Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

”Plimbare prin ”inima Orientului”,
pe celebrul Drum al Mătăsii”.

Circuit Uzbekistan

Uzbekistan Uzbekistan (Tashkent, Urgench, Khiva, Bukhara, Shakrisabz, Samarkand)
[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Moscova – Tashkent
Întâlnire la aeroportul Henri Coandă la ora 11:30 cu însoţitorul de grup pentru îmbarcare pe zborul Aeroflot cu destinaţia finală Tashkent. Sosire în Moscova la ora 16:30. Plecare spre Tashkent la ora 20:50. Sosire la ora locală 02:30. Transfer şi cazare la hotel Le Grande Plaza 4* (sau similar).
Ziua 2 | Tashkent
Piața și Monumentul Amir Temur Tashkent Uzbekistan Mic dejun. Tur panoramic cu ghid local al capitalei Uzbekistanului. Este cel mai mare oraş din Asia Centrală, cunoscut sub numele actual încă din Secolul al X-lea. Până în Secolul al XIX-lea a făcut parte din diferite state central-asiatice, fără a fi însă un oraş foarte important. În prezent Tashkent este un important centru economic şi cultural, găzduind numeroase muzee, instituţii de artă şi învăţământ superior, teatre şi monumente de arhitectură din Secolele XVI-XIX. Vom vizita partea veche a oraşului, Piaţa Independenţei, Piaţa şi Monumentul Amir Temur, bazarul de mirodenii şi articole artizanale Chor-su, Muzeul de Arte Decorative şi Aplicate, Piaţa Alisher Navoi, Medresa Kukeldash, Mausoleul Kaffal Shashi. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel Le Grande Plaza 4* (sau similar).
Ziua 3 | Tashkent – Urgench – Khiva
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Tashkent – Urgench. Sosire la Urgench şi plecare spre Khiva (30km). Khiva este un oraş aflat în patrimoniul mondial UNESCO, situat pe traseul caravanelor pe Drumul Mătăsii, un oraş muzeu unde se află una din cele mai mari colecţii de arhitectură islamică din lume. Turul include străzile înguste şi monumentele arhitecturale din zona numită Ichon-Kala, ce ne dau senzaţia că suntem într-un timp demult apus în negura istoriei. Această zonă este înconjurată cu ziduri puternice ce datează din evul mediu, cu porţi orientate către toate cele 4 puncte cardinale. Vom admira şi mausoleele Uch Avlioli (“trei sfinţi”) şi Pakhlavan Mahmoud; medresele Rafanek, Amir-Tur, Kutluq-Murad Inaq. Cina la un restaurant local. Cazare la hotel Asia Khiva 4* (sau similar).
Ziua 4 | Khiva – Bukhara
Khiva Uzbekistan După micul dejun plecăm spre Bukhara (467km), un fost centru de educaţie renumit în lumea islamică, al cincilea oraş ca mărime al ţării şi un nod comercial important pe Drumul Mătăsii. Traversăm deşertul Kizilkum (“deşertul roşu” în limba turkmenă) şi facem o scurtă pauză pentru fotografii pe malul râului Amudarya. Ajungem în Bukhara în jurul orei 17:00; transfer, cazare şi cină la hotel Asia Bukhara 4* (sau similar).
Ziua 5 | Bukhara
Astăzi vom vizita acest frumos oraş-oază, având o vechime de peste 2500 de ani. În ziua de astăzi musulmanii din întreagă lume vin aici pentru a se închina la mormântul lui Bahauddin Naqshbandi sau pentru a acumula cunoştinţe într-una din cele mai bune şcoli islamice – Miri-Arab. Se spune că Dumnezeu şi-a întins harul peste toate oraşele din lume şi numai din Bukhara acest har se reîntoarce peste oameni. Aceasta este însăşi esenţă oraşului Bukhara – cetatea sfântă. Turul va cuprinde mausoleele Ismael Samani (o capodoperă a arhitecturii specifice Asiei Centrale), Chor-Minor, Chashma-Ayub, medresele Miri-Arab, Amir Alim Khan, Kukeldash, Abdul Aziz, complexul Bolo-Khauz (ce include moscheea şi minaretul cu acelaşi nume), fortăreaţa Ark (reşedinţa emirilor din Bukhara), complexul Poi-Kalyan, al cărui minaret principal este simbolul oraşului. Cină la un restaurant local. Cazare la hotel 4*.
Ziua 6 | Bukhara
Mic dejun. Ziua de astăzi va fi dedicată obiectivelor turistice din împrejurimile Bukharei. Sitora Mohi Hosa este reşedinţa de vară a ultimului emir, o clădire impresionantă cu decoraţiuni interioare deosebite, o sală enormă unde se organizau banchetele, o colecţie de costume, argintării şi diferite exponate chinezeşti Ming. Continuăm cu cele mai cunoscute locuri sfinte din Uzbekistan: necropola Mausoleul Ismail Samani Bukhara Uzbekistan Chor Bakir şi Mausoleul Bagautdin Nakshbandi unde, în fiecare zi, se adună numeroşi pelerini musulmani din Asia Centrală pentru a se ruga. Turul mai cuprinde şi Moscheea şi Mausoleul lui Buyan Kuli Khan. Acesta impresionează prin măreţia formelor, scară de construcţie, simplitatea excepţională şi luciditatea ideilor arhitecturale. Interiorul mausoleului este aproape fără decor, dar cavoul şi camera de rugăciune sunt decorate cu ornamente superbe. Vom termina acest tur cu vizită la casa-muzeu a lui Faizullah Khodjaev, un renumit politician din Bukhara, ocazia cu care vom află mai multe detalii despre viaţa oamenilor bogaţi din Secolul al XIX-lea, suprafaţa totală a clădirii fiind de aproximativ 3 hectare. Seara revenim în Bukhara pentru cină la restaurant local şi cazare la hotel 4*.
Ziua 7 | Bukhara – Shakrisabz – Samarkand
După micul dejun plecăm spre Samarkand (260km), citadela splendorilor, cea mai frumoasă din Asia Centrală. Pe drum ne vom opri în Shakre Sabz, locul de naştere al hanului Tamerlane/ Timur Lenk (“Timur cel şchiop”) – un cuceritor turco-mogol şi erou naţional al Uzbekistanului. Aici vom vizita ruinele palatului Ak-Saray şi moscheea Kok Gumbaz. După amiază ne continuăm drumul spre Samarkand, unde vom ajunge în cursul serii. Cazare la hotel Diyora Palace 4* (sau similar).
Ziua 8 | Samarkand
Intreagă zi este dedicată vizitării oraşului Samarkand. Vreme de secole a fost o capitală a Islamului moderat şi luminat, un centru al dervişilor şi sufitilor, savanţilor, astronomilor şi medicilor din această parte a lumii. Astăzi farmecul său a rămas, rezonanţa cu vremurile de glorie regăsindu-se în fiecare colţ de stradă şi în orice clădire sau edificiu splendid conservat. Vom vizita Piaţa Registan (“piaţa nisipurilor”) înconjurată de cele trei medrese (şcoli de teologie musulmană unde se studiază Coranul): Ulugbek, Shirdor şi Tilla Kari. Urmează Moscheea Bibi Khanum – una din cele mai frumoase din întreaga Asie, ansamblul Shahi Zinda cu cele 44 de morminte în 20 de mausolee, Mausoleul Gur Emir – emirul care a construit macabre piramide din capetele învinşilor săi, Bazarul. Cină la un restaurant local. Cazare la hotel 4*.
Ziua 9 | Samarkand – Tashkent
Samarkand “Roma din Est” Uzbekistan Mic dejun. Astăzi continuăm vizita în Samarkand, oraş denumit de istorici şi poeţi “Roma din Est” datorită moscheelor, medreselor şi clădirilor impunătoare bogat decorate. Vom începe cu Observatorul Astronomic al lui Ulugbek, nepotul lui Timur Lenk, ce poate fi încă utilizat pentru observarea corpurilor cereşti şi calcularea mişcării lor. Ziua continuă cu Muzeul lui Afrosyab, considerat întemeietorul oraşului. Legendele spun că acesta a fost neobişnuit de înţelept şi glorios, remarcându-se prin gânduri pure şi fapte bune. Timp liber pentru plimbări individuale. La ora 17:00 luăm trenul de mare viteză spre Tashkent, unde vom ajunge la 19:10. Cina de rămas-bun la un restaurant local. Cazare la hotel Le Grande Plaza 4* (sau similar).
Ziua 10 | Tashkent – București
Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa Aeroflot cu plecare la ora 04:45. Schimbarea cursei la Moscova şi sosire la Bucureşti la ora 12:25. Sfârşitul pachetului de servicii turistice.

Prezentare destinație |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

[/wptab]

[wptab name=’Viză‘]

Documente necesare obținerii vizei de Uzbekistan:
Pagina din pasaport cu fotografia scanată / Cartea de identitate scanată.

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri private‘]

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

• 15 euro/adult/dus-intors si 10 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
• 20 euro/adult/dus-intors si 10 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
• 25 euro/adult/dus-intors si 10 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
• 30 euro/adult/dus-intors si 15 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
• 35 euro/adult/dus-intors si 15 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
• 40 euro/adult/dus-intors si 20 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
• 45 euro/adult/dus-intors si 20 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
• 50 euro/adult/dus-intors si 30 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
• 55 euro/adult/dus-intors si 30 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
• 65 euro/adult/dus-intors si 35 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
• 70 euro/adult/dus-intors si 35 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
• 80 euro/adult/dus-intors si 45 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
• 95 euro/adult/dus-intors si 50 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

TERMENE DE PLATA:

• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 60% din pretul pachetului turistic cu minim 40 zile inaintea plecarii;
• 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

• 20% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 60-41 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 50% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 40-26 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 80% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face în intervalul 25-16 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 100% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.

OBSERVAȚII FINALE:

● Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxelor de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, repectiv de legile locale
● agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene
● agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
● autoritatile locale pot solicita anumite taxe la sosire sau la plecare de pe aeroport, taxe care pot fi comunicate inclusiv pe parcursul calatoriei
● clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de autoritatile locale din Uganda. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale
● conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective
● pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garantie; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
● oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna MARTIE 2016; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful
● agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
● excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Organizatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport privat, care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]