte Athos. Se vizitează una dintre cele mai frumoase 6 mănăstiri apoi scurt popas la Zindros – principalul atelier de icoane bizantine – unde veți asista la procesul de confecționare a icoanelor. Plecare spre țară. Sosire la București după miezul nopții în funcție de formalitățile vamale. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

Prezentări destinații |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

Plecare Circuit-Pelerinaj 06 Noiembrie 2017
Adult în cameră dublă 285 €
Al 3-lea adult în cameră dublă pat suplimentar 275 €
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulți în cameră 215 €
Adult în cameră single 365 €

Servicii incluse:
• Ghid român însoţitor
• Transport cu autocar nou
• Cazare 6 nopţi cu mic dejun la hoteluri de 3* astfel:
– 1 noapte în Sidirokastro la Hotel Olympic 3* sau similar
– 1 noapte în Insula Evia la Hotel Thalassa 3* sau similar
– 3 nopţi în Atena la Hotel Achilion 3* sau similar
– 1 noapte în Kalambaka la Hotel Kosta Famissi 3*
• Tur de oraş Sofia
• Tur de oraş Salonic
• Tur de oraş Atena
• Ghid local de Lb Română pentru vizită la Acropole
• Excursiile şi vizitele prevăzute în program: Schitul sf Paraschiva de pe Valea Tembi, Mănăstirea Sf David şi Moastee Sf Ioan Rusu de pe Insula Evia, Mănăstirea Sf Efrem, Insula Eghina – Mănăstirea Sfântului Nectarie, Delfi, Termopile, Meteora, Atelierul de icoane Zindros
• Traversare ferry-boat Pireu => Insula Eghina => Pireu
• Traversare ferry-boat Glyfa => Agiokampos
 
Nu sunt incluse:
• Asigurarea medicală de călătorie, asigurarea Storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, Excursiile opţionale
[/wptab]

[wptab name=’Transferuri gratuite‘]

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui pelerinaj turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile pelerinajului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]