Print Friendly, PDF & Email

Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Sărbători de iarnă”

”Crăciun în Laponia, acasă la Moș Crăciun.”

Crăciun la Moș Crăciun

Finlanda Finlanda (Rovaniemi)
Zbor din București: 23 decembrie 2017

23 Decembrie | Ziua sosirii în Laponia, acasă la Moș Crăciun
Mese incluse: mic dejun în avion și cina la hotel. Întâlnire la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 08:00 cu trimişii speciali ai lui Moş Crăciun, pentru îmbarcare pe zborul Charter RO6341 “Special de Crăciun” operat de Compania TAROM cu cea mai nouă aeronava Boeing 737-800 Next Generation dotată cu Sky Interior achiziţionată în Iunie 2017. Ne va face o deosebită plăcere să va întâmpinăm la îmbarcarea în aeronava TAROM care va decola în cursul dimineţii spre îndepărtatele ţinuturi de la Cercul Polar. Orar de zbor informativ (poate suferi modificări): decolare la ora 10:00 din Bucureşti şi aterizare în Rovaniemi la ora 13:40. Mic dejun cald la bordul aeronavei (băuturi incluse, meniu adecvat pentru copii). Sosire pe aeroportul din Rovaniemi. Vom fi așteptați de trimișii lui Moș Crăciun pentru transfer la Clubul de Safari, de unde vom prelua hainele termale, care ne vor încălzi în ținutul “gradelor minus”. Transfer la hotelul ales din Rovaniemi. Formalități de cazare și timp liber pentru odihnă (Cazarea se face începând cu orele 15:00). Toți copiii vor primi un “Pașaport special” pe care trebuie să colecteze ștampile din locurile vizitate de-a lungul excursiei. Cina de bun venit la restaurantul hotelului dumneavoastră.
Excursii opționale pentru 23 Decembrie:
Vizită la o fermă de Husky (durata 2 ore, 16:00-18:00): Excursia începe de la Clubul de Safari, unde ne vom îmbarca în autocar și ne vom îndrepta către o fermă de Husky, bine ascunsă în mijlocul Finlanda Laponia Rovaniemi Câini Husky pădurii. La sosire, prietenoșii câini Husky vă vor întâmpina cu bucurie, iar proprietarii ne vor povesti despre obiceiurile câinilor și despre procedurile de dresaj. Vom face o scurtă plimbare prin pădure într-o sanie trasă de câini. După această scurtă plimbare, proprietarul ne va invita într-o tradițională “Kota” unde vom servi băuturi calde și prăjiturele, timp în care vom asculta poveștile depănate în jurul șemineului. Îmbarcare în autocar și inapoiere la hotel.
24 Decembrie | Ajunul Craciunului
Mese incluse: mic dejun, Christmas Eve snack, Cina Festivă de Crăciun. Servirea micului dejun bufet finlandez. Excursie la Casa lui Moș Crăciun, Împodobirea Bradului de Crăciun, plimbare cu sania trasă de reni și Ceremonia traversării Cercului Polar.
Christmas Eve Snack inclus! Durata 4h 00’ (10:00-14:00). În Laponia se spune că Moș Crăciun are o ascunzătoare secretă în inima pădurii, acolo unde obișnuiește să se odihnească. Astăzi vom avea ocazia să descoperim și să vedem locul secret al lui Moș Crăciun. Ajunul Crăciunului este însă singura zi din an când Moșul nu-și odihnește oasele trecute de vreme. Este ocupat acum cu pregătirea cadourilor pentru copiii din întreaga lume. Nu a uitat însa că azi copiii din România au închiriat un avion special și au venit până aproape de capătul lumii, așa că a lăsat pentru fiecare dintre copii un mesaj personal. Trebuie doar să-l gasiți! Ne vom îmbarca în autocare și vom pleca în « Căutarea lui Moș Crăciun », undeva în adâncul pădurii. Laponia Finlanda Rovaniemi Moș Crăciun De-a lungul drumului veți fi întâmpinați și salutați de diferite animale ale pădurii: urșii și iepurașii vor conduce copiii de-a lungul unui drum șerpuit și veți putea admira ajutoarele lui Moș Crăciun. Unii dintre ei chiar se vor împrieteni cu copiii și-i vor însoți de-a lungul cărării din pădure. Copiii chiar pot vedea de-a lungul drumului urme proaspete ale trecerii lui Moș Crăciun și chiar pot găsi unele cadouri pierdute de «Moșul». În cele din urmă vom ajunge la o mică colibă în mijlocul pădurii unde mese mari și lungi sunt special pregătite pentru servirea tradiționalului “Christmas Eve’s snack”: paella de pui, budincă de orez cu fructe de pădure, băuturi calde și prăjituri de turta dulce. Fiecare copil este invitat să viziteze micuța și frumoasa colibă a lui Moș Crăciun decorată în stil tradițional și va primi o scrisoare personală din partea lui Moș Crăciun în care acesta îi încurajeaza să hrănească păsările și animalele pădurii, iar dacă îl vor asculta pe Moșul, acesta promite că îi va vizita în cursul serii. Ajutoarele Moșului împreună cu copii vor pregăti hrana pentru păsări ăi animale după care vor pleca împreună să caute un braduț pentru « Împodobirea Bradului de Crăciun ». Vor sosi apoi « Celebrii reni ai Moșului » înhămați la sanie. Fiecare persoană va face un “drive-test” pe sania trasă de reni și va primi un permis internațional de Laponia Finlanda Birou Moș Crăciun conducere a “Saniei trase de Reni”. Și pentru că ne aflăm la Cercul Polar, nu puteți pleca înainte de a participa cu toții la « Ceremonia de Traversare a Cercului Polar ». Vine vremea apoi să luăm drumul “cărării ascunse” din pădure și să ne îndreptăm spre autocare pe drumul de întoarcere către hotel. Timp liber de odihnă pentru copii, program de saună pentru domni și pentru doamne, la hotel. Participare la ceremonia împodobirii bradului de Crăciun la fiecare hotel în parte. Cina, Seara Magica de Crăciun și întâlnirea cu Moș Crăciun: În această seară specială de Crăciun, fiecare hotel pregătește o cină tradițională finlandeză de Crăciun, un bufet uriaș cu multe feluri de mâncare. După cină, Surpriza serii! Adevăratul Moș Crăciun în persoană va face o vizită și va aduce un cadou pentru fiecare copil!
25 Decembrie | Satul lui Moș Crăciun și Santa Park
Mese incluse: mic dejun, prânz și cină festivă. Servirea micului dejun bufet finlandez. Excursie la Satul lui Moș Crăciun “Santa Claus Village” și celebrul Parc al lui Moș Crăciun “Santa Park” cu prânz inclus! Santa Park (alte detalii aici): Dimineața vom vizita celebrul parc tematic al lui Moș Crăciun “Santa Park” – o peșteră uriașă, săpată adânc într-o stâncă, la 132 m adâncime. Laponia Finlanda Scrisori pentru Moș Crăciun Aici vă așteaptă ajutoarele Moșului, care abia așteaptă să vă inițieze la cursurile Școlii de Elfi, Crăciunița, Spiridușii și multe alte surprize… Mergând de-a lungul unui tunel feeric luminat cu lumânări ți ascultând minunata muzică tradițională de Crăciun, veți ajunge în inima peșterii, unde pentru cei mari, 2 restaurante uriașe îi așteaptă în fața unei scene pe care se desfășoară “Serbarea de Crăciun a Școlii de Elfi”. De  aici, copiii vor explora toate secretele peșterii lui Moș Crăciun. Vor face o vizită la “Brutăria Crăciuniței – soția Moșului” de unde își pot cumpăra faimoasele prăjiturele. Înfierbântați de la cuptorul din bucătărie, ne vom îndrepta apoi către… “Barul de gheață” unde mesele, scaunele și inclusiv paharele sunt din… gheață. Vă așteaptă apoi multe alte surprize: zona de activități Angry Birds, Școala de Caligrafie, Traversarea Cercului Polar Subteran, Sania magică a lui Moș Crăciun. Veți fi invitați apoi în atelierele de creație, unde împreună cu ei veți face câteva jucării. Copiii vor participa la “Cursurile Scolii de Elfi” – punctul culminant al vizitei din Santa Park. Înainte de plecare, nu uitați să expediați o Finlanda Laponia Moș Crăciun Casă Moș Crăciunscrisorică către cei dragi de la “Oficiul Postal al lui Moș Crăciun”, să faceți câteva cumpărături în “Magazinele de suveniruri” și să admirați statuetele din “Galeria de Gheață”. Continuăm cu “Satul lui Moș Crăciun – Santa Claus Village” (alte detalii aici) situat la Cercul Polar, unde vom servi prânzul la un restaurant tradițional, situat chiar în Santa Claus Village. Aici veți avea posibilitatea să faceți Finlanda Laponia Santa Claus Village cumpărături, să vă procurați suveniruri, să expediați cărți poștale de la “Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun”. Fiecare scrisorica trimisă către cei dragi va avea aplicat un timbru special cu însemnele lui Moș Crăciun. Punctul culminant este vizitarea biroului lui Moș Crăciun, prilej de a vă întâlni personal și a sta de vorbă cu « Adevăratul Moș Crăciun » dar și de a vă face o fotografie cu întreaga dumneavoastră familie (Notă: este inclusă rezervarea specială la oră fixă!). Transfer cu autocarul la hotel. Timp liber de odihnă pentru copii, program de saună pentru domni și pentru doamne la hotel. Seara, se servește o Cină de Crăciun cu specific internațional (stil bufet) la restaurantul hotelului.
26 Decembrie | Grădina Zoologică Polară Ranua Wildlife
Mese incluse: Mic dejun, prânz și cină. Servirea micului dejun la hotel tip bufet finlandez. Excursie la Grădina Zoologică Polară Ranua Wildlife Park, cea mai nordică grădină zoologică din lume. Durata 5 ore (10:00–15:00). Prânz bufet inclus.
Aici veți avea posibilitatea să vedeți o varietate de animale din zona arctică în mediul lor natural: urși polari, reni, căprioare, cerbi, lynx, vulpea artică, bufnița de zăpadă, bufnița vulture, câini husky și multe altele. Servirea prânzului de tip buffet la un restaurant local, urmat apoi de o vizită la Magazinul de Bomboane și Suveniruri. Grădina zoologică Ranua Wildlife Park este un loc Finlanda Laponia Grădina Zoologică Ranua Urși Polaricu adevărat magic în timpul iernii, a doua mare atracție pentru familii și copii după “Moș Crăciun”. Pentru majoritatea animalelor, iarna arctică este anotimpul preferat, când ele se află în elementul lor natural și este o adevărată plăcere să vezi puii animalelor jucându-se zglobiu în zăpadă. Pe perioada iernii sunt amenajate construcții din gheață și zăpadă, integrate în cadrul natural al parcului și dominate de o galerie cu o înălțime de 5 m și lungime de 10 m. În interiorul ei se află o expoziție cu sculpturi și un tron din gheață, pe care vă puteți fotografia. Pentru construcția galeriei s-au folosit bucăți de gheață din lacul Ranuanjärvi.
Excursii opționale pentru 26 Decembrie:
Finlanda Laponia Rovaniemi Safari Snowmobile Aurora Safari pe Snowmobile (Durata 3 ore, 18:00–21:00): Bucurați-vă de noaptea Arctică într-o călătorie de vis pe snowmobil prin pădurea acoperită de zăpadă și pe râul înghețat. Cu puțin noroc, dacă cerul este senin, veți putea admira luna, stelele și cu mai mult noroc chiar “Aurora Boreala” care vă va lumina drumul. La căldura focului de tabără vă veți delecta cu băuturi calde și gustări și veți învăța mai multe despre “Luminile Nordului” și Laponia.
Safari cu Reni (Durata 2,30 ore, 18:30–21:00): În această excursie veți avea parte de o memorabilă plimbare cu sania trasă de reni, un mijloc tradițional de plimbare prin pădurea acoperită de zăpadă. Veți avea parte de o experiență unică, mai ales că plimbarea are loc seara, la lumina lunii și a stelelor, iar cu puțin noroc puteți avea șansa de a admira Luminile Nordului care brăzdează cerul. Vom face apoi o pauză pentru a savura o ceașcă de cafea în jurul focului de tabără, prilej de a afla mai multe despre viața păstorilor de reni.
Laponia Finlanda Aurora Boreală Aventură în căutarea Aurorei Boreale (Durata 4 ore, 21:00–01:00): Vom debarca din mașină în mijlocul pustietății și vom coborî către râul înghețat traversând natura adormită. Ne vom îndrepta către cel mai bun loc de a admira bolta stelară a nordului, dar fiți cu răbdare, Aurorei Boreale îi place să se joace de-a v-ați ascunselea, niciodată nu se știe dacă sau unde va apărea! Vom face un foc de tabără în mijlocul naturii și vom frige cârnați la căldura focului de tabără. Înainte de a ne întoarce în civilizatie, vom face o vizită la o căsuță tradițională veche “Poro-Pekan Pirtti” unde gazdele ne vor întâmpina cu căldură și ne vor arăta locuința lor, fapt ce ne va purta adânc în trecut. Această evadare relaxantă în natură ne va satisface toate simțurile. Include transfer cu mașina în sălbăticie (50 km/sens).
27 Decembrie | Ultima zi în Laponia
Mese incluse: Mic dejun și cina în avion. Timp liber la dispoziție pentru cumpărături, o ocazie unică de a profita de marile reduceri de prețuri din perioada Crăciunului. Alternativ, recomandăm o vizită la Arktikum – Centrul Arctic și Muzeul Provinciei Laponia. Aici puteți lua parte la spectacolul cinematografic “Luminile Nordului” și puteți lua contact cu civilizația Laponă și istoria orașului de la Cercul Polar–Rovaniemi. De asemenea, există posibilitatea organizării unor excursii opționale la alegere, în programul de dimineață.
Excursii opționale pentru 27 Decembrie:
Safari pe Snowmobil în Pădure (Durata 2 ore, 09:00-11:00): O incursiune în natură este oricând bine venită! În timpul acestui safari veți alerga cu snowmobilul peste râul înghețat și prin pădurea acoperită de zăpadă. Din vârful colinei veți admira minunata priveliște a ținuturilor Lapone. Veți face apoi o scurtă pauză pentru a servi băuturi calde, iar apoi ne continuăm călătoria cu snowmobilul. Întoarcere la hotel.
Husky Safari 10 km (Durata 2.5 ore, 09:15–11:45): Dacă experiența din prima zi, de la ferma de Husky v-a făcut să vă îndrăgostiți de acești prieteni dragi și doriți să Finlanda Laponia Moș Crăciun Muntele Urecheaprofundați tainele conducerii saniei trase de Husky, aceasta este excursia potrivită! După un scurt transfer cu mașina vom ajunge la ferma unde vom fi întâmpinați de prietenoșii câini husky și vom lua parte la un instructaj care ne va ajuta să conducem personal sania trasă de câinii Husky. Vom porni apoi în safari cu husky.
Durata safariu-lui este de aproximativ 1h 15’, timp in care se conduc aprozimativ 10 km. Ne întoarcem la fermă unde veți “sorbi” apoi câteva băuturi calde la foc de tabără, timp în care vom depăna povești cu și despre Husky.
La ora 11:00 eliberarea camerelor și depunerea bagajelor la camera special pregătită. Până la ora transferului la aeroport, timp liber la dispoziție pentru servirea prânzului. La 13:30 întâlnire la recepția hotelului pentru transfer la aeroportul din Rovaniemi pentru îmbarcare pe zborul charter TAROM RO6342 cu destinația București. Decolare la ora 16:00. Servirea unei mese calde la bordul aeronavei (băuturi incluse). Aterizare la București pe aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 19:40, cu posibilitatea de conexiune pentru zborurile interne TAROM. Sfârșitul pachetului de servicii turistice.
Prezentare oficială | Crăciun la Moș Crăciun Rovaniemi Laponia

Santa’s Hotel Santa Claus 4*
Hotelul este situat în centrul oraşului Rovaniemi, în acelaşi complex architectural cu un mall. Are 168 de camere în total dotate cu încălzire, aer condiţionat, baie, miniseif, fier de călcat, uscător de păr, minibar, Sat-TV, pay TV (contra cost), fierbător, room-service. Restaurantul “Gaissa” – bucătărie tradiţională lapona sibucatarie internaţională, Café-bar “Zoomit”-selecţie de cafea, băuturi şi snack-uri. Alte detalii despre hotel: (Site Oficial).

Tarife 1. Pachet “Standard”, Camere duble standard (ocupare 2+1, posibil 1 extra bed pentru copil):
650 € Copil 0–03,99 ani, patut de copil in camera cu 2 adulti (baby cot inclus)
1.450 € Copil 4–12,99 ani, pat suplimentar in camera cu 2 adulti (max.1 pat supl/camera)
1.799 € Copil 0–12,99 ani, cand sunt 2 copii in camera dubla, sau 1 copil cu 1 adult in dubla
2.099 € Adult in camera dubla standard
1.899 € Al 3lea adult in camera dubla pat suplimentar
Tarife 2. Pachet “Superior”, Camere duble superior (ocupare 2+2, posibil 2 paturi suplimentare):
650 € Copil 0–03,99 ani, patut de copil in camera cu 2 adulti (baby cot inclus)
1.450 € Copil 4–12,99 ani, pat suplimentar in camera cu 2 adulti (max.2 pat supl/camera)
1.859 € Copil 0–12,99 ani, cand sunt 2 copii in camera dubla, sau 1 copil cu 1 adult in dubla
2.149 € Adult in camera dubla superior
1.899 € Al 3lea adult in camera dubla pat suplimentar
Bonus la Hotel Santa Claus:
24 Decembrie:
16:00-17:30: Decorarea bradului de Craciun si lectie de facut turta dulce pentru copii.
18:00: Sosirea lui Mos Craciun, un cadou simbolic din partea Mosului pentru fiecare copil si
posibilitatea unui cadou din partea familiei (1 cadou per copil, cu dimensiuni rezonabile)
24 si 25 Decembrie:
2 pahare din vinul casei sau bere sau bautura racoritoare de persoana pentru cinele din 24 si 25 Decembrie.

Cumulus Resort Pohjanhovi 4*
Situat în centrul oraşului Rovaniemi, pe malul râului Kemijoki, este un hotel care se identifică cu oraşul Rovaniemi. Peste 212 camere dotate cu: baie/duş, WC, TV, minibar şi telefon. Facilităţi: saună, piscină lungă de 19 m , restaurant, night-club, karaoke bar, agenţie de turism, room service, rent-a-car, spălătorie, bancă, schimb valutar. Este cunoscut sub numele de Pohjanhovi, care după Moş Crăciun este al 2-lea simbol al oraşului Rovaniemi. Alte detalii despre hotel: (Site Oficial).

Tarife 1. Pachet “Standard”, Camere duble standard (ocupare 2+1) si Standard Family (ocupare 2+2):
650 € Copil 2–03,99 ani, patut de copil in camera cu 2 adulti (baby cot inclus)
1.399 € Copil 4–14,99 ani, pat suplimentar in camera cu 2 adulti (max.2 pat supl/camera)
1.799 € Copil 4–14,99 ani, cand sunt 2 copii in camera dubla, sau 1 copil cu 1 adult in dubla
1.899 € Adult in camera dubla standard
1.799 € Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar
2.120 € Adult in camera single
Tarife 2. Pachet “Superior”, Camere duble superior (ocupare 2 persoane, fara pat suplimentar):
Recomandat familiilor fara copii, sau pentru 1 adult cu 1 copil !
650 € Copil 2–03,99 ani, patut de copil in camera cu 2 adulti (baby cot inclus)
1.399 € Copil 0–13,99 ani, cand sunt 2 copii in camera dubla, sau 1 copil cu 1 adult in dubla
2.450 € Adult in camera dubla superior
1.799 € Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar
Bonus la Cumulus Resort Pohjanhovi 4*:
* Decorarea bradului de Craciun si lectie de facut turta dulce pentru copii in data de 24 Decembrie.
* Sosirea lui Mos Craciun si cadou simbolic din partea Mosului pentru fiecare copil in 24 Decembrie.

Sokos Hotel Vaakuna 4*
Hotelul este situat central, aproape de toate atractiile orasului, vis-a-vis de Clubul de Safari si de hotelul Pohjanhovi.Peste 150 de camere dotate cu: dus, WC, TV satelit, Pay TV(contra cost), telefon, minibar, presa pentru pantaloni, incalzire in podea in baie. Facilitati: sauna, Restaurant Amarillo, Restaurant Fransmanni, Bar, Night Club Doris. Alte detalii despre hotel: (Site Oficial).

Tarife Camere duble standard (ocupare 2+1) si Camere duble Standard Family (ocupare 2+2):
1.299 € Copil 2–15,99 ani, pat suplimentar in camera cu 2 adulti (max.2 pat supl/camera)
1.699 € Copil 2–15,99 ani, cand sunt 2 copii in camera dubla, sau 1 copil cu 1 adult in dubla
1.899 € Adult in camera dubla
Bonus la Hotelul Sokos Vaakuna:
* Aperitiv 2 pahare de vin pt adulti si 2 bauturi racoritoare pt copii la cinele din 24 si 25 Decembrie.
* Loc de joaca pentru copii, decorarea bradului de Craciun, sosirea lui Mos Craciun si cadou
simbolic din partea Mosului pentru fiecare copil in seara de 24 Decembrie.

Servicii incluse:
• Ghizi români însoţitori pe toată durata excursiei
• Zboruri directe Bucureşti => Rovaniemi => Bucureşti, Charter Compania TAROM
• 1 mic dejun cald şi 1 masă principală caldă în timpul zborurilor cu băuturi incluse
• Cazare 4 nopţi cu mic dejun bufet finlandez la hotelul de 4* ales în Rovaniemi
• 4 cine festive tip bufet la restaurantul hotelului (23, 24, 25 şi 26 Decembrie)
• Băuturi incluse la cină conform descrierii de la fiecare hotel în parte
• 3 prânzuri în timpul activităţilor zilnice, astfel:
* 24 Decembrie – Christmas Eve’s Snack în ajunul Crăciunului
* 25 Decembrie – Prânz la restaurant în “Satul lui Moş Crăciun”
* 26 Decembrie – Prânz bufet la Grădina Zoologică Ranua
• Saună zilnic pentru Domni şi pentru Doamne
• 3 Excursii şi activităţi zilnic, astfel:
* 24 Decembrie – Excursie “În căutarea lui Moş Crăciun, Împodobirea pomului de Crăciun, Plimbare cu sania trasă de reni şi Ceremonia traversării Cercului Polar”
* 25 Decembrie – Excursie la Santa Park şi Santa Claus Village, întâlnire cu Moş Crăciun
* 26 Decembrie – Excursie la Grădina Zoologică Polară “Ranua Wildlife Park”
• Paşaport “special” pentru copii
• Diplomă de traversare a Cercului Polar
• Cadou pentru copii din partea lui Moş Crăciun în seară de Ajun
• Scrisoare personalizată pentru fiecare copil din partea lui Moş Crăciun
• Permis de conducere a saniei trase de reni
• Hainele termale pe toată durata şederii: şosete de lână, bocanci speciali, fular, combinezon special pentru safari, cagulă, mănuşi, căciulă de lână, cască de protecţie
• Bonusurile oferite de fiecare hotel în parte
• Transport cu autocarul pentru toate activităţile din program
• Transferuri Aeroport Rovaniemi – Hotel – Aeroport Rovaniemi
 
Nu sunt incluse:
• Taxe Charter (taxe aeroport, catering, degivrare), 128 €/persoana (pot suferi modificari)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno

Orarul de zbor al charterului special la Mos Craciun:
Data Plecare Ora Sosire Ora
23.12 Otopeni 10:00 Rovaniemi 13:40
27.12 Rovaniemi 17:00 Otopeni 20:40

Excursiile optionale sunt cu plecari garantate, nu este necesar un numar minim de participanti. Copiii sub 15 ani vor avea loc intr-o sanie separata, trasa de snowmobil. Fiecare snowmobil este impartit de catre 2 persoane care fac cu schimbul la condus. Pentru o taxa suplimentara, snowmobilul poate fi condus de catre o singura persoana. Pentru un safari de 1-4 ore aceasta taxa este de 45 €/persoana. Cel care va conduce snowmobilul trebuie sa aiba permis de conducere pentru autoturism, sa aiba minim 18 ani si sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice. Atentie ! Exista Politia de Snowmobile care va poate opri oricand pentru control pasaport/permis si pentru testul de alcoolemie. Ghizii locali vorbesc Limba Engleza. Participantii vor fi preluati de la hotel cu 15 minute inainte de ora de start a safari-ului. Daca vremea si/sau stratul de zapada nu va permite desfasurarea programului de safari, furnizorul local de servicii va inlocui programul cu altul, bineinteles daca turistul agreeaza acest lucru. Daca nu se va putea face acest schimb, responsabilitatea furnizorului local de servicii se va limita doar la suma platita de turist pentru serviciul respectiv.

Excursii si programe optionale (la alegere, se rezerva exclusiv din tara pana la 1 Noiembrie):
23 Decembrie Adult Copil
Vizita la o ferma de Husky 74 € 55 €
26 Decembrie
Aurora Safari pe Snowmobil 134 € 99 €
Safari cu Reni 138 € 99 €
Aventura in cautarea Aurorei Boreale 111 € 83 €
27 Decembrie
Safari pe Snowmobil in padure 99 € 75 €
Husky Safari 10 km 173 € 129€

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti.
• Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urzicen

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

• Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
• Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.
• TRANSFERUL DIN PROVINCIE la punctele de imbarcare sau la aeroport este oferit de TOUR OPERATOR cu titlu GRATUIT. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.
• Prezentarea la transfer se face cu minim 15 minute inainte de ora de plecare comunicata.
• Pasagerii care beneficiaza de TRANSFER GRATUIT au obligatia de a comunica agentiei revanzatoare sau tour operatorului un numar de telefon mobil la care sa poata fi contactati de soferi in cazul unor modificari neprevazute care pot aparea in ziua transferului. Touroperatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventuale neprezentari la transfer ale pasagerilor care au drept consecinta pierderea avionului. In acest caz, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de pasager.
• Transferurile gratuite sunt asigurate de Tour Operator cu mijloace auto din flota proprie ( autoturisme pentru 1-4 pasageri, microbuze de 6, 8 respectiv 15 locuri, midiautocar de 26 de locuri) si/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri. In situatia in care Touroperatorul recurge la companiile de transport care efectueaza transport regulat de persoane pe rutele de transfer, contravaloarea biletului de transport este asigurata integral de catre Touroperator iar pasagerii vor fi anuntati in mod corespunzator.
• Daca Touroperatorul are de asigurat in aceeasi zi transferuri gratuite pe aceeasi ruta si din aceleasi orase pentru 2 sau mai multe excursii cu plecare sau sosire in aceeasi zi, se va organiza un singur transfer cumulat pentru toti pasagerii din excursiile respective. In acest caz, pot aparea timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore. In acest caz, pasagerii vor fi anuntati si trebuie sa confirme daca doresc sa beneficieze de transferul cumulat sau nu.
• Touroperatorul nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila a aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare.
• Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta.

Echipamentul special pentru activitatile care au loc in aer liber
Pe sub echipamentul de safari va recomandam sa purtati urmatoarele:
• Lenjerie din bumbac sau orice alt material calduros
• Sosete de bumbac
• Pantaloni de lana, masura fixa
• Camasa de bumbac

Echipamentul de Safari asigurat de agenția organizatoare:
1. Sosete de lana
2. Bocanci speciali (recomandam o masura mai mare cu 1 numar)
3. Fular
4. Combinezon special pentru safari
5. Cagula
6. Manusi
7. Caciula de lana
8. Casca de Protectie

Alte informatii generale
Furnizorul de servicii local are dreptul de a schimba tarifele in urma unor cresteri neasteptat de mari a costurilor cu combustibilul, taxele, etc. si care nu pot fi anticipate si controlate de catre acesta. Acolo unde este cazata o a 3-a persoana in camera dubla, de obicei se instaleaza un pat suplimentar in camera. Transferurile aeroport / hotel / aeroport se realizeaza cu ghid de Limba Engleza si sunt incluse in pretul pachetului de servicii. Echipamentul pentru excursiile si programele care au loc in aer liber (haine speciale, bocanci, sosete de lana, casca, manusi cu un deget si fulare) sunt incluse pentru turisti in timpul sederii in Rovaniemi. Aceleasi legi care se aplica soferilor pentru conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice se vor aplica si in cazul snowmobilelor. Snowmobilele au asigurare de raspundere civila obligatorie conform legilor locale, dar se recomanda incheierea unei asigurari personale. In caz de avariere majora a snowmobilului, suma maxima care poate fi platita de catre sofer este de max. 980 Euro/persona in caz de avariere majora. Pana in prezent nu s-au inregistrat astfel de cazuri. Toate celelalte servicii nespecificate la rubrica “Servicii incluse” (ex. Minibar, PayTv, etc) se vor plati individual de catre turisti la hotel. La mese apa este inclusa in prêt, dar toate celelalte bauturi se vor plati separat.
Conditii de rezervare
In momentul rezervarii se achita un avans de minim 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice, restul urmand a fi achitat pana cel tarziu la data de 30 Noiembrie. Locurile in avion vor fi pre-alocate in ordinea inscrierii, astfel incat sa se asigure copiilor locuri langa parinti si infantilor locurile speciale, conform normelor de transport aerian. Pentru situatii in care 1 adult calatoreste impreuna cu 2 copii, primului copil i se aplica tariful de copil in dubla impreuna cu 1 adult, iar pentru cel de-al 2-lea copil se aplica tariful de extra bed.
Atentie ! Conditii speciale de anulare a rezervarilor:
Pentru anulari cu mai mult de 113 zile inainte de data plecarii: penalizare 10% din valoarea pachetului
Pentru anulari in intervalul 112 – 62 zile inainte de data plecarii: penalizare 60% din valoarea pachetului
Pentru anulari cu mai putin de 62 zile inainte de data plecarii: penalizare 100% din valoarea pachetului
Pentru neprezentare la plecare la aeroport (No Show): penalizare 100% din valoarea pachetului
Foarte important ! Documente necesare pentru Minori !
Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste. Atentie ! Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. 021.9590

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Verifică disponibilitate | Crăciun Praga Avion
Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui program turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile programului turistic pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM!
Distribuie:

Destinații asemănătoare: