Activități Croaziere Circuite Juniori Pelerinaje Sejururi Seniori Weekenduri
Înapoi la ”Circuite”

Che Guevara, romul și trabucurile cubaneze,
”cărțile de vizită” ale Cubei.

Vacanta Circuit Sejur Cuba

Cuba Cuba (Havana, Peninsula de Zapata, Cienfuegos, Trinidad, Santa Clara, Varadero)
[wptab name=’Programul excursiei‘]

Ziua 1 | București – Paris – Havana
Întâlnire cu reprezentantul de grup la Aeroportul Henri Coandă Otopeni la ora 04:45, pentru îmbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinaţia finală Havana (schimbarea cursei la Paris). Sosire în Havana la ora locală 17:15. Transfer şi cazare hotel Memories Miramar 4* în Havana. Cina la restaurantul hotelului.
Ziua 2 | Havana, tur de oraș
Mic dejun. Vom avea ocazia să ne familiarizăm cu impresionanta capitală a Cubei, Havana. Vom petrece întreagă zi în compania unui ghid local care ne va prezenta principalele atracţii ale oraşului împărţit în 3 zone: Havana centrală, Havana veche şi Vedado (zona comercială şi modernă). Capitală cubaneză este genul de oraş impregnat de propria istorie, în care cei ce vin pentru prima dată sunt hipnotizaţi Plaza de la Revolucion Havana Cuba deopotrivă de atmosfera tradiţională a ritmurilor de salsa, de aroma cocktailurilor şi a bucătăriei cu specific cubanez şi de aerul de legendă al poveştilor cu piraţi. Vom vedea: Plaza de la Revolucion, zona Miramar, vom vizita Muzeul Romului şi vom face tur pietonal în zona veche a oraşului. Seara vom reveni la hotel pentru a servi cina. Cazare hotel Memories Miramar 4* în Havana. Seara, opţional, vă propunem o vizită la Tropicana Cabaret, unul dintre cele mai renumite cluburi de noapte, unde spectacolul oferit de 150 de artişti, decorurile şi muzică live ne vor oferi o seară de neuitat. Sunt incluse: locuri VIP, băuturi (o sticlă de rom la 4 persoane, 1 cola, 1 pahar de cava), gustări.
Ziua 3 | Valea Vinales – plantație de tutun (opțional)
Mic dejun. Vă propunem o excursie opţională în Valea Vinales. Pe drum, vom admira munţii Sierra del Rosario, vom vizita o plantaţie de tutun şi o fabrică de trabucuri. Facem o excursie cu şalupa într-o peşteră şi servim prânzul într-un restaurant local, în inima Văii Vinales. După turul panoramic al oraşului Vinales, revenim în Havana. Cazare şi cină la restaurantul hotelului. Seara, opţional, participare la concertul Buena Vista Social Club. Spectacolul începe la ora 21:30 şi durează două ore, timp în care veţi avea ocazia să ascultaţi melodii precum „Chan Chan” sau „La Bayamesa” interpretate de renumita formaţie; cina şi două băuturi sunt incluse.
Ziua 4 | Havana – Drumul lui Hemingway
Mic dejun. Va propunem o excursie opţională în care vom descoperi arta trabucului. Prima oprire va fi la o fabrică locală unde se fac celebrele trabucuri cubaneze şi ni se vor explica şi arăta toate etapele şi de asemenea cum să recunoaştem un trabuc de calitate. Vom urmări apoi paşii lui Hemingway în Havana: vom vedea casa lui în Finca de la Vigia, portul pescăresc Cojimar şi locurile sale favorite precum la Bodeguita del Medio, barul La Floridita de unde au plecat celebrele cocktailuri Mojito şi Daiquiri. Masa de prânz va fi la un local tipic cubanez. Seara ne întoarcem la hotel. Cazare la hotel 4* în Havana. Cina la restaurantul hotelului.
Ziua 5 | Havana – Peninsula de Zapata – Cienfuegos – Trinidad
După micul dejun, eliberăm camerele şi plecăm spre ţinutul Guama, unde vom putea vizita Parcul Naţional Cienaga de Zapata. Aici se află cea mai importantă fermă de crocodili din lume şi o casă tradiţională. După amiază ne vom bucură de puţin timp liber pentru plajă şi baie. Plecăm apoi spre oraşul Cienfuegos, declarat şi acesta Patrimoniu Cultural UNESCO (ca şi Havana şi Trinidad). Pe parcursul turului de oraş din Cienfuegos, vom admira parcul Jose Marti, centrul istoric cu Catedrala Purisima Concepcion, Teatrul Tomas Terry, Bulevardul Prado. Plecăm spre Trinidad – “cel mai” colonial oraş al Cubei. Cină şi cazare la hotel 4* în Trinidad.
Ziua 6 | Trinidad – Santa Clara – Varadero
Mic dejun. Tur de oraş panoramic în Trinidad. Vom admira cel mai bine conservat complex architectural colonial din toată America, inclus în Patrimoniul UNESCO. Piata Centrala Trinidad Cuba Vom vedea centrul vechi al oraşului, Muzeul Cantero şi Catedrala. Plecăm apoi spre Varadero, oprindu-ne pe drum în vestitul oraş Santa Clara. Aici a avut loc ultima bătălie a Revoluţiei Cubaneze în 1958. Vom face un tur de oraş pentru a admira Parcul Vidal, Mausoleul Che Guevara, Plaza del Mercado, Catedrala Santa Clara. Seara, sosire în Varadero, cazare la hotel Barcelo Solymar 5* în regim all inclusive.
Ziua 7 | Varadero
Timp liber pentru odihnă şi plajă în compania unui “mojito”, la umbra palmierilor. Vom experimenta bucătăria cubaneză bazată în principal pe preparate din peşte şi ne vom delecta cu variate Mojito Cocktail tradițional cubanez cocktailuri. Opţional, vom putea merge într-o croazieră cu catamaranul la Cayo Blanco, unde vom înota cu delfinii sau vom face snorkeling printre recifurile de corali (masa de prânz şi băuturile sunt incluse). Seara ne întoarcem în Varadero, unde avem asigurată cazare la hotel 5* în regim all inclusive.
Ziua 8 | Varadero
Timp liber pentru odihnă şi plajă. Opţional speedboat tour. O aventură de neuitat timp de 2 ore. Se va face o oprire la zoo pentru a vedea crocodili, iguana şi păsări flamingo. Cazare la hotel 5* în regim all inclusive.
Ziua 9 | Daradero
Catamaran Varadero Cuba Timp liber pentru odihnă şi plajă. Opţional jeep safari cu masa de prânz inclusă la o fermă tradiţională. Pentru iubitorii florei şi faunei marine propunem scufundări (cu tot echipamentul necesar asigurat) în zona celui de-al doilea cel mai mare recif de corali din lume. Cazare la hotel 5* în regim all inclusive.
Ziua 10 | Varadero – Matanzas – Havana – Paris
Mic dejun. Eliberăm camerele şi plecăm spre aeroportul din Havana. Pe drum, facem un tur panoramic al oraşului Matanzas şi ne oprim pentru o fotografie panoramică pe cel mai înalt pod din Cuba – Bacunayagua. Vom ajunge la aeroport în jurul orei 17:00. Plecarea spre Bucureşti este prevăzută la ora 19:40 (schimbarea cursei la Paris).
Ziua 11 | Paris – București
Sosire la Paris la ora locală 10:45 şi plecare spre Bucureşti la 12:30. Sosire în Bucureşti la ora 16:20​. Sfârşitul pachetului de servicii turistice.

Prezentare destinație |

[/wptab]

[wptab name=’Hartă‘]

[/wptab]

[wptab name=’Tarife‘]

[/wptab]

[wptab name=’Viză‘]

Documente necesare obținerii vizei de Cuba:
Paşaport în original cu valabilitate de MINIM 6 luni de la data întoarcerii, copie după asigurarea medicală.

[/wptab]

[wptab name=’Transferuri private‘]

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

• 15 euro/adult/dus-intors si 10 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
• 20 euro/adult/dus-intors si 10 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
• 25 euro/adult/dus-intors si 10 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
• 30 euro/adult/dus-intors si 15 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
• 35 euro/adult/dus-intors si 15 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
• 40 euro/adult/dus-intors si 20 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
• 45 euro/adult/dus-intors si 20 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
• 50 euro/adult/dus-intors si 30 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
• 55 euro/adult/dus-intors si 30 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
• 65 euro/adult/dus-intors si 35 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
• 70 euro/adult/dus-intors si 35 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
• 80 euro/adult/dus-intors si 45 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
• 95 euro/adult/dus-intors si 50 euro/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

[/wptab]

[wptab name=’Alte informații‘]

TERMENE DE PLATA:

• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 60% din pretul pachetului turistic cu minim 40 zile inaintea plecarii;
• 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

• 20% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 60-41 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 50% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face in intervalul de 40-26 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 80% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face în intervalul 25-16 zile calendaristice înainte de data plecării;
• 100% din preţul pachetului, dacă renuntarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

DOCUMENTE DE CALATORIE

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90 zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI

• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSPORTUL CU AUTOCARUL

• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.
• Turistii au obligatia de a mentine curatenia in autocar pe tot parcursul excursiei. In autocar nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Buzunarul de plasa din fata scaunului dumneavoastra este destinat pastrarii de pliante, brosuri sau harti. Va rugam sa nu pastrati aici sticle de plastic sau obiecte voluminoase. Sticlele de plastic, bagajele de mana sau alte obiecte voluminoase se depoziteaza in spatiul special amenajat, deasupra scaunelor.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

PROMOTII EARLY BOOKING SI OFERTE SPECIALE:

• In cazul unor promotii early booking sau oferte speciale cu o perioada fixa de valabilitate, operatorul de turism aloca un numar limitat de locuri la reducere. Daca acestea se epuizeaza inainte de data limita a promotiei, operatorul poate decide sa opreasca campania de promotii inainte de data limita setata initial, fara un anunt in prealabil.
• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.

OBSERVAȚII FINALE:

● Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxelor de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, repectiv de legile locale
● agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene
● agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
● autoritatile locale pot solicita anumite taxe la sosire sau la plecare de pe aeroport, taxe care pot fi comunicate inclusiv pe parcursul calatoriei
● clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de autoritatile locale din Uganda. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale
● conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective
● pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garantie; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor
● oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna MARTIE 2016; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful
● agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
● excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Organizatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport privat, care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local.

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

[/wptab]

[wptab name=’Rezervați‘]

 

Verifică disponibilitate

Pentru a putea verifica disponibilitatea locurilor, avem rugămintea să ne contactați la numerele de telefon: 0357.809.003 / 0745.489.266 sau să ne oferiți următoarele detalii, completând formularul de mai jos:
1. Numărul de persoane care călătoresc și vârsta copiilor (dacă este cazul);
2. Intervalul în care doriți să călătoriți;
3. Alte detalii.
Pentru finalizarea rezervării veți fi contactat de un consultant ALTCO Tour.


[/wptab]

[end_wptabset]


Informațiile, pozele și materialele video publicate pe website-ul ALTCO Tour sunt informații cu scop consultativ, furnizate de partenerii noștri, valabile din momentul transmiterii lor. Există posibilitatea apariției unor neconcordanțe în cazul în care partenerii nu comunică în timp util eventualele modificări în oferta lor de servicii (ce pot interveni pe tot parcursul sezonului), de aceea recomandăm ca turiștii să se informeze în privința disponibilității și costurilor acestui circuit turistic; Atât SC ALTCO TOUR SRL, cât și partenerii noștri nu își asumă responsabilitatea pentru modificările apărute ulterior editării textelor, în consecință, nepublicate sau neactualizate pe altco.ro. Pentru o acuratețe cât mai mare a informațiilor, solicitați, în prealabil, detaliile circuitului pe care doriți să-l efectuați. Vă mulțumim pentru întelegere.

[thrive_2step id='20786']Scrisoare de vacanță! Abonează-te ACUM![/thrive_2step]