Print Friendly, PDF & Email

Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Safari în Parcurile Naționale din Uganda:
aventură și adrenalină la cote maxime.”

Circuit Uganda

Uganda Uganda (Pădurea impenetrabilă Bwindi, Parcul Național Queen Elizabeth, Kibale, Kampala, Entebbe)

Ziua 1 | București – Amsterdam – Entebbe
Întâlnire cu însoțitorul român de grup la ora 04:00 la Aeroportul Henri Coandă Otopeni pentru îmbarcare pe cursa KLM cu destinația Entebbe (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire în Entebbe la ora 21:55. Întâlnire cu ghidul local și transfer la hotel. Cină și cazare la 2 Friends Guest House.
Ziua 2 | Entebbe – Parcul Național Bwindi
După micul dejun plecăm spre Parcul Național Bwindi aflat în partea de Sud-Vest a țării. Prima oprire este prevăzuta la Mpigi, unde avem ocazia să vedem cum se fac vestitele tobe africane tradiționale. Uganda Kayabwe Linia Ecuator Pe traseu facem o scurtă oprire pentru fotografii la Ecuator. Linia imaginară a Ecuatorului traversează Uganda, iar oprirea cea mai populara se găsește la 72 km distanță sud față de Kampala. Acolo ne putem mândri că suntem pe linia care desparte Terra în două jumătăți. Traseul continuă prin câmpia Ankole unde avem ocazia să vedem diferite sate ugandeze. În orașul Mbarara vom face o oprire pentru masa de prânz după care traseul continuă spre Parcul Național Bwindi (Impenetrable Forest) unde, odată ajunși, vom face formalitățile de cazare. Denumirea de “pădure impenetrabilă” provine de la faptul că vegetația este foarte deasă. Pădurea impenetrabilă Bwindi este încadrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai bogate ecosisteme din Africa, având 120 de specii de mamifere, 346 specii de păsări, 200 specii de fluturi, broaște, cameleoni, 160 de specii de arbori și ferigi. Atracția principală sunt gorilele de munte care reprezintă jumătate din populația acestor animale existentă pe plan mondial. Cină și cazare la Mahogany Springs.
Ziua 3 | Safari în Parcul Național Bwindi
După micul dejun (aproximativ la ora 07:00) plecăm în safari, în pădurea impenetrabilă Bwindi, în urmărirea gorilelor de munte. În prealabil se face un mic instructaj despre cum se desfășoară acest safari. Aceasta este ziua mult așteptată! Cu puțin noroc vom ajunge la câțiva metri distanță de gorile. Gorile Uganda Parcul Național BwindiPopulația gorilelor de munte este împărțită în 4 grupuri, având în total 326 de exemplare. Pe baza permiselor speciale emise de Autoritatea Faunei Sălbatice din Uganda vom merge în junglă pentru a vedea gorilele. Vom fi însoțiți permanent de un ghid local, pădurari înarmați și de hamali care ajută la cărarea bagajelor mici. Sesiunea de safari poate dura între 2 și 7 ore, în funcție de locația unde au înnoptat gorilele. Pentru o mai bună conservare a familiilor de gorile durata efectivă în preajma gorilelor nu poate depăși 1 ora. Experiența este unică! După-amiază avem timp liber la dispoziție sau opțional plimbare la cascadele din apropiere sau la satele învecinate. Cină și cazare la Mahogany Springs.
Ziua 4 | Parcul Național Bwindi – Parcul Național Queen Elizabeth
Mic dejun. Plecăm spre Parcul Național Queen Elizabeth, cea mai populară destinație din Uganda, având un ecosistem bogat, întins pe salba de lacuri superbe, în savană și în pădurile întunecoase. Zona este flancată de Munții Rwenzori, de zeci de cratere și de Canalul Kanzinga unde se găsesc hipopotami, bivoli și elefanți. Traseul parcurge zona denumită Ishasha, unde se merge în căutarea leilor cățărători. Prânz tip picnic în Parcul Național Queen Elizabeth. Cină și cazare la Twin Lakes Safari Lodge.
Ziua 5 | Safari în Parcul Național Queen Elizabeth – Croazieră pe Canalul Kazinga
Uganda Canalul Kazinga Hipopotami Dimineața devreme (aproximativ ora 06:30) ne bucurăm de o nouă sesiune de safari. Queen Elisabeth este recunoscut pentru speciile de primate precum cimpanzeii, pentru cele 600 de specii de păsări și pentru “leii cățărători”, un fenomen neobișnuit, unic în lume, al leilor care se cațără în copaci pentru a pândi și ataca antilopele. Pot fi observați bivoli, lei, elefanți și alte mamifere. Micul dejun se va servi la hotel la întoarcerea din safari. După masa de prânz se efectuează o croazieră pe canalul Kazinga Channel, care leagă lacurile Edward și George, pentru a vedea populația de bivoli, hipopotami, elefanți, crocodili și alte specii de animale și păsări. Cină și cazare la Twin Lakes Safari Lodge.
Ziua 6 | Parcul Național Queen Elizabeth – Parcul Național Kibale Forest
Dimineața (aproximativ la ora 07:00), cine dorește, poate participa la un nou safari în Parcul Național Uganda Parcul Național Munții Rwenzori Queen Elisabeth, iar apoi ne întoarcem la cazare pentru micul dejun. Cei care nu doresc să participle la safari se pot relaxa sau pot dormi mai mult. După micul dejun plecăm spre Parcul Național Kibale. Parcul Național Kibale împreună cu Parcul Național Queen Elizabeth formează o pădure continuă, umedă și veșnic verde, în lungime de aproximativ 190 km, fiind o zonă foarte bogată din punct de vedere al faunei și florei. Pe traseu se efectuează o pauză de prânz. Traseul este superb din punct de vedere peisagistic, putând fi observate culmile înzăpezite ale munților Rwenzori. Vom face o scurtă oprire la lacul sărat Katwe pentru o sesiune foto. Cină și cazare la Primate Lodge (Forest tree Cottages).
Ziua 7 | Safari în Parcul Național Kibale Forest
Dimineața vom pleca spre pădurea Parcului National Kibale pentru a vedea cimpanzeii, aceștia fiind principala atracție. Cimpanzeii sunt foarte interesant de observat, intrarea în Parcul Național putând fi făcută în baza unor permise special eliberate de Autoritatea Faunei Sălbatice din Uganda. Pasionații de floră și pasionații de observarea păsărilor vor fi foarte încântați deoarece în Pădurea Kibale se găsesc 325 specii de păsări, 13 specii de primate, feline și 250 specii de arbori. După-amiază se face o scurtă incursiune în Bigodi Swamps înainte de întoarcerea la unitatea de cazare. Zona Bigodi este o arie foarte diversificată din punct de vedere al faunei și florei. Aici se pot observa animale aflate pe cale de dispariție precum maimuța roșie Colobus sau maimuța L’Hoest, o specie foarte rară de primate. Cină și cazare la Primate Lodge – Tree Cottages.
Ziua 8 | Parcul Național Kibale Forest – Entebbe
După micul dejun plecăm spre zona lacurilor formate în craterele vulcanice pentru a vizita locul numit “Top of the World” – un pod natural ce oferă o superbă panoramă asupra vârfurilor muntelui Rwenzori. Traseul continuă în direcția Entebbe cu oprire pe traseu pentru pauza de prânz. Cina va avea loc la Karibu Guest House, iar apoi efectuăm transferul spre aeroport pentru zborul către București, via Amsterdam, de la ora 23:30.
Ziua 9 | Amsterdam – București
Sosire în Amsterdam la ora 05:55. Plecăm la ora 09:20 spre București cu sosire la 13:05. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.

2 Friends Guest Hotel | Site oficial
Detalii | Este un hotel intim si cochet situat pe malul lacului Victoria la 10 minute distanta de Aeroport. Cele 16 camere spatioase sunt frumos decorate avand un design unic. Majoritatea camerelor au terase cu vedere spre lac oferind un peisaj superb.
Twin Lakes Safari Lodge | Site oficial
Detalii | este un complex rustic si cochet aflat in apropierea craterului Bunyaruguru la o altitudine de 270 m deasupra campiei. Din balcoanele private ale lodge-urilor se poate observa o panorama frumoasa asupra Parcului National Queen Elizabeth, a canalului Kazinga si a lacurilor George si Edward.
Mahogany Springs | Site oficial
Detalii | Deschis in Aprilie 2011, complexul format din 8 camere tip “cabana” ofera tot confortul necesar pentru relaxare. Toate camerele sunt spatioase, dotate cu apa calda, toalete si verande spatioase cu vedere la Padurea Impenetrabila Bwindi.
Primate Lodge Kibale | Site oficial
Detalii | Este situat in inima padurii Kibale. Complexul este format din corturi de safari de lux, situate pe platforme de lemn cu paturi twin si bai private cu dus. Experienta noptilor petrecute in padure este unica!

Acte necesare pentru obținerea vizei de Uganda:
• pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere succesive pentru viza
• 4 poze tip pasaport
• asigurare medicala

Pentru vaccinul obligatoriu impotriva febrei galbene va recomandam o consultatie de specialitate la Centrul Medical si de Tratament “Dr Victor Babes”, in cadrul sectiei de Epidemiologie Imunizari Vaccinuri – Sos. Mihai Bravu, nr 281, tel 021.317.95.03, email centru@cdt-babes.ro. Se pot face programari de luni pana vineri, intre orele 08:00 – 14:00.

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

• 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
• 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
• 25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
• 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
• 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
• 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
• 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
• 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
• 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
• 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
• 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
• 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
• 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

TERMENE DE PLATA:

• 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 50% din pretul pachetului turistic cu minim 40 zile inaintea plecarii;
• 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

• 25% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 60-45 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 50% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 44-26 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 80% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face în intervalul 25-16 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 100% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.

OBSERVAȚII FINALE:

● Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxelor de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, repectiv de legile locale
● agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene
● agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
● autoritatile locale pot solicita anumite taxe la sosire sau la plecare de pe aeroport, taxe care pot fi comunicate inclusiv pe parcursul calatoriei
● clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de autoritatile locale din Uganda. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale
● conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective
● pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garantie; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
● oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna MARTIE 2016; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful
● agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
● excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Organizatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport privat, care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Verifică disponibilitate | Circuit Uganda
Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM!
Distribuie: