Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Ceylon, vechea denumirea a Sri Lankăi,
țara mirodeniilor și a templelor Buddhiste.”

Circuit Sri Lanka Sejur Maldive

Sri Lanka Sri Lanka (Sri Lanka Colombo, Negombo, Dambulla, Habarana,
Polonnaruwa, Sigiriya, Matale, Kandy, Pinnawala) Maldive Maldive (Male)
Zbor din București: 25 octombrie 2016

Zilele 1-2 | București – Viena – Colombo – Negombo
Întâlnire cu reprezentantul agenției la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 11:35, pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS784 cu destinația Colombo via Viena. Decolare la ora 13:35. Sosire în Viena la ora 14:20. Îmbarcare pe zborul OS047 cu destinația Colombo cu decolare la ora 17:45. Sosire pe Aeroportul din Colombo la ora 06:25 (26 Octombrie). Transfer către Negombo – pilonul cu aroma de scorțișoară al colonizării Olandeze și deținătorul unora dintre cele mai interesante regiuni destinate scufundărilor. Sri Lanka Colombo Cu o plajă și o lagună deosebit de plăcute, Negombo ne răsfață punându-ne pe mese, din adâncurile oceanului, varietăți de homari, creveți sau crabi. În Negombo ne putem bucura atât de sporturi acvatice dintre cele mai interesante, cât și de o viață de noapte tumultuoasă, datorită multitudinii de baruri, discoteci și cluburi. Așa că, prindeți ritmul Vestului pe acorduri de jazz și pregătiți-vaă de petrecere, pentru că în Negombo aveți parte de tot ce e mai bun. Transfer și cazare în Suriya Resort, Waikkala 4* sau similar.
Ziua 3 | Negombo – Dambulla – Habarana
Sri Lanka Dambulla Statuie Buddha Templu Dambulla Mic dejun. Plecare spre Dambulla, locul ce găzduiește templul de piatră cu același nume, construit de Regele Walagambahu în Secolul I î.H. Face parte din Patrimoniul Mondial și este unul dintre cele mai impresionante temple cavernă din Sri Lanka. Complexul alcătuit din 5 peșteri a câte 2.000 de metri pătrați fiecare, cu pereți și tavane pictate și sculptate în totalitate, reprezintă cea mai mare zonă pictată descoperită vreodată în lume. Imaginile conțin 150 de reprezentații ale lui Buddha, iar cea mai impresionantă sculptură în piatră este a chipului lui Buddha, cu o înălțime de 14 metri. Lăsăm în urmă acest loc de o deosebită încărcătură spirituală, pentru a ne îndrepta spre Habarana, unde avem timp liber pentru odihnă și pentru a ne bucura de facilitățile oferite de resort. Cazare Chaaya Village 4* sau similar.
Ziua 4 | Habarana – Polonnaruwa – Sigiriya
Mic dejun. Vizita de astăzi începe cu Polonnaruwa, orașul care a fost cea de-a 2-a capitală a Sri Lankăi, construit în Secolul al XI-lea și al XII-lea și considerat parte a Patrimoniului Mondial. Aici putem admira ruinele Palatului Regal, Gal Viharaya – cu cele 3 splendide statui cioplite în piatră ale lui Buddha, „Vertical”, „Sedentar” și „Întins”. Sala de Audiențe, Sri Lanka Polonnaruwa Baia de Lotus, Statuia Regelui Parakramabahu și Parakrama Samudraya – un lac artificial construit de Regele Parakramabahu cel Mare. Mai putem vedea faimoasele monumente dedicate zeităților, cum sunt templul Zeiței Shiva, Templul Lankathilake, Statuia lui Buddha de la Watadage, Galpotha (cartea de piatră), Stupa Buddhista Kiri Vehera și ruinele fostului Templu al relicvelor de dinte. Continuăm călătoria spre Sigiriya, o fortăreață din Secolul al V-lea, de asemenea parte a Patrimoniului Mondial, unde intrăm în lumea „Lion Rock”, o citadelă de o frumusețe neobișnuită, ce se ridica la 200 de metri peste nivelul junglei. Roca Leului a fost primul bastion al orașului, fortificat pe o suprafață de 70 de hectare, inconjurată de șanțuri, metereze și grădini intinse, atât pe apă cât și pe uscat. În interior găsim frescele de renume mondial, pictate în culori ale pământului, ale „Fecioarelor Cerești”, ascunse parcă într-unul din buzunarele stâncii, singura cale de acces către ele fiind o scară spiralată. Întoarcere în Habarana și cazare Chaaya Village 4* sau similar.
Ziua 5 | Habarana – Matale – Kandy
Mic dejun. Ziua de astăzi începe cu Matale, unde vizităm una dintre grădinile de condimente pentru care Sri Lanka este atât de faimoasă. Sri Lanka Kandy Templu Kandy Veți putea urmări cum diferite specii de condimente sunt crescute și procesate, iar apoi veți lua parte la o demonstrație culinară. Continuăm călătoria spre Kandy, ultima capitala a regilor Sri Lankăi, parte a Patrimoniului Mondial. Orașul, al cărui nume evoca viziuni ale splendidului și magnificului, păstrează încă vii, într-un mod încântător, vechi tradiții, legende și folclor. Trecem pe lângă malul lacului amenajat de ultimul Rege Sinhala Sri Wickrama Rajasinghe, vizităm vechiul oraș și bazarul, centrul de artă și ambarcațiuni, un muzeu al bijuteriilor și un șlefuitor de giuvaere. După vizitarea Templului Relicvelor de Dinte din Kandy, participăm la un spectacol cultural tradițional. Cazare la Cinnamon Citadel 4* sau similar.
Ziua 6 | Kandy – Pinnawala – Maldive
Mic dejun. Plecare spre Pinnawala, o proprietate ce se întinde pe o suprafață de 25 de acri, producătoare de nuci de cocos, unde veți fi surprinși să vedeți pui de elefanți care sunt hrăniți cu biberonul și care umblă liberi fără să facă rău nimănui. Este impresionant să vedem cum acești giganți delicați, orfani sau răniți, sunt îngrijiți, încă din 1975, la Orfelinatul de Elefanți Pinnawala. Până în prezent, peste 20 de elefanți s-au născut aici, iar unii dintre ei au trăit atât încât să-și vadă nepoții în ultimele decenii. Le putem observa rutina zilnică de hrană și baie, având în acest fel parte de o experiență pe care nu o vom uita prea curând. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul spre Maldive. Sosire în Maldive și transfer la hotel. Cazare la Hotel Paradise Island Resort & Spa 5* superior beach bungalow, sau similar.
Zilele 7-10 | Maldive Sun & Fun
Maldive este arhipelagul de insule în care sunt importante lucrurile simple: albastrul cerului și strălucirea soarelui, apa care nu se hotărăște între nuanțele de bleumarin, turcoaz și acvamarin, plajele acoperite cu pudră și lungi șiruri de cocotieri care coboară până la malul mării doar pentru ca tu să auzi mai bine valurile oceanului în timp ce te legeni în hamac. Frumusețea unui apus de soare pe malul Maldive Vedere Aeriana Oceanului Indian în Maldive este egalată doar de unicitatea peisajului subacvatic. Culorile amețitoare și varietatea vieții subacvatice îi fascinează și îi atrag ca un magnet pe iubitorii de snorkelling. Poți să „sari” de pe o insulă pe alta: mai întâi poți alege o insulă pustie, unde să fii doar tu în mijlocul vegetației neatinse. Apoi, treci pe o insulă locuită de localnici și experimentează cultura băștinașă. Pescuit, surf, scuba diving – orice sport nautic preferi, insula coralilor este locul perfect pentru a-l pune în practica. O plimbare cu hidroavionul este o amintire neprețuită datorită peisajelor care iți taie respirația prin frumusețe. Fotografiile făcute din avion sunt inegalabile, ca și priveliștea insulițelor care se înșiră în ocean precum perlele pe un șirag. Cazare cu Demipensiune la Hotel Paradise Island Resort & Spa 5* superior beach bungalow, sau similar.
Ziua 11 | Maldive – Viena – București
Mic dejun. Transfer catre Aeroportul din Male pentru îmbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS046 cu destinația București via Viena. Decolare la ora 11:00 și aterizare în Viena la ora locală 16:40. Îmbarcare pe zborul OS787 cu decolare la ora 17:35 și sosire pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 20:10. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

Plecare Circuit și Sejur 25 Octombrie
Adult in camera dubla 1999 €
Adult in camera single 2625 €

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Colombo, Compania Austrian via Viena
• Zbor direct Colombo => Maldive, pentru confortul Dumneavoastra
• Zboruri la retur Maldive => Bucuresti, Compania Austrian via Viena
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Cazare 9 nopti cu mic dejun astfel:
– 1 noapte in Negombo la Hotel Suriya Resort 4* sau similar
– 2 nopti in Habarana la Hotel Chaaya Village 4* sau similar
– 1 noapte in Kandy la Hotel Cinnamon Citadel 4* sau similar
– 5 nopti in Maldive la Hotel Paradise Island Resort & Spa 5* superior beach bungalow, sau similar
• Demipensiune in Maldive
• Transport cu autocar local conform programului in Sri Lanka
• Bilete de intrare la obiective turistice in Sri Lanka: Templul din Kandy, spectacol cultural Kandy, Dambulla, Polonnaruwa, Sigiriya, Orfelinatul de elefanti Pinnawala
• Ghizi locali in Sri Lanka
Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale, 499 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxele de aeroport zbor local, 50 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa de viza Sri Lanka 40 €/persoana (viza se obtine on-line)
• Supliment pentru 4 cine in Sri Lanka 60 €/persoana
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
• Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita local insotitorului de grup)
• Alte servicii decat cele mentionate in program

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
• Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.


Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM!